A Fradi tavasszal hazai pályán képtelen mérkőzést nyerni! Ferencváros – Mezőkövesd 1-1

2023. március 03. 22:28

A Bayer Leverkusen elleni első EL-nyolcaddöntő előtti utolsó fellépésen a Fradi a tavasszal még szintén veretlen Mezőkövesd-Zsóryt fogadta. S a meglepetés nem is maradt el...

2023. március 03. 22:28
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Egyfajta presztízsmérkőzésnek nézhettünk elébe, hiszen az ősszel a kövesdiek 2-1-re megverték a bajnokcsapatot! Nem csak az nem fordult elő soha, hogy a Mezőkövesd a Groupama Arénába legyőzze a zöld-fehéreket, hanem az sem, hogy egy szezon alatt kétszer is megleckéztesse a Ferencvárost… A mérkőzést Farkas Ádám FIFA-játékvezető dirigálta, a két csapat a következő összeállításban kezdte a találkozót:

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Kovacevic, Abena, Civic – Sigér, Esiti – Marquinhos, Mercier, Traoré – R. Mmaee

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Filip – Cseri, Besirovic, Karnyicki – Molnár G. Drazsics, Lehoczky

Már a 3. percben veszélyes helyzetet teremtett az FTC a vendégek kapuja előtt: Esiti lövése lepattant a védőkről, Piscitelli csak kiütni tudta a labdát, amelyet Mercier gyűjtött  be, a francia légiós beadását a tavasszal remek formában lévő olasz kapus bravúrral ütötte ki.

A 9. percben Mercier szögletét – Kállai Kevint alaposan túlugorva – Adama Traoré alig fejelte fölé; ami könnyedén észrevehető, Kuttor Attila csapata alig tudta megtartani a labdát.

A 11. percben már nem volt menekvés: Sigér Dávid a tizenhatoson belül remekül ívelt a mali légiós elé, aki könnyedén helyezett a hosszú sarokba. Ferencváros – Mezőkövesd-Zsóry 1-0!   

A 14. percben pedig már mindenki azt gondolta, hogy máris magabiztos előnybe került a bajnokcsapat! Traoré ezúttal a tizenhatos vonala előtt ügyeskedett: addig, addig tologatta a labdát, amíg tiszta helyzetbe nem került, lőtt is, a labda a hálóba került, ám a VAR közbeavatkozott: a videószobában csücsülő Karakó Ferenc megkérte Farkas Ádámot, hogy tekintse meg a felvételt, hiszen a lesen lévő Ryan Mmaee vélhetően zavarta Piscitellit a szabad látásban. A vezetőbíró áldását adta az ítéletre, így FTC-gól helyett a vendégcsapat jöhetett közvetlen szabadrúgással.

A 24. percben aztán jött a Fradi számára a hidegzuhany! Besirovic – Filip volt a labda útja, a román légiós rászúrta a labdát, a kellemetlenül pattogó lövés kijött Dibuszról, Civic az ellenfélhez passzolta a labdát, a bosnyák vendéglégiós kísérlete Abenáról éppen Drazsics elé pattant a labda, aki becsúszva a hálóba helyezte azt. Ferencváros – Mezőkövesd-Zsóry 1-1!

A kövesdi gólszerzőt, Sztefan Drazsicsot nehezen tudták feltartóztatni a Fradi védői Fotó: fradi.hu
A kövesdi gólszerzőt, Sztefan Drazsicsot nehezen tudták feltartóztatni a Fradi védői Fotó: fradi.hu

A gól láthatóan a hazaiakat zavarta meg jobban, mi mással lehetne magyarázni, hogy az első játékrész hátralévő felében kiegyenlítetté vált a játék.

A félidő végére azonban eseménydússá vált a meccs, és felforrósodott a hangulat: Myenty Abena és Sztefan Drazsics ütközése után a szerb légiós a gyepen maradt,

Farkas játékvezető három játékost (Lukicot, Wingót és Marquinhost) emelte ki a tömegből, és jutalmazta őket egy-egy sárga lappal.

Nem meglepő, hogy hat perc hosszabbítás következett. Előbb Mercier beadását Abena fejelte rá, a kipattanót Traoré talpalta kapura, azonban Piscitelli óriási bravúrral a léc fölé ütötte a labdát.

