A Paks tovább szárnyal, a Fradi sosem látott hullámvölgybe került – meddig tart a türelem?! Paks – Ferencváros 3-2

2023. április 08. 21:49

Folytatódott az atomvárosi csoda! Bognár György együttese sorozatban a hatodik győzelmét aratta, a Fradi viszont ötödik bajnokiján maradt nyeretlen. Ezzel az FTC előnye csupán hat pontra csökkent a második helyezett Kecskemét előtt!

2023. április 08. 21:49
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A hazaiak szakvezetője, Bognár György a mérkőzés előtt elárulta: édesanyja tanácsára állította a Paks kezdőcsapatába az utóbbi öt mérkőzésen öt gólt szerző Böde Dánielt, de a korábbi gólkirály, Hahn János valamint a góllövőlistát vezető Varga Barnabás is helyet kapott.

A Fradi összeállításának érdekessége, hogy újra a kispadon kezdett a MOL Fehérvár ellen duplázó ifjabb Lisztes Krisztián, ám először volt kezdő a Debrecenből igazolt Baráth Péter.

A mérkőzést Karakó Ferenc FIFA-játékvezető sípszavára a két együttes a következő összeállításban kezdte:

Paks: Nagy G. – Osváth, Szélpál, Kinyik, Vas G. -  Balogh B. Papp K. Szabó J. – Hahn, Böde, Varga B.

FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Abena, Knoester – Baráth P. Sigér – Zachariassen, Marquinhos, Sagal – Traoré

Egyáltalán nem volt meglepő, hogy a mérkőzésnek a zsinórban öt győzelemmel klubcsúcsot beállító Tolna vármegyeiek voltak az esélyesei.

Az első nagy helyzet mégis a Fradié volt: a 4. percen Zachariassen remek cselekkel verekedte be magát a tizenhatoson belülre, ám a beadást Marquinhos egyértelműen lesről továbbította a hálóba.

A zuhogó esőben zajló mérkőzés 11. percében újra a leshatárról kiugró Zachariassen villant: óriási helyzetben ismét önzetlen volt, de Traoré elől az utolsó pillanatban mentett Papp Kristóf.

A 15. percben az első nagy paksi helyzet természetesen Böde Dánielé: Hahn középre adott labdáját Dibusz elütötte, Sigér nem tudta elrúgni, nem úgy a hazaiak harcos közönségkedvence, akinek középre tartó lövését hárította a vendégek kapusa.

A 19. percben villant a mérkőzés első sárga lapja: a Marquinhost felrúgó Kinyik Ákosnak mutatta fel Karakó Ferenc játékvezető.

A 20. percben Sagal borzasztóan rossz passzát Varga Barnabás csípte el, de nagy helyzetben kicsit totojázott, így szöglet lett az ígéretes támadás vége. De nem zárult le: egy beívelés után a góllövőlista vezetője középre tartó fejesét könnyedén védte Dibusz.  

Bár Böde Dániel ezúttal nem szerzett gólt, végig veszélyes volt korábbi csapata ellen. Fotó: paksifc.hu
Bár Böde Dániel ezúttal nem szerzett gólt, végig veszélyes volt korábbi csapata ellen. Fotó: paksifc.hu

A 23. percben az eddig önzetlen Zachariassen unta meg a csapattársak tehetetlenségét: Marquinhos remek passza után ismét a leshatárról ugrott ki, és magabiztosan pörgette a labdát a hálóba a kivetődő Nagy Gergely fölött. Paks – Ferencváros 0-1!

A 34. percben Balogh Balázs 23 méteres szabadrúgása a sorfalról lepattant, mely után Osváth beadását Varga Barnabás szerette volna kapura fejelni, ám a kísérletet Abena kézzel blokkolta, amiért sárga lapot is kapott. Nem is kellett az eset megítéléséhez VAR, Karakó határozottan a büntetőpontra mutatott. A múlt héten tizenegyest hibázó gólkirályjelölt, Varga Barnabás állt ismét a labda mögé, aki ismét bűn rosszul végezte el a 11-est, ám a Dibuszról kipattanó labdát már magabiztosan lőtte a hálóba. Paks – Ferencváros 1-1!

A félidő nagy Fradi-helyzettel zárult: Traoré beadása után mindenki előtt elsuhant a labda, amely így Zachariassen elé került, aki ellen viszont szabálytalankodott Szabó János. Valóban éppen lejárt a bemutatott, egyperces hosszabbítás, ám érthetetlen, hogy miért nem hagyta elvégezni az ígéretes pozícióból történő szabadrúgást Karakó Ferenc játékvezető? Hiszen az extra játékidő hossza csupán a minimum hosszabbítást jelzi!

