Lisztes Krisztián történelmi duplája ellenére tavasszal, hazai pályán csak egyszer nyert a Fradi! Ferencváros – MOL Fehérvár 2-2

2023. április 02. 18:57

A mindig pikáns Ferencváros – MOL Fehérvár párosítás legújabb felvonása előtt a legfontosabb kérdés az volt: megszakad-e a bajnokcsapat tavaszi mélyrepülése illetve Bartosz Grzelak vezetésével tovább gyűjtögetik-e a pontjaikat a vendégek?

2023. április 02. 18:57
null
Vámos Tamás

A két csapat a következő összeállításban kezdte a mérkőzést Bogár Gergő FIFA-bíró felvezetésével:

FTC: Dibusz – Botka, Abena, Kovacevic, Knoester – Esiti, Vécsei – Zachariassen, Gojak, Traoré – Sagal

MOL Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Christensen – Kastrati, Dárdai, Schön – Kodro   

Már a 2. percben veszélyeztetett a Fradi: az NB I első chilei légiósa, Ángelo Sagal Besén megpattanó lövését tornázta ki üggyel-bajjal a jobb sarokból a fehérváriak kapusa, Kovács Dániel.

A 6. percben azonban már a vendégek szerzett vezetést! Kastrati remek, erővel belőtt szögletét az előre húzódó és teljesen magára hagyott Stopira fejelte a bal alsó sarokba – Dibusz mozdulni sem tudott a labdára. Ferencváros – MOL Fehérvár 0-1! A Zöld-foki szigeteki légiós már a negyedik gólját szerezte az FTC ellen.

A 9. percben már villant is a sárga lap Bogár Gergő kezében: a Sagalt felrúgó Dárdai Palkó kapta.

Stopira szerzett vezetést a Fehérvárnak Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Stopira szerzett vezetést a Fehérvárnak Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 11. percben egy hazai szögletet követően Sagal tovább passzolt labdáját Zachariassen tiszta helyzetből lőtte mellé. A gól alaposan felpaprikázta a Ferencvárost, sorra dolgozták ki a helyzeteket a hazai játékosok.

A 19. percben az agilis Sagal Bese becsapása után a gyengébbik, jobb lábával tüzelt, a bomba fölé vágódott.         

A 24. percben Gojak szögletét a suriname-i Abena éppen Kovács Dániel kezébe fejelte.

A 25. percben Gojak is próbálkozott a gólszerzéssel: a bosnyák légiós lövése után azonban kis híján bedobással jöhetett a Fehérvár…

A 26. percben Botka Endre kapott sárga lapot, mivel megtaposta Christensen lábfejét.

Eseménydús a mérkőzés! A 28. percben Gojak passza után Traoré ugratta ki a gólhelyzetben lévő Zachariassent, a norvég légiós talán kissé elhamarkodottan lőtt kapu mellé. 

A 30. percben a tizenhatoson belül Traoré hátáról éppen az újra ígéretes helyzetbe kerülő Zachariassen elé pattant a labda, aki ezúttal a jobb oldali kapufát találta telibe.

A 33. percben Gojak pontos beadását Traoré éppen csak fölé fejelte.

A meccs harmadik figyelmeztetése Adnan Kovacevicé: a bosnyák légiós túlságosan keményen lépett oda a fradisták által korábban kifütyült Schön Szabolcsnak. A találkozót 12.079 néző tekinti meg a helyszínen.

A félidő csattanója pedig majdnem a Fehérváré: a játékrész hosszabbításában a korábbi fradista, Heister szerzett remekül labdát, Kodrót indította, aki ellenállhatatlanul fordult le a védőjéről, a lövése még kijött Dibuszról, azonban érkezett Schön Szabolcs, aki testi épségét sem kímélve a hálóba bombázott. Apró szépséghiba: a vendégek házi gólkirálya harminc centis lesen állt – a VAR háromperces szünet után hozta meg a döntését.

A VAR kulisszatitkairól és működéséről itt olvashat!

SZÜNET UTÁN

A második félidő hatalmas viharban és Fradi-helyzettel kezdődött: Sagal baloldali beadását Traoré nem találta el, nem úgy a szünetben csereként beálló ifjabb Lisztes Krisztián, aki kissé megijedt a nagy lehetőségtől, és az üresen tátongó kapu fölé bombázott!

