Lisztes Krisztián zsenije, a Bayern vergődése és a legendás athéni pólódöntő – Szécsi Zoltán debütál a Jobbfelső pipában

2023. április 23. 12:52

Vendégünk ezen a héten a háromszoros olimpiai bajnok pólócsapat kapusa volt, akivel a csapatról készült, „A nemzet aranyai” című dokumentumfilm apropóján felidéztük a kis híján elveszített athéni döntő pillanatait. De természetesen a magyar foci, Lisztes, Lőw és Dárdai is szóba kerül. Itt a Jobbfelső pipa!

2023. április 23. 12:52
null
Csisztu Zsuzsa

A nemzet aranyai – a Jobbfelső pipa vendége ezen a héten a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán volt

„Ha ugyanabba az irányba megyünk tovább, végünk van!”

–  így emlékezett vissza a kis híján elveszített az athéni döntő fordulópontjára a háromszoros olimpiai bajnok pólócsapat kapusa, Szécsi Zoltán, aki az emlékezetes mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő ordítozásba kezdett, amivel végül sikerült felráznia a Kásásék védelmét.

A háromszoros olimpiai bajnok kapussal a csapatról készült, „A nemzet aranyai” című dokumentumfilm apropóján beszélgettünk – az alkotás már látható a mozikban. A fiatalok arcán azt látom, hogy ez a film iszonyatosan motiváló számukra" – mondta az Egri Vízilabda Klub elnöke, akinek a nagyobbik fia, Marcell is pólózik; szerencsére nem kapusként – mondja ő –, hanem centerként. 

– mondta a máig feldolgozhatatlan veszteségről, a csapatkapitány haláláról (akinek 15 éves fia, Mór a közelmúltban lőtte élete első felnőtt bajnoki gólját.

Az olimpiai bajnok kapus más, sosem hallott titkokat is elmesélt vízilabda-aranycsapatunk múltjából; például, hogy miért lehetett rettenetesen fáradt a csapat néhány kulcsjátékosa a sorsdöntő fináléban a szerbek ellen: 

Azt a titkot is most fedte fel, hogy a pekingi olimpián megbetegedett. „Pekingben a klasszikus kínai vírus – amit éppen mikor minek hívnak, azt mi nem értjük, de mondjuk úgy, a falukór – engem is elkapott, de Dénes nem tudott erről.” 

Van az öltöző, vannak azon belül a barátságok, és vannak dolgok, amiket még az edzőnek sem mondanak el a tanítványai" – ezt már Hevesi Tamás mondta csatlakozva a témához.

Fradi, Budafok, Lisztes, Lőw és Dárdai

A Jobb felső pipa adásában természetesen szokás szerint a magyar labdarúgás is téma volt.

Kevesen tudják, hogy a Budafok egyik fő támogatója egy ausztráliai magyar, aki egykor megfogadta, hogy ha egyszer tehetős lesz, mindig segíteni fog a klubnak, ahol felnőtt, bármerre is tartson a csapat" – mondja a Magyar Kupa címre is esélyes csapatról Hevesi Tamás. „Van ez a Mmaee nevű játékosunk, akire ránézek és nem szeretem” – mondja a Ferencváros csapatáról szólva Hevesi, aki szerint a szép gólokat szerző ifjabb Lisztes Krisztián nem érhet kevesebbet, mint a külföldiek.

Harsányi Levente Honvéd-drukkerként pedig nem sértődött meg, amikor Szasza, a Fradi-hangosbemondója beszólt, hogy

Harsányi úgy fogalmazott, „adja a tartalmas savazást”. Hát ebben aztán nem lesz hiány a Jobbfelső pipa legújabb epizódjában, úgyhogy érdemes most is velünk tartani!

 

A nyitóképen: Szécsi Zoltán, Hevesi Tamás és Harsányi Levente. Mandiner Grafika


 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aegopolis.
2023. április 23. 17:17
Épp most készült interjú Szecskával arról, hogyan lett belőle gazdálkodó egy Heves megyei faluban. Érdekes, jó szívvel ajánlom: https://24.hu/belfold/2023/04/23/szecsi-zoltan-olimpiai-bajnok-komlo-teheneszet-termofold-gazdasag-agragazdalkodo-vizilabda-riport/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!