SZÜNET UTÁN

A Ferencvárosban újra pályára lépett Lisztes Krisztián! Az első félidőben Sztanyiszlav Csercseszov szinte végig szapulta Ángelo Sagalt, nem véletlen, hogy a szünetben le is kapta a chilei légióst...

Az 50. percben kis híján a vezetést is megszerezte a Paks! Szabó János beadása a tizenhatoson belül találta meg Balogh Balázst, akinek a beadását Böde Dániel egyből, kapura továbbította, Dibusz hatalmas bravúrral hárított!

Az 52. percben a VAR remekül avatkozott közbe: Kovacevic ugyanis könyökkel arcon találta a 16-oson belül Varga Barnabást, így újra büntetőhöz jutott a Paks, amelyet Varga ezúttal magabiztosan értékesített. Paks – Ferencváros 2-1!

Ám egy percig sem örülhetett a vezetésnek a hazai csapat: Lisztes Krisztián remekül ugrott ki a tizenhatoson belül, egy pattanás után lőtt, Nagy Gergely óriási bravúrral hárított, ám a tovább csorgó labdát Botka Endre továbbította a hálóba. Paks – Ferencváros 2-2!   

A 60. percben újra a „kis” Lisztes volt a főszereplő, aki Osváth felrúgásáért kapott sárga lapot.  

A 62. perc végén egy paksi helyzetet jegyezhettünk fel: Osváth remek beadását Balogh fejelte vissza a csereként beállt Bőle Lukács elé, ám az egykori Fradi-játékos kapu mellé lőtt.

A 66. percben megfogyatkozott a Ferencváros! Abena csúnyán odalépett Varga Barnabásnak, amikor már nem volt a labda megjátszható közelségben, így Karakó jogosan mutatta fel a suriname-i védőnek a második sárga lapot, amely a kiállítást is maga után vonta.

A 69. percben a csereként beállt Tokmac ugrott ki, akinek próbálkozását nagy bravúrral hárította Nagy Gergely.

Varga Barnabás ezúttal két büntető után volt eredményes, de végig lekötötte a Fradi-védők figyelmét Fotó: MTI/Bús Csaba
Varga Barnabás ezúttal két büntető után volt eredményes, de végig lekötötte a Fradi-védők figyelmét Fotó: MTI/Bús Csaba

Ami nem ment be az egyik oldalon, bement a másikon - a 70. percben újra előnybe kerültek a hazaiak! Bőle beadása után még tisztáztak a ferencvárosi védők, ám a labda éppen Papp Kristóf elé került, akinek a megpattanó, hatalmas lövése a felső kapufáról vágódott a hálóba. Paks – Ferencváros 3-2!

A 76. percben beleerősített a Ferencváros: a keveset mutató Baráth Péter helyett a még a februári, Újpest elleni derbin megsérülő Owusu Kwabena lépett pályára, míg a Paksnál Hahn János helyett Sajbán Máté bizonyíthatott.

A 83. percben az elkeseredetten becsúszó Botka Endre kapott sárga lapot Sajbán Máté felrúgásáért, majd Varga Barnabás könyökölte le Traorét – meg is állt a játék – ám a hazaiak gólzsákja érthetetlenül nem kapott sárga lapot.

A mérkőzés hátralévő részében – beleszámítva a hétperces hosszabbítást is – hiába szorongatott a Ferencváros, a rendkívül lelkes paksiak megőrizték előnyüket, így sorozatban hatodik bajnokijukat nyerték meg, míg a bajnokcsapat az utolsó hét tétmeccsén is nyeretlen maradt.

Amióta 12 csapatos az NB I, ilyen gyenge produktumot nem nyújtott a Fradi: utolsó öt bajnokiján – a megszerezhető 15 pontból – mindössze kettő egységet kapart össze a bajnokcsapat, az utolsó nyolc találkozóból csupán egyet nyert meg, és persze, a negatív tavaszi mérleg kapcsán kihagyhatatlan a Bayer Leverkusen ellen elvesztett két Európa Liga-találkozó is…

Bár Kristoffer Zachariassen és Botka Endre is gólt szerzett, a Paks nyerte meg a mérkőzést! Fotó: fradi.hu

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. április 09. 17:38
Felcsút -Kecskemét 0:3
files32
2023. április 09. 07:01
A Fradi odaadta a pontokat, nem akarják, hogy a csuti TSZ-se a dobogó közelébe kerüljön. Hajrá Fradi!!
vip era
2023. április 09. 03:35
A Fradi tényleg formán kívül van,de kicsit túlzás a sosem látott hullámvölgyről beszélni,amikor a tabella 1. helyén állnak,6pont előnnyel.
zsellér péter
2023. április 08. 23:13
Az NB I - második és harmadik helyén két színtiszta magyar csapat - HAJRÁ MAGYAROK !!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!