Csodakezdés az Eb-selejtezőkön: Magyarország – Bulgária 3-0!

2023. március 27. 20:09

Egy győzelem, három döntetlen, hat vereség – Eb-selejtező-rajtjaink mérlege az elmúlt 40 évben. Ezt a nem túl kedvező mérleget remek játékkal sikerült kijavítanunk Bulgária ellen!

2023. március 27. 20:09
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A tavaszi hideg és a nagy szél ellenére telt ház, 62 ezer néző fogadja a csapatokat a Puskás Arénában. Emlékezetes, hogy a balkáni ellenféllel nem is olyan régen, 2020. október 8-án találkoztunk utoljára, egy Eb-pótselejtező keretében. Ekkor meglepően simán, 3-1-re győztünk, érdekesség: a szófiai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila alkotja a védősorunkat, az akkori kezdőcsapatunkból Nagy Ádám és Sallai Roland is várhatja a ma esti kezdő sípszót.

Bulgáriával eddig 23 mérkőzésen találkoztunk, a mérleg: 13 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Esélyeinket növeli, hogy ellenfelünk a pénteki játéknapon is pályára lépett, de várhatóan feltüzelve lép majd pályára, hiszen Montenegrótól hazai pályán 1-0-ra kikapott.

A két válogatott a következő összeállításban – a török Halil Meler kezdő sípszavára – fut ki a Puskás Aréna gyepére:

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á. Vécsei, Kerkez - Szoboszlai – Ádám M. Sallai

BULGÁRIA: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabeljov, N. Iliev – Deszpodov, Delev.

Marco Rossi: Hatalmas a motiváció!

A szövetségi kapitány közvetlenül a bemutatkozó Eb-selejtező előtt elmondta: „nagyon jól tudjuk mit kell tenni a mérkőzés minden fázisában. A labdabirtoklás és a pontos passzok nagyon fontosak lesznek, de mindenre felkészültünk, hogy jó eredményt érjünk el. Mindenféle stratégiára felkészültünk, hiszen pontosan tudjuk, hogy 40 év után milyen fontos lesz az első Eb-slejtező sikere, a helyszínen több, mnt 60 ezer néző előtt. Ez hatalmas motivációt ad nekünk!”  

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

3 perc lesz a hosszabbítás! 

90. perc

A Puskás Aréna közönsége már felállva ünnepel!

89. perc

S rögtön a két friss játékosunk hoz össze egy nagy helyzetet: Kalmár remek előre ívelésére Naumnov bizonytalanul mozdul ki, Nego előbb éri el a labdát, amelyet kapura gurít, de Valentin Antov az utolsó  pillanatban kibombázza a játékszert.

87. perc

Bolla Bendegúz helyett Loic Nego, Vécsei Bálint helyett Kalmár Zsolt a magyar válogatottban.

81. perc

Rögtön ezután a szintén a második félidőbsn beállú Filip Krisztev - a szél által is alaposan megnyomott - lövését védi bravúrral Dibusz Dénes. Még jó, hogy nem e három remek játékossal kezdett Bulgária!

80. perc

Ruszev ugratja ki az ugyancsak csereként beállt Kirilovot, akit nagy helyzetben, az utolsó pillanatban szerel szögletre Orbán Willi.

73. perc

A két légiósnak ez volt a hattyúdala ezen a mérkőzésen: Nagy Ádám helyett Kleinheisler László, Sallai Roland helyett az észtek ellen remekül debütáló Csoboth Kevin a pályán. 

72. perc

Nagy Ádám - Sallai - Nagy Ádám kényszerítőzés után a Pisa légiósának lövésébe az utolsó pillanatban lép bele Petrov.

A második félidőben jól és összhangban védekezett a magyar válogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A második félidőben jól és összhangban védekezett a magyar válogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

68. perc

Agresszív bolgár labdaszerzés után ismét Sztojanov ad be veszélyesen, a magyar védőkről az alapvonalon túlra pattan a bőrgolyó. A vendégek szöglete szerencsére egyáltalán nem veszélyes.

A mindent egy lapra feltevő vendégek játékstílusa egyáltalán nem tetszik a mieinknek, szerencsére kapura nem annyira veszélyesek, mint mi az első félidőben. 

63. perc 

Sztojanov keverget a bal oldalon, Orbán röviden ment, Iliev lövése végül szögletre vágódik. A beívelés után a csereként beállt Georgi Ruszev 17 métrerről kapásból lő, Dibusz szépen hárítja a kísérletet. 

60. perc

Újoncot avat a magyar válogatott: az ex-paksi gólkirály, Ádám Martint váltja a gólkirályi címre idén leginkább esélyes paksi gólzsák, Varga Barnabás.  

59. perc

Újabb Sallai-lehetőség marad kihastnálatlanul: a freiburgi támadó Vécseivel játszik össze, remekül kapja vissza a labdát a tizenhatoson belül éles lövését azonban Naumov kiüti.   

46. perc

Ugyan a bolgárok kezdik a második játékrészt, de jön az újabb magyar helyzet: Lang erőszakos labdaszerzése után Sallaié a lehetőség, de a remek, 18 méteres kövést Naumov nagy bravúrral szögletre üti. A beívelés után a Freiburg légiósa kissé elhamarkodottan fölé lő.

