A Mezőkövesd újra megverte a Ferencvárost – a bajnokcsapat sorozatban három vereséggel búcsúzott a szezontól!

2023. május 28. 20:00

Az immár tét nélküli találkozón a matyóföldiek lelkesedése három pontot és hetedik helyet ért, a zöld-fehérek viszont nem lehetnek büszkék a bajnoki hajrájukra…

2023. május 28. 20:00
null
Vámos Tamás

A két csapat – Karakó Ferenc FIFA-bíró felvezetésével – a következő összeállításban (több meglepetéssel!) kezdte a telt ház előtt ajló mérkőzést:

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár, Filip – Brtan, Besirovic, Lehoczky, Molnár G. – Da. Babunski, Drazsics

Ferencváros: Szécsi G. – Kaján, Abena, Knoester, Sagal – Esiti, Gojak – Zachariassen, Mercier, Kwabena – Lisztes

A találkozó egyik nagy kérdése az volt: a Kecskemét és a Debrecen elleni vereség után miként zárja a bajnokságot a Fradi a három mérkőzés óta veretlen Mezőkövesd ellen, pláne, hogy Kuttor Attila együttese ebben a bajnokságban még nem kapott ki a bajnokcsapattól!

Az első két percben két szögletet is rúghattak a zöld-fehérek – különösebb eredmény nélkül…

Az 5. percben Lukic végezhetett el egy szabadrúgást, a labda a sorfalról vágódott szögletre, amelynek végén Drazsics nagy helyzetből bombázhatott, a bőrgolyó Sagal testében akadt el.

A 8. percben Kwabena és Lisztes okozott meleg perceket a hazai kapu előtt, végül a védők nagy nehezen mentettek.

A 13. percben Zachariassen gurított vissza okosan az alapvonalról, Mercier tiszta helyzetből lőhetett, de egy hazai védőt talált el, a kipattanót a fiatal Kaján vágta fölé.

Négy perc múlva Babunski addig, addig tologatott, míg helyzetbe nem került, 22 méterről tüzelt, a löket alig ment kapu mellé, majd egy perc múlva kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le, de a macedón légiós próbálkozása ezúttal is célt tévesztett.

A 22. percben Mercier remekül gurított lukra, Kwabena úgy vette át a labdát, hogy egyből helyzetbe került, de a lövést Piscitelli bravúrral védte. A szögletet követően az elől ragadó Abena került helyzetbe, de a suriname-i védő kísérletét a gólvonalon álló Brtan vágta ki.

A nem túl magas színvonalú találkozón Owusu Kwabena a saját cselében sérült meg,

a ghánai támadó rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.

Lesz elég dolga Sztanyiszlav Csercseszovnak a Bajnokok Ligája-selejtezők előtt Fotó: MTI/Derencsényi István
Lesz elég dolga Sztanyiszlav Csercseszovnak a Bajnokok Ligája-selejtezők előtt Fotó: MTI/Derencsényi István

Végre valami! A 39. percben Mercier külsővel indította Lisztest, a Fradi-tábor kedvence betört a tizenhatoson belülre, lendületből kiosztott egy kötényt Pillárnak, ám a visszagurítást a francia légiós magasan a kapu fölé vágta!

A 40. percben Drazsics tört be Esiti és Abena közé, elesett, Karakó játékvezető kissé könnyedén ítélte meg a 18 méteres szabadrúgást. A kecsegtető helyzetet Babunski úgy oldotta meg, hogy kapu fölé csavarta a labdát, a Ferencvárosban első bajnokiján védő Szécsi Gergőnek (aki korábban a Balmazújváros játékosaként szerepelt négy élvonalbeli találkozón) eddig nem sok dolga akadt…

És a félidő csattanója: az érthetetlenül totojázó Knoestert szerelte határozottan Drazsics, a szerb támadó betört a tizenhatoson belülre, eltolta a labdát Szécsi mellett, majd átesett a kivetődő Fradi-kapuson. Jogos büntető a hazaiaknak, és jogos sárga a hálóőrnek, a tizenegyest a sértett védhetetlenül a bal felső sarokba vágta - Mezőkövesd-Zsóry – Ferencváros 1-0!

SZÜNET UTÁN

A második játékrész első szögletét a Fradi rúghatta – különösebb eredmény nélkül…

A félidő elején beszorult a Mezőkövesd, de a Ferencváros játékosai minden akciót és szabadrúgást túlcifráztak; az 59. percben kiszabadult a Kövesd a szorításból, ám Lehoczky lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele Sagal.

A 65. percben a Mercier által a tizenhatosra belőtt labda felpattant egy hazai védő lábán, Zachariassen kapásból lőtt, a játékszer alig sistergett el a jobb kapufa mellett.

A 67. percben Babunski kevergetett a bal szélen, a beadást Drazsics éppen hogy a kapu fölé fejelte.  

Válaszként Mercier 19 méteres szabadrúgását Piscitelli hatalmas bravúrral ütötte szögletre, a francia légiósnak ez volt az utolsó lehetősége a gólszerzésre ebben a bajnokságban (és a Fradiban?...), ugyanis Sztanyiszlav Csercseszov lecserélte.

Lisztes Krisztián lelkesen játszott, de ezúttal nem szerzett gólt Fotó: MTI/Derencsényi István
Lisztes Krisztián lelkesen játszott, de ezúttal nem szerzett gólt Fotó: MTI/Derencsényi István

A 78. percben Zachariassen belövését a csereként beállt Frederiksen kis híján a kapuba továbbította, de Piscitelli újból bravúrral hárított.

A hosszabbítás első percében a csereként beállt Karnyicki került helyzetbe, de éles lövését Szécsi kiütötte.

Az ellentámadás során Zachariassen tört be a tizenhatoson belülre, a norvég légiós Pillár szorításában elesett, Karakó – a VAR jóváhagyásával – kifelé ítélt szabadrúgást.

Ez volt a mérkőzés utolsó említésre méltó jelenete, így

a Mezőkövesd nem kevesebb, mint 7 pontot szerzett a Ferencváros ellen,

és ez a hetedik helyet jelentette a matyóföldieknek.

A Fradi azonban nem lehet büszke a bajnoki hajrára: a Kecskemét és a Debrecen elleni kudarc után a Mezőkövesd elleni bajnokiját is elveszítette – a rövid nyári szünet után lesz elég tennivalója a szakmai stábnak!

Nyitókép Sztefan Drazsics „mélyrepülése” büntetőt ért Fotó: MTI/Derencsényi István

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2023. május 30. 10:27
Ez a teljesítmény semmire sem lesz elég a selejtezőkben.
Senki Alfonz
2023. május 29. 13:55
A foci mellett sokkal fontosabb a bankszámlája a fradinak!!! A három vesztett mérkőzés biztosan sokba került az ellenfeleknek, akik egyben üzletfelek is voltak!!!!
Hobbi.Gilda
2023. május 29. 10:18
Megint befűzték az oktatófilmet a Fradinak.
Igazszó
2023. május 29. 08:59
Ennek a bandának semmi köze nincs Ferencvároshoz. A magyarokhoz se sok. Ja. Bocsi. A magyarok pénzén tartják öket. Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!