De a Mezőkövesd sem maradt adós: az extra játékidő negyedik percében Molnár Gábor remek keresztlabdája találta meg Steliano Filipet, a román válogatott hátvéd ismét nagyot durrantott kapura, a lövés alig ment mellé.

SZÜNET UTÁN

Az 51. percben kis híján meghűlt a vér a Ferencváros-szimpatizánsok ereiben: egy felszabadítás után a villámgyors Molnár Gábor a saját térfeléről indulva tört teljesen egyedül kapura, ám a kövesdi támadó annyira megijedt a lehetőségtől, hogy totojázni kezdett, és a hátra érő Eldar Civic bravúrosan szerelte!

A 60. percben újra villant a Mezőkövesd két ásza, Filip és Drazsics. A román légiós beadását a szerb társ fejelte kapura, Dibusz valami hihetetlen bravúrral ütötte ki szögletre a labdát. A sarokrúgás után a vendégek büntetőt reklamáltak, tény, hogy Marquinhos és Filip összerúgott, de nem történt szabálytalanság.

Ezt követően hatalmas, már, már nyomasztó fölényben játszott a Ferencváros, ám mivel sem átlövést, sem valamire való háromszögelést és szélsőjátékot sem láttunk a hazaiaktól, a zöld-fehérek nem sok veszélyt jelentettek Piscitelli kapujára.

Nem csak futball volt, akadt egy kis bunyó is... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nem csak futball volt, akadt egy kis bunyó is... Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 72. percben a csereként beállt Zachariassen törte meg némileg a csendet. A norvég légiós egy szöglet után szabadon fejelhetett, a kövesdi kapus azonban magabiztosan védett, majd a 81. percben Sigér indítása után a csereként beállt Frederiksen próbálkozását követően a felpattanó labdát húzta magához Piscitelli.

ennek is volt köszönhető, hogy a Borsod megyei futballisták egyre inkább felbátorodtak, és elsősorban Sztefan Drazsics révén veszélyeztettek.     

A 85. percben azonban kis híján a Fradi szerezte meg a győztes gólt! Henry Wingo lövése után a védőkről felpattanó labdát a kapussal szabályosan ütköző Zachariassen fejelte kapuba, hosszas VAR-vizsgálódás után kiderült, mintegy másfél centiméteres lesről…

A hétperces hosszabbítás negyedik percében Traoré Gojaknak gurított vissza a tizenhatoson belül, de a hosszú idő után pályára lépő bosnyák légiós alig bombázott a kapu fölé. Ez volt a találkozó utolsó említésre méltó jelenete, és így bármilyen meglepő: a bajnokcsapat tavasszal immár a harmadik hazai mérkőzésén (a Vasas és a Kecskemét után) játszott döntetlent…

Nyitókép Adama Traoré legalább gólveszélyesen játszott Fotó: fradi.hu   

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsellér péter
2023. március 10. 23:46
Tehát ha mindenki kútba ugrik akkor mi is ugorjunk? Nem vagyok biztos hogy egy tiszta magyar csapat nem menne tovább a nemzetközi kupákba De ha nem akkor mi van? Ki veszi komolyan már a nemzetközi meccseket abból a szempontból , hogy azok a nemzetek foci erejét mutatja? Senki - Ez csak pénz Lehetne egy olyan nemzetközi kupa , ahol csak szintiszta csapatok indulnak - Na az lenne izgi , és az lenne igazi dicsőség
zsellér péter
2023. március 10. 23:45
sajnálom a Fradi drukkereket , borzasztó lehet egy ilyen zsoldos , szívtelen csapatnak drukkolni 2-3 Magyarral felállni méltatlan az FTC-hez Persze Újpesten se jobb a helyzet . Ma akiben a magyar szív dobog, a csak magyar focistákkal kiálló Kecskemétnek vagy Paksnak drukkol Ök példát mutatnak normalításból
nuknuk
2023. március 10. 23:45
Amióta niggerek szaladgálnak nem érdekel a foci.
bölcsbagoly
2023. március 04. 16:36
Ja ja, csak nézd meg a nyáron mi sivalkodás lesz, hogy ha nem mennek tovább a csapataink!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!