Ezt kapd ki! Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Daniel Naumov hiába repül Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ezt kapd ki! Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Daniel Naumov hiába repül Fotó: MTI/Kovács Tamás

SZÜNET UTÁN

2 perc lesz a hosszabbítás! 

44. perc

Szoboszlai beadása után az egyik bolgár védő kezét érinti a laba, a VAR rövid tanakodás után továbbot "int".

40. perc

És itt  a harmadik magyar gól! A nagy kedvvel játszó Szoboszlai ezúttal is lendületesen tör előre, Bolla és Ádám Martin is kiugrásra kész, Dominik egykori csapattársát választja, de egy bolgár lábról végül Ádám Martin elé pattan a labda, aki okoksan a hosszú sarokba helyez. Magyarország - Bulgária 3-0!

Az első játékrészben háromszor volt maximális a magyar (gól)öröm! Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Az első játékrészben háromszor volt maximális a magyar (gól)öröm! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

36. perc

Sallai - Bolla adogatás után jön az újabb magyar szöglet, mely után Lang Ádám egy taktikai faulttal állít meg egy bolgár támadást. 

31. perc

Sallai felrúgása után Szoboszlai ezúttal a bal oldalról élesen lő be egy szabadrúgást. A veszélyes labdát ezúttal magabiztosan fogja Naumov.

24. perc

A kisvárdai Karabeljov rúgja föl Szoboszlait a kaputól 26-27 méterre. A sértett áll a labda mögé, és nemes egyszerűséggel a kapu bal felső sarkába vágja a labdát, Naumov csak beleérni tud a labdába - Magyarország - Bulgária 2-0! 

Van vér a pucájukban: a gól után Szoboszlai és Sallai Roland lenyom egy gyors kő-papír-olló játszmát.   

Ádám Martin sajátos gólöröme Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Ádám Martin sajátos gólöröme Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

21. perc

Látványos,. Szoboszlai-Bolla-Szoboszlai - összjáték után csapatkapitányunk beadása Kerkezt találja meg, akinek a lövése után még Bolla Bendedgúz is gólt szerezhetett volna, de ksssé megijedt a lehetőségtől.

19. perc

Bolgár "helyzetecske": egy beadás után szerencsére Iliev lábán megpattan a labda, így a bőrgolyó Dibusz Dénesé lesz. 

15. perc

Lang átadása után Bolla Bendegúz tör be igéretesen a tizenhatoson belülre,.de sajnos kicsit hosszan szökteti magát, így a labda az éber Naumové lesz. 

13. perc

Szoboszlai labdaszerzése után Ádám Martiné a játékszer, aki gondol egyet és lő, a megpattanó kísérlet éppenhogy szögletre vágódik! Ezúttal azonbdxn a sarokrúgásból nem lesz semmi... 

7. perc

Az első szöglet a magyar válogatotté - és jön is a gól!!! Kerkez hátragurtításával Szoboszlai tör előre, mely után Sallai lövése kijön Naumovról, Orbán ismétel, ezt is hárítja még a CSZKA Szófia kapusa, a kipattanót viszont Vécsei Bálint vágja a kapuba! Magyarország - Bulgária 1-0!  

1. perc

A magyar válogatott kezdi az Eb-selejtezőt.

 

 

Nyitókép A magyar gólok sorát Vécsei Bálint (középen) nyitotta meg Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2023. március 30. 00:29
"Egy csomó buzi, LMBTQ, animal sex, szadizmus," Ha neked ezt jelenti Bosch, akkor bebizonyítottad, hogy elég sekélyes és primitív vagy... XD
SkyCopy
2023. március 29. 19:56
Mitől félsz? Mit akarsz bizonygatni? :D A démonaid csak a te fejedben élnek, küzdj meg velük! :) A világ leghülyébb emberei gondolják azt, hogy csak egy világ létezik, az övék! Nem tetszik a foci? Neked. Szopás a 2/3? Neked. Nem jól főz az anyád? A te bajod. Érted?! Ezek nem a mi bajunk! D Attól hogy ide büfizel, semmi sem változik, attól hogy napjában telefosod a baromságaiddal a képernyőt, semmi sem változik. Attól hogy 10 accounttal akarod bizonygatni a téveszméidet, attól semmi sem változik. Az emberek kimennek a meccsre, van feleségük, gyerekük, családjuk, szeretik egymást. Van a férfi meg a nő. Tudod! Hím és nőstény. Ezen is lehet rugózni, de a tények azok bizony tények maradnak. Szóval idd meg a habos kakaót amit anyád csinált nyolckor, aztán aludjál! Legalább valami hasznos dolgot is csinálsz! :D
fraktoaster
2023. március 29. 19:55
Izlések és pofonok. Valaki a focit szereti Valaki meg a mikroszkóp színpad előadásait. XD
fraktoaster
2023. március 29. 19:55
Hát elég ideges vagy... Ha leszarod a focit, akkor minek vergődsz itt? Vagy irigykedsz, hogy mi tartozunk valahova? Hogy mi nem vagyunk egyedül? Hogy nekünk van magánéletünk? Hogy társasági lények vagyunk? Mert neked ez nem adatott meg és egyedül, magányosan roskadsz otthon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!