Az 54. percben apró reménysugár a Fradi-szurkolók számára: hosszas sérülést követően, a február 5-i, Újpest elleni derbi  után Nguen  Tokmac újra a Ferencvárosban (a norvég légiós Amer Gojakot váltotta).

Sagal nem az első csatáját nyerte meg Bese Barnabással szemben, a chilei éles beadása után mindenki előtt elsuhant a labda, de éppen így lett jó az ifjú tehetségnek, aki becsúszva a hálóba továbbította a játékszert. Ferencváros – MOL Fehérvár 1-1!

Nem hagyta magát térdre kényszeríteni a MOL Fehérvár Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Nem hagyta magát térdre kényszeríteni a MOL Fehérvár Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 64. percben a labdát elütő FTC-cserekapus, Bogdán Ádám ismerkedhetett meg közelebbről Bogár Gergő sárga lapjával.

A 67. percben a csereként beállt Baráth Péter remek passza robinsoni magányban találta a tizenhatoson belül Ángelo Sagalt, a chilei azonban szokatlanul rosszul találta el a labdát…

A 70. percben óriási védelmi hiba után már a vezetést is megszerezte a Ferencváros! Traoré szerelte a tizenhatoson belül könnyedén cselezésbe bonyolódó Csongvai Áront, majd előzékenyen középre passzolta a labdát az egyedül álldogáló Lisztes elé, aki már a második találatát szerezte. Ferencváros – MOL Fehérvár 2-1!

A 76. percben Stopira lökte el felelőtlenül Zachariassent – jogos az újabb sárga.

A 79. percben már

Schön hajszálpontos beadását a csereként beállt Jevhenyij Makarenko remek bombafejessel juttatta Dibusz Dénes kapujába. Ferencváros – MOL Fehérvár 2-2!

Megjegyzendő: az ukrán válogatott középpályást száműzte az első csapat keretéből az előző vezetőedző, Huszti Szabolcs, ám Bartosz Grzelak remek érzékkel aktiválta a játékost.    

Abena karját érintette a labda, így a Fradi védője érvénytelen gólt szerzett Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Abena karját érintette a labda, így a Fradi védője érvénytelen gólt szerzett Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 88. percben elhúzták a mézesmadzagot a hazai szurkolók előtt: Sagal remek szabadrúgása után Abena fejelte a hálóba a labdát, de a VAR és a visszajátszás is bizonyította: a suriname-i védő kezét érintve jutott a hálóba a labda, így természetesen érvénytelenítették a találatot.

A mérkőzés ötperces hosszabbításában még a csereként beálló Loic Nego kapott sárga lapot, mert késleltette egy szabadrúgás elvégzését.

Soha rosszabb bajnoki mérkőzést ne lássunk, és egy újabb fényes karrier indulásának lehettünk szemtanúi, hiszen ifjabb Lisztes Krisztián duplája biztos, hogy nem a véletlen műve volt…

A 18 éves tehetség, aki 26 perc alatt olyat tett (két gólt szerzett bajnoki mérkőzésen a Fradiban), amely édesapjának soha nem jött össze, közvetlenül a lefújás után a következőket mondta el:

„Kicsit meg is hatódtam, szuper volt ilyen közönség előtt játszani, nyilván az öröm akkor lett volna teljes, ha sikerül a győzelem. Nem lehetünk teljesen elégedettek, mert mindig van feljebb…”     

Nyitókép A győzelem elmaradása ellenére ifjabb Lisztes Krisztián biztos, hogy élete végéig emlékszik majd a Fehérvár elleni bajnokira Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder
2023. április 03. 10:40
Jól van a vasas ki fog esni ez nagyon jó hír. A másik kieső helyre több jelentkező is van, kegyetlen harc lesz.
Halder
2023. április 03. 10:39
Van ez így máshol is. A Fradi letámadott és a szerencsétlen már rossz helyzetben kapta a társtól a labdát, neki nem lett volna szabad adni, előre kellett volna vágni a társnak. Hibázott ő is, a szélső hátvéd is, aki neki passzolta vissza, de itt maga szituáció volt tudatos a Fradi részéről, jó hatékony letámadással.
FredShine
2023. április 03. 10:19
Azt gondolná az ember, hogy ha egy profi játékos olyat csinál, amit Csongvai a gól előtt az biztos bunda, de nem. Ez csak az NB1.
kisgul
2023. április 03. 10:18
Nemtom, de valahogy olyan bundaszagú ez az X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!