Kiütötte női vízilabda-válogatottunk az olaszokat! 13–3-ra lesimáztuk őket

2023. április 21. 22:09

Már-már történelmi léptékű vereséget mért a magyar női válogatott az olasz pólócsapatra: az athéni Világkupa-selejtező utolsó mérkőzésén 13–3-ra győzött együttesünk.

2023. április 21. 22:09
null
Csisztu Zsuzsa

Az athéni Világkupa-selejtező harmadik, utolsó összecsapásán a Bíró Attila által irányított válogatott remek játékkal 13–3-ra kiütötte Olaszországot, így ezen a tornán is 2–1-es mérleggel zárt. Folytatás a júniusi, Log Beach-i Szuperdöntőben – írja a Waterpolo.hu.

Hatalmas pofon a vízben az olaszoknak

A csapatok legutóbb a tavalyi spliti kontinensviadal előtti rangos, szardíniai tornán találkoztak, ott a mieink 4–0-s első negyeddel végül 15–6-ra győztek. Ugyanakkor mindenki tudta, ezzel nem szabad számolni, hiszen Carlo Silipo kezei alatt szépen formálódik az átalakított, megfiatalított olasz válogatott, jelezték ezt a rotterdami és az athéni eredményei is. 

Bíró Attila szövetségi kapitány is számos újoncot próbált ki a torna során, de a rutin hiánya egyáltalán nem látszott a válogatotton.

A  medence minden szegletében ugyanis uralta a mérkőzést csapatunk,

ezúttal 4–1-el kezdtünk! Hiába kaptuk a hátrányokat, a blokkok a helyükön voltak, így szép fokozatosan bizonytalanodtak el az olaszok, 10–2-es vezetéssel vártuk a nagyszünetet.

A képen: Neszmély Boglárka véd a magyar kapuban. MTI/Koszticsák Szilárd
A képen: Neszmély Boglárka véd a magyar kapuban. MTI/Koszticsák Szilárd

A kapunkban ezúttal a ferencvárosi Neszmély Boglárka bizonyíthatott, s a fordulás után vélhetően a fáradtságból adódóan csökkent a koncentráció, de voltaképpen az sem volt baj, hogy háromszor Neszmélynek kellett nagyot védenie – bizonyosan erősítette az önbizalmát.

Az etap egyetlen gólját Rybanska Natasa szerezte, avagy még így is növeli tudta előnyét a csapat.
 
A záró negyedben a hitehagyottá vált olaszok ellen Garda Krisztina, majd Gurisatti Gréta lőtte a következő gólt, az olasz kapitánynak mérgelődni sem maradt kedve... Neszmély Boglárka pedig parádézott. A vége 13–3 lett, harmadik hely a csoportban a hollandok és az amerikaiak mögött, avagy a júniusi, Long Beach-i Szuperdöntőben így a görögök ellen vívhatjuk majd a negyeddöntőt.

A képen: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának 5-8. helyéért rendezett Franciaország - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 7-én. Franciaország - Magyarország 9-19. MTI/Illyés Tibor
A képen: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának 5-8. helyéért rendezett Franciaország - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 7-én. Franciaország - Magyarország 9-19. MTI/Illyés Tibor

Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt a Waterpolo.hu-nak: „Sokkal keményebb és szorosabb meccsre számítottam.

– minden dicséret a lányoké. Fárasztó volt a sorozat, két hét alatt játszottunk hat meccset, előtte egy hét edzőtábor – most azt kértem a lányoktól, hogy az összes energiát mozgósítsák itt, mert egy világversenyen is az utolsó három meccs a legfontosabb, örülök, hogy így a legutolsón is ennyire jól teljesítettek" - foglalta össze a női válogatott szereplését a szövetségi kapitány. 

Csapatunk most mutatott formája kitűnő alap lehet majd  nyári felkészülés előtt az idei fukuokai sorsdöntő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. 

Világkupa, nők:

Április 19-21: Divízió 1, selejtező, 2. forduló, Athén
I-csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Magyarország, Olaszország
II-csoport: Spanyolország, Görögország, Ausztrália, Kína


Olaszország - Magyarország 3-13 (1-4, 1-6, 0-1, 1-2)Gólszerzők: Marletta, Avegno, Picozzi, ill. Hajdú 3, Parkes 2, Rybanska 2, Gursatti 2, Vályi, Tiba, Leimeter, Garda

A nyitóképen: Szilágyi Dorottya (b) az izraeli Lior Ben David a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának 5. helyéért játszott Magyarország - Izrael mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 9-én.
MTI/Illyés Tibor

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintyőke
2023. április 22. 12:34
Hogy a macskába tudnak így kiemelkedni?
Chardonnay99
2023. április 22. 12:10
Le a kalappal! Éljenek a lányok!
need-info
2023. április 22. 11:22
Szééép! Kár, hogy nem a férfiaknál történt ez.
Lombi
2023. április 21. 23:12
Szép munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!