Máris megvan a BL idei győztese?! Hiába az öltözőbeli földindulás, a Chelsea-nek esélye sem volt arra, hogy megállítsa a Realt

2023. április 19. 12:27

A BL keddi napján beigazolódott a papírforma, a belső viharokkal is megtépázott londoni alakulat ellen a Real Madrid kényelmesen sétált a legjobb négy közé.

2023. április 19. 12:27
null
Vámos Tamás

Érdekesség, hogy a Real és a Chelsea a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásában is találkozott egymással, és

(2021-ben a Chelsea 3-1-es, tavaly pedig a Real Madrid 5-4-es összesítéssel lépett tovább). Ez alapján tehát már tulajdonképpen le se kellene játszani az elődöntőt és a finálét, csupán azt kellene megvárni: ki lesz a királyi gárda vesztes ellenfele az isztambuli döntőben...

A Real Madrid esélyeshez méltón győzte le a Chelsea-t

A statisztikák után azért vizsgájuk meg kicsit komolyabban is a történéseket; az idei Real Madrid – Chelsea ütközetnek több okból is a Galaktikusok voltak az esélyesei: nem csupán azért, mert a madridi meccset 2-0-ra hozták Benzemáék, hanem azért is, mert a Stamford Bridge-en ritka rossz hangulat uralkodik.

Ez nem is véletlen, hiszen a Real Madrid elleni kettős vereséggel négy egymást követő tétmeccsét bukta el az együttes (a bajnokságban a Wolverhmpton és a Brighton leckéztette meg Gallagheréket),

A csapat a 11. helyre zuhant a Premier League-ben, az sem meglepő, hogy a klub mindenható tulajdonosa, Todd Boehly (bővebben itt olvashatnak róla) a tegnapi visszavágó előtt meglátogatta a csapatot az öltözőben, és a klubhoz közel álló források szerint az öltöző csak úgy zengett az amerikai milliárdos (ő a Los Angeles Dodgers baseballcsapatának tulajdonosa, tulajdonrésze van nem csak a Los Angeles Lakersben, hanem a Los Angeles Sparks női kosárlabdacsapatban is, befektetett a  2012-ben alapított A24 filmstúdióba, ezen kívül övé a Draft Kings nevű sportoldal, valamint többségi tulajdonosa a Billboard, a Hollywood Reporter, a Rolling Stone és a Variety médiafelületnek is) dörgedelmeitől.

Frank Lampard menedzser ezzel kapcsolatban – sokat sejtetően – csak annyit jegyzett meg:

A keddi mérkőzésen az első játékrészben ugyan a Chelsea-nek is voltak lehetőségei (a 11. percben N’Golo Kanté lőtt kecsegtető helyzetben, a kapuval szemben állva mellé, de a legnagyobb ziccert Marc Cucurella hagyta ki a hosszabbításban – vagy inkább Thibaut Courtois védett hihetetlen bravúrral, nem véletlen ölelgették őt a társak), de Rodrygo kapufája is jelezte, hogy a Real sem veszi félvállról a BL-rangadót, amely második félidejében már játékban és erőnlétben is ellenfele fölé nőtt a spanyol együttes.  

A Real Madrid motorja, Dani Carvajal is megállíthatatlan volt (kép: MTI/EPA/Tolga Akmen)
A Real Madrid motorja, Dani Carvajal is megállíthatatlan volt (kép: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Mint arról már korábban is írtunk: nem véletlen, hogy Rodrygóék játszi könnyedséggel futballozták le hitehagyott riválisukat.

akivel – még játékosként - Zinedine Zidane is együtt dolgozott. Nem véletlen, hogy amikor a francia futball korszakos egyéniségét 2016-ban kinevezték a Real Madrid vezetőedzőjének, első lépése volt, hogy az olasz szakembert a spanyol fővárosba csábítsa, és Carlo Ancelotti színre lépésekor már „papírforma” volt, hogy a honfitársa, a jelenkor egyik legjobb erőnléti szakembere ismét helyet kapjon a Real szakmai stábjában.

Érthető, hogy a mérkőzés lefújása után Frank Lampard volt az elkeseredettebb:

„Hatvan percen át nagyon jól játszottunk, remek lehetőségeink voltak a gólszerzésre, de nem használtuk ki őket. Ezen a szinten ez óriási hiba! Amilyen mélységekben járunk ebben a szezonban, ahhoz képest biztató, hogy egy órán keresztül nem csak egyenrangú ellenfelei voltunk a világ egyik legjobb csapatának, hanem föléjük is nőttünk. A mérkőzésnek ez az üzenete: ez az a szint, amelyet a jövőben hoznunk kell!”

Carlo Ancelotti higgadtan értékelt a mérkőzés végén:

„Ahogy arra számítottunk, ezen a mérkőzésen alaposan meg kellett szenvednünk a győzelemért. Főleg az első játékrészben okoztak kellemetlen pillanatokat nekünk, döntő momentum volt a hosszabbításban Courtois hatalmas bravúrja. Ezt követően a második félidőben nem csak játékban, hanem erőnlétben is sikerült föléjük nőnünk, ennek is köszönhető, hogy ekkor már gólokat is szereztünk”

A másik ágon az AC Milan jutott a legjobb négy közé (1-0; 1-1) a Napoli ellen, szerda este a Bayern München - Manchester City (0-3) és az Internazionale - Benfica (2-0) összecsapásokra kerül sor.

Nyitókép: Rodrygót (balra) képtelenek voltak megállítani a Chelsea játékosai! Fotó: MTI/EPA/EFE Chema Moya

  

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. április 25. 17:05
Nagyon remélem, hogy idei BL kiírást a City nyeri meg.
gyaloggos
2023. április 24. 16:39
Hm... SZERINTEM a CITY a BL esélyese!
Szittya66
2023. április 19. 17:37
Osztálykülönbség volt a két csapat között.
lynx
2023. április 19. 14:31
Amit a Real csinál, az már művészet. Ezek labdazsonglőrök, akik még helyezkedni is tudnak, meg futni is , meg a kaput is el tudják találni. Nem hittem volna, hogy a Messi-Suarez-Neymar csatárjátékot felül lehet múlni. Ráadásul fiatal is jó részük: Rodrygo, Vinícius, Valverde, Camavinga , Tchouaméni még csak jobb lesz. Mondjuk van kitől tanulniuk: Benzema, Modrics, Carvajal, Kroos Jó lenne már egy magyar fiú is ott. (Szoboszlai?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!