A kihagyott büntető is belefért, győzelemmel hangolt a Bulgária elleni Eb-selejtezőre a válogatott – Magyarország – Észtország 1-0!

2023. március 23. 18:44

Ádám Martin megszerezte első gólját a válogatottban, Sallai tizenegyest hibázott, de így is megvan 2023 első győzelme - következhet a Bulgária elleni siker!

2023. március 23. 18:44
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint arról már korábban beszámoltunk, Marco Rossi az 50. válogatott mérkőzésére készült. Reményt keltő: a jelenlegi szövetségi kapitányt az örökrangsorban megelőző legendák, Baróti Lajos, Sebes Gusztáv és Mészöly Kálmán sem szenvedett vereséget az 50. találkozóján - igaz, március 23-án a nemzeti csapat még sosem győzött. 

Az viszont biztos, hogy a szakmai stáb némiképp új csapatot épít: a visszavonult Szalai Ádámon kívül hiányzik a lassan fél éve sérült Gulácsi Péter, a Németország és Anglia ellen lőtt góljai után szinte kihagyhatatlanná váló Nagy Zsolt, és bár a MOL Fehérvár gyengélkedik, az ugyancsak sérülés miatt hiányzó Fiola Attila is már a nemzeti csapat stabil tagjai közé tartozik.

A magyar és az észt válogatott eddig hatszor találkozott egymással, a mieink négy győzelem és egy döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedtek vereséget a balti állam legjobbjaitól.

Már a himnuszok szólnak!

A két csapat – az osztrák Walter Altmann sípjelére – a következő összeállításban kezdi a találkozót:

Magyarország: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla, Kalmár, Vécsei, Kerkez – Szoboszlai - Ádám M. Sallai.

Észtország: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov, Pikk – Ojamaa, Shein, Vassiljev, Käit, Sinyavskiy – Sappinen.

A két együttes befejezte a melegítést, és az öltözőbe vonultak.

A Puskás Arénába folyamatosan érkeznek a szurkolók, az előzetes jegyeladások alapján 40-42.000 néző várható.

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜKET!

VÉGE!

Az utolsó percekben az észt válogatott próbál szorongatni, de a rutinos magyar védelemnek nem okoz problémát a támadások hárítása. Marco Rossi 50. mérkőzésén a 24. győzelmet aratta nemzeti csapatunk - reméljük, Bulgária ellen meglesz a 25. siker is.

Három perc lesz a hosszabbítás!

84. perc

Bolla Bendegúz helyett Botka Endre a magyar válogatottban.

81. perc

Csoboth hátulról történő fellökéséért a csereként beállt Tunjov kap sárga lapot.

76. perc

És Csoboth majdnem gólt lő! Remekül húz befelé, a 16-os sarkáról kitűnően teker, Hein ismét bravúrral hárít szögletre. Gazdag Dániel beívelését Willi Orbán alig fejeli fölé!

75. perc

Kerkez Milos helyett az újonc Csoboth Kevin a pályán, Szoboszlai Dominik helyett pedig Németh András a pályán. A magyar válogatott új csapatkapitánya: Szalai Attila!

74. perc

A csereként beállt Sorga lövését könnyedén védi Dibusz.

Sallai Roland kihagyta a büntetőt, sebaj, Bulgária ellen az akciógól is jó lesz! Fotó: MTI/Mónus Márton
Sallai Roland kihagyta a büntetőt, sebaj, Bulgária ellen az akciógól is jó lesz! Fotó: MTI/Mónus Márton

71. perc

Szoboszlai remek labdájával Kerkez ugrik ki, akinek a sarkára rálép Baranov. Altmann sporttárs a VAR segítségével büntetőt ítél! Szoboszlai és Sallai kő-papír-ollóval dönti el, ki rúgja a tizenegyest, a Freiburg játékosa nyer, akinek lövését azonban az egyre jobban védő Hein bravúrral hárítja! A kipattanót Szoboszlai kis híján eléri, de az észt védelem végül tisztáz.

65. perc

Válaszként Szoboszlai lövését bravúrral tornázza szögletre Hein. A beívelést követően Kleinheisler remekül bombáz kapura, a kellemetlen lövés kipattan az észt kapusról, Lang Ádám becsúszva próbája a kapuba juttatni a labdát, ám helyette Heinbe rúg. Észt szabadrúgás következik.

63. perc

A csereként beállt Zenjov remekül ugrik ki, éles lövését Dibusz bravúrral üti szögletre. A beívelés után Käit süvítő bombája alig kerüli el a kaput!

Kerkez Milost felrúgják - tizenegyes! Fotó: MTI/Mónus Márton
Kerkez Milost felrúgják - tizenegyes! Fotó: MTI/Mónus Márton

60. perc

További cserék a magyar válogatottban: Ádám Martin helyett Gazdag Dániel, míg Kalmár Zsolt helyén Kleinheisler László bizonyíthat.

58. perc

Szoboszlai Dominiké a meccs első sárga lapja: a Lipcse játékmestere Vassiljevet rúgta meg

56. perc

A következő magyar szöglet Szoboszlaié, majd az újabb kísérlet után sem alakul ki magyar helyzet.

54. perc

Sallai - Szoboszlai összjáték után a lipcsei játékmester külsővel ível középre, Pikk szögletre fejeli a labdát. Kalmár beívelését hárítja az észt védelem. 

52. perc

Az észt válogatott letámad - ez láthatóan nincs a mieink ínyére...

46. perc

Vécsei Bálint helyett Nagy Ádám a magyar válogatottban.

SZÜNET UTÁN

45+1. perc

Sallai Roland éles lövésével fejeződik be az első játékrész - éppen hogy mellé!

Egy perc lesz a hosszabbítás!

41. perc

Ezt most már nincs az a VAR, amelyik elveszi! Szoboszlai szögletét Kalmár kapásból kapura lövi, a kísérletbe Ádám Martin remekül stukkol bele, az Uszlan légiósának ez az első válogatott gólja - Magyarország - Észtország 1-0!

37. perc

Vécsei Bálint pazar labdával ugratja ki Bolla Bendegúzt, a Grassshoppers légiósa élete első válogatottbeli gólját szerzi - azaz szerezte volna, ám a VAR lest észlelt, így észt szabadrúgásal folytatódik a találkozó.

33. perc

Szoboszlai remek előre ívelése Sallaié, a Freiburg légiósa ismét táncba kezd, majd legurítja a labdát Kerkeznek, akinek beívelését az észt kapus csak nehezen kaparintja meg Ádám elől.

Marco Rossi végig együtt élt a játékkal Fotó: MTI/Mónus Márton
Marco Rossi végig együtt élt a játékkal Fotó: MTI/Mónus Márton

32. perc

Marco Rossi egyre elégedetlenebb az oldalvonal mellett - látványos mozdulatokkal gesztikulál

30. perc

A hangosbemondó figyelmezteti a szurkolókat: a gyermekek ne dobáljanak papír repülőket a pályára! :)

27. perc

Kalmár - Szoboszlai - Bolla összjáték után utóbbi remek beadását Ádám Martin becsúszva próbálja kapuba juttatni - sikertelenül...

25. perc

Szoboszlai éles szögből leadott szabadrúgását Hein bravúrral üti szögletre. A beadást is az RB Leipzig légiósa végzi el, a beívelés - minő meglepetés - Willi Orbánt találja meg, aki kapu fölé fejel. 

20. perc

Sallai Roland addig tekergeti a labdát a tizenhatoson belül, amíg tiszta helyzetbe kerül, lövését azonban a rövid saroknál helyezkedő Hein könnyedén védi.

15. perc

A találkozó első nagy helyzete az észteké! Sappinen ugrik ki a leshatárról, éles lövését Dibusz csak kiütni tudja, de a labda a magyar védőké lesz. 

12. perc

Szoboszlai lódul meg, Kerkez elé sarkazza a labdát, az Alkmaaar légiósa lövése fölé száll. 

10. perc

Kalmár indítja Ádámot aki erőszakosan tör be a 16-oson belülre, beadását az Újpest FC korábbi védője, Kuusk vágja ki szögletre. Az első hazai sarokrúgásból nem lesz semmi...

6. perc

A mérkőzés első két szögletét az észt futball-legenda, a 139-szeres válogatott Vassiljev végzi el: a második a veszélyesebb, Paskotski fejel mellé.

4. perc 

Kerkez éles beadását Hein kivetődve fogja meg.

Nehéz lesz feltörni az észtek védelmét: Thomas Häberli együttese az utolsó nyolc (!) mérkőzésén nem szenvedett vereséget.

2. perc

Bolla Bendegúz ugrik ki, és mivel Hein elhagyja kapuját, a Grasshoppers játékosa átemeléssel ptróbálkozik - mellé...

1. perc

A magyar válogatott kezdi a mérkőzést.

Nyitókép: Ádám Martin nyitott szemmel járt: szemfüles góljával nyerte meg a mérkőzést a magyar válogatott Fotó: MTI/Mónus Márton  

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2023. március 24. 13:43
Olyan szórakoztató, hogy egy sima focimeccs is mennyi gyűlöletet és frusztrációt hoz ki a komcsikból. Ti tényleg betegek vagytok.
Alcofrybas
2023. március 24. 04:56
Az orosz válogatottal is vívhatnánk egy barátságos mérkőzést. A felkészülés jegyében. A küzdőszellem fokozása, edzése érdekében. Hátha átragad valami a négereinkre a harci kedvből. Újraírhatnánk a történelmet. A tavaszi hadjárat ezúttal nem úgy érne véget, hogy nyáron letesszük a fegyvert. Habár logikus: nyáron aratni kell, nem katonásdit játszani.
Zolotarjov
2023. március 23. 21:58
Csak néztek az észtek..:)
Ferer
2023. március 23. 21:11
Bulgária ellen ez a mai teljesítmény nem lesz elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!