Hiába hosszabbított Csercseszov, elégedetlenek a Fradi legendái a csapat mélyrepülése miatt

2023. április 11. 18:31

Telek András, Wukovics László és Bálint László szerint is mostanában valami nagyon félresiklott és nem tud igazi csapatként működni a Fradi. Nagy kérdés, hogy a szerződését meghosszabbító Csercseszov mester képes lesz-e a Fradi őszi formáját kipréselni a játékosaiból.

2023. április 11. 18:31
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A Mandiner kérésére a Ferencváros Sajtóosztálya hivatalosan is megerősítette, hogy „az FTC valóban érvényesítette az opcióját: Sztanyiszlav Csercseszov szerződése meghosszabbodott”. 

A klub sajtóosztálya szerint az orosz mester és a klub közötti új megállapodás 2024. június 30-ig érvényes.

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy a vezetőedző egy nyilatkozatában már szerződéshosszabbításról beszélt. Most itt a hivatalos megerősítés.

Az esetleges távozás a szurkolói elégedetlenség nyomán merült fel. Emlékezetes: ha az elvesztett két Európa Liga-nyolcaddöntőt is beleszámítjuk, Botka Endréék

az utolsó 10 (!) tétmérkőzésük közül csupán egyet, a Debrecen elleni idegenbeli találkozójukat nyerték meg.

Nem csoda, hogy a nemrég még 16 pontos előny mindössze 6 pontosra fogyatkozott az újonc Kecskemét előtt. Nem meglepő, hogy a csapat válogatott jobbhátvédje érzelmektől sem mentesen nyilatkozott a mérkőzés lefújása után:

„Két nagyon buta tizenegyest kaptunk, de ennek ellenére is sokkal jobban kellett volna játszanunk. Amit elterveztünk, abból nem sok mindent tudtunk megvalósítani, nagyon sokat kapkodunk mostanában, és érthetetlen, hogy minden mérkőzésen több gólt is kapunk. Ezen mindenképpen javítani kell!”

Arra a felvetésre, hogy miként lehet kijönni a hullámvölgyből, és miként oldódhat a görcs, a játékos így felelt: „Nagyon egyszerű a megoldás, minden játékosnak felelősséget kell vállalnia, ez az elmúlt mérkőzéseken nem volt meg. Többen nem érzik át annak a súlyát, hogy a Kecskemét egyre közelebb kerül hozzánk, és lehet, hogy az hisszük, elég csak kimennünk a pályára, és meglesz a mérkőzés. Most már kéne ezen kicsit változtatni! Össze kell szedni magunkat, mert ez így nem mehet tovább!”

Kíváncsiak voltunk arra: a klub korábbi legendái miként élik meg a mélyrepülést, jöjjön 3 markáns vélemény!

Bálint László, a Ferencváros korábbi válogatott védője:

„Ha bekerülsz egy negatív spirálba, elveszíted az önbizalmadat”

„Nem tudom, hogy erre a gyenge szereplésre ki tudja a pontos választ, talán a sok sérülés is lehet az egyik magyarázat. hiszen meghatározó játékosok dőltek ki. Mindenesetre Muhamed Besic és a Mmaee testvérek nagyon hiányoznak, mint ahogy Aissa Laidouni és a fontos gólokat szerző Franck Boli is.

Tudom, hogy utóbbi két futbalista eligazolt illetve a klub engedte el őket, ettől függetlenül még hiányoznak! A mély hullámvölgynek az is oka lehet, hogy ha bekerülsz egy negatív spirálba, elveszíted az önbizalmadat, hiszen nem úgy jönnek az eredmények, ahogy azt szeretnéd, és így nagyon nehéz visszatalálni a normális kerékvágásba. Arra kell törekedni, hogy ebből a leszálló ágból minél hamarabb kilábaljon a csapat, mindenféleképpen kellő önbizalmat kell adjon a remek nemzetközi szereplés, melynek köszönhetően annyi koefficiens-pontot gyűjtött össze a csapat, hogy elképzelhető: csupán a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körében kell ősszel bekapcsolódni. Ehhez viszont előbb meg kell nyerni a bajnokságot!”

Telek András, a Ferencváros korábbi válogatott védője:

„Az eredményesség első számú záloga, hogy újra csapatként működjön a Fradi!”

„A hullámvölgynek valószínűleg az az oka, hogy a játékosok nem csapatként próbálják megoldani a problémát, hanem egyénileg. Meg kell tanulnunk újra csapatként működni, és nem egyénieskedni. Amíg az első helyen áll a csapat, annyira nem vagyok elkeseredve, de most már hozni kell a meccseket! A Honvéd, a Vasas és az Újpest ellen elvileg három könnyebb találkozó vár ránk, hiszen a tabella alsó felében tanyázó riválisokkal találkozunk. De még egyszer hangsúlyozom: az eredményesség első számú záloga, hogy újra egységes legyen a Fradi!”

Wukovics László, a Ferencváros korábbi válogatott támadója:

„Mostanában valami nagyon félresiklott”

„A Fradi az őszi bajnoki és kupaszereplésével magasra tette a mércét, a játékosok minden idegszálukkal a Leverkusen elleni EL-nyolcaddöntőre fókuszáltak. A csoportgyőzelem után azonban sajnos simán kiestek az Európa Ligából, és azóta nem találják meg újra a győzelem fonalát. A Ferencváros a magyar mezőnyben kiemelkedő lehetőségekkel rendelkezik, de mostanában valami nagyon félresiklott. A miértre a pontos választ azok tudják, akik az öltözőben vagy annak környékén jártasak. De az látszik, hogy a Fradi az elmúlt időszakban nem csapatként működött. Pedig a játékosoknak most már tényleg fel kell fogniuk, hogy milyen klubban játszanak!

Az már nem a Ferencváros szintje, hogy megnyerjék a bajnokságot; a szezon ezen szakaszában már a csapat gerincének ki kéne alakulnia, ebből viszont semmit nem látunk.  Ilyen negatív sorozatra, hogy tíz tétmérkőzésből csak egyet nyer meg a csapat – nem is emlékszem! A sérültekre pedig azért ne hivatkozzunk, mert az FTC mögött két színtiszta magyar együttes, a Kecskemét és a Paks áll, tehát be lehetne dobni a mélyvízbe saját nevelésű fiatalokat is. Végérvényesen eljött az idő, hogy most már a pályán kell bizonyítani! ”

***

A bajnokcsapat külföldi vezetőedzőjének eredményei az alábbi grafikán látható módon alakultak:

Forrás: Mandiner grafika
Forrás: Mandiner grafika

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

 

 

    

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. április 12. 20:55
Mindenki nyugodjon le, mert akkor megnyugszik. Talán erre van legonkább szükség. A csapat pár hete még működött, még akkor is, amikor felforgatott állt ki. Hétvégén kell egy győzelem, majd még egy, majd még egy. Csak a következő meccsre kell fókuszálni, más dolog nincs.
Igazszó
2023. április 12. 20:06
Kevés lett a banán. Nyomni kell a majmoknak, mert leállnak nélküle.
neszti
2023. április 12. 08:36
Úgy látom vannak beképzelt - talán - szurkolók, akik mindenhatónak képzelik a csapatot. Ebből látszik komoly eredményei vannak, az elvárások megnőttek. De mi a f@szért pánikolnak? Az oroszozás meg simán agitprop.
zakar zoltán béla
2023. április 11. 20:26
Nem Fradi. Paks? Kecskemét,...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!