Dárdai marad a Herthánál, de...

2023. május 22. 17:45

A magyar szakember nem tudta megmenteni a csapatát a kieséstől, de elégedett a bajnokság végén mutatott teljesítményükkel, és optimistán tekint a jövőbe.

2023. május 22. 17:45
null

A kiesés ellenére marad a Hertha BSC-nél Dárdai Pál, aki idén áprilistól harmadszor tölti be a csapat edzői pozícióját – derült ki a klub hétvégén rendezett sajtótájékoztatóján. Dárdai 1997-től 2011-ig játszott a csapatban, ő a Hertha BSC legtöbb német bajnoki mérkőzésen pályára lépett játékosa, dolgozott a klub utánpótlás-csapatainál, 2015 és 2019, valamint 2021 és 2022 között pedig a felnőttcsapat edzőjeként.

Idén tavasszal a a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt áprilisban távozott a korábbi edző,

Ez azonban nem sikerült, mint arról a Mandineren mi is beszámoltunk, a Hertha a bajnokság 33. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Bochum ellen, és ezzel kiesett a német élvonalból. Ez legutóbb tíz éve esett meg a csapattal, amely egy évvel később megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és visszajutott a Bundesliga 1-be. 

Dárdai Pál a Bochum elleni 1:1-es döntetlennel zárult mérkőzést követően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott,

 – fogalmazott Dárdai, hozzátéve, hogy a bajnokságban még vár a csapatra egy meccs, ezért még nem tartanak ott, hogy a jövőjéről beszéljenek. Közölte, először egy írásbeli beszámolót készít majd a klubnak, ezt követően döntenek majd arról, milyen formában folytatják a közös munkát. 

A legvalószínűbb, hogy Dárdai  továbbra is a felnőttcsapatot vezeti majd, de a sajtótájékoztatón többször is megemlítette az utánpótlást, ezért az is elképzelhető, hogy ott dolgozik tovább. „30 éve a klubnál vagyok, nagyon sokat dolgoztam az utánpótlásért és az egész akadémiáért ... itt van az utánpótláscsapat, a szülők, a munkatársak, ez egy nagy család!” – mondta. 

Úgy tűnik a szurkolók a kiesés ellenére továbbra is a csapat mellett állnak, ugyanis annak ellenére, hogy kiderült, a Hertha jövőre a másodosztályban szerepel majd, megtapsolták a csapatot. Dárdai ki is fejezte a háláját a drukkerek felé. A magyar szakember úgy fogalmazott: 

Dárdai kiemelte, „a fociban mindig a következő passz számít... mindegy hogy bajnok leszel, vagy kiesel, másnap reggel ez már senkit nem fog érdekelni, és megint csak a jövő számít, a jövőért kell dolgozni. Most kiestünk, ez nem jó, de már a jövőre kell gondolnunk, a jövőnkért kell dolgoznunk, hogy újra feljussunk az első osztályba”.

Az edző egyébként a döntetlen ellenére elégedett volt a csapat teljesítményével. Szerinte mind labda nélküli játékban, mind taktikailag jók voltak, és kiemelte, hogy a Bochum ellen nagyon nehéz játszani, mert sok hosszú labdát adnak, és jól fejelő játékosaik vannak. Dárdai hangsúlyozta, hogy mind a Stuttgart, mind a Bochum ellen látott játékukkal elégedett, hiszen látta, hogy minden játékos fut, és küzd a győzelemért. 

Dárdai szerint meg kell vizsgálni és ki kell elemezni a szezonban mutatott teljesítményt, és tanulniuk kell a hibákból, majd ismét magabiztosan nekiállni dolgozni. Ez utóbbit többször is kihangsúlyozta, egyértelműen érződött, hogy a kemény munkát tartja a legfontosabb feltételnek a csapat előrelépése szempontjából. 

A Bundesligából kiesett Hertha BSC-nek sok dolga lesz az idei átigazolási időszakban

A munka azonban szinte biztos, hogy kevés lesz, ha nincs meg mellette a megfelelő minőségű játékosállomány. Az élvonaltól búcsúzó csapatnak pedig biztosan meg kell majd küzdenie azért, hogy legjobb játékosait meg tudja tartani. Az átigazolásokról megjelent sajtóhírek szerint a kiesés következtében kulcsjátékosok is távozhatnak a klubtól. 

Két kölcsönjátékos, Santiago Ascacibar és Omar Alderete átigazolása már biztos, mint ahogy az is, hogy Dárdai Pál középső fia, a 21 éves, német utánpótlás-válogatott

Dárdai Márton is marad a Hertha BSC-nél.

A fiatal labdarúgó ebben a szezonban 17 alkalommal lépett pályára és egy gólt szerzett. . 

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 24. 19:14
Na ugye..
Haus Fiegl
2023. május 23. 08:16
Milyen kurva unalmas mar ez a Hertha-Dardai szappanopera.......
Micó
2023. május 22. 20:20
Hertai Pál.
Medici
2023. május 22. 19:25
"a Bochum ellen nagyon nehéz játszani, mert sok hosszú labdát adnak, és jól fejelő játékosaik vannak." Hát ez meglehetősen gyenge. Gondolom az olyan csapat ellen is nehéz lehet játszani, ahol ugyan nincsenek jól fejelő játékosok, a hosszú labdák helyett remek rövid passzos játékot produkálnak, a csapat tagjai jól cseleznek, gyorsak, és labdabiztosak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!