Hosszú távon jót tenne a Fradinak egy komoly rivális! – a klub korábbi kiválóságai a Mandinernek az újabb bajnoki cím után

2023. május 08. 18:00

Az elmúlt hétvégén eldőlt: az FTC három fordulóval a zárás előtt, sorozatban ötödször is aranyérmes lett. Megkérdeztük a Ferencváros legendáit, milyennek látták a buktatókkal is tarkított szezont.

2023. május 08. 18:00
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Csank János a Ferencváros korábbi vezetőedzője: Nem voltam elájulva az egész éves teljesítménytől, de…

„Nyilvánvaló, hogy a Fradi játékerőben és anyagiakban is egyértelműen kiemelkedik a magyar mezőnyből. Ebből a szempontból csupán a MOL Fehérvár vehette volna fel velük a versenyt, de ők idén a kiesés ellen harcolnak. A Ferencváros a bajnokság elejét kicsit meghúzta,

Összességében nem voltam elájulva az egész éves teljesítménytől, de valóban gyakran fordult elő, hogy ahogy mondani szoktuk, csak a cipőjüket kellett kiküldeniük a pályára, mert nem volt komoly ellenállás. A Kecskemét bravúros szereplése és a sok sérülés miatt volt egy időszak, amikor kissé szoros lett a versenyfutás, de a végén ismét beigazolódott a papírforma.

Gondoljunk csak bele, mekkora fölénnyel nyert volna aranyérmet a Ferencváros, ha az újonccsapat nem szerepel a vártnál jóval eredményesebben! Mindenesetre meglátjuk, hogy a Fradit mennyire készíti fel a magyar bajnokság a komolyabb nemzetközi feladatokra. Szorítok nekik a Bajnokok Ligájában, hiszen az lesz számukra az igazi mérce! Nem tudni, kik távoznak, de muszáj lesz ismét olyan futballistákat szerződtetni, akikkel a kupaporondon is nagyokat tudnak előre lépni.”

Csercseszov mester is elégedett lehet (kép: MTI/Czeglédi Zsolt)
Csercseszov mester is elégedett lehet (kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Dragóner Attila, az FTC korábbi válogatott védője: Szervezettségben, hozzáállásban, a játékosállomány tekintetében, és szakmai vonalon is kiemelkedik a Fradi

„Köztudott, hogy a Fradi minden téren kiemelkedik a magyar mezőnyből: szervezettségben, hozzáállásban, a játékosállomány tekintetében, és szakmai vonalon is, így egy percig sem volt kérdéses, hogy ki nyeri újra az aranyérmet. Tavasszal volt ugyan egy kis megtorpanás, de összességében ebben a sűrű szezonban remek teljesítményt nyújtottak, és azért is elismerés illeti őket, hiszen az Európa Liga-csoportelsőséggel sporttörténelmet írtak. Ezek után a klub célja nem lehet más, mint ismét megcélozni a Bajnokok Ligája-csoportkört  de ha újra csak az Európa Liga-főtábla jön újra össze, az is remek teljesítmény lenne. Ha a fejlődés töretlen marad, nagyon sokáig nagyon boldogok lesznek a Fradi-szurkolók.”

Hajdú Attila a Ferencváros korábbi válogatott kapusa: A Bayer Leverkusen elleni kiesés után elveszett a motiváció

„A Ferencváros – a magyar szinten kiemelkedőnek számító gazdasági hátterének köszönhetően – minőségi játékosokat tud igazolni, és ez meg is látszott ebben a szezonban is. A nemzetközi kupaszereplés végig rányomta bélyegét a bajnoki szereplésre, és azt sem lehet könnyű feldolgozni, hogy a kupasikerek után úgymond vissza kell rázódni az NB I-be. Ez volt az oka, hogy

A tudás természetesen nem múlt el, de a keret nagy része kevésbé tudott összpontosítani a bajnoki meccsekre. Nem szeretnék párhuzamot vonni, de hasonló tendenciát látni a Real Madrid esetében is.”

Az Európa Ligában a Bayer Leverkusen állította meg a Ferencvárost (kép: MTI/Illyés Tibor)
Az Európa Ligában a Bayer Leverkusen állította meg a Ferencvárost (kép: MTI/Illyés Tibor)

Telek András a Ferencváros korábbi válogatott védője: Még több magyar tehetséget a csapatba!

„Úgy gondolom, aranyérmet szerezni minden bajnokságban dicsőség. Az idei siker értékét növeli, hogy egy hosszú, sűrű szezon után végzett ismét élen a csapat. A nemzetközi kupában remekül teljesítettünk, és elfogadható, hogy egy ilyen nagy menetelésbe becsúszik egy kis hullámvölgy is. Mint egykori saját nevelésű Fradi-játékos örömmel látom, hogy egyre több magyar tehetség jut komoly szerephez, akik bizonyítanak is, gondolok itt elsősorban ifjabb Lisztes Krisztiánra, Baráth Péterre és Pászka Lorándra. Lényeges, hogy a klub csak olyan légiósokat szerződtessen, akik mindent megtesznek a Fradi hazai és nemzetközi sikereiért.

Wukovics László a Ferencváros korábbi válogatott támadója: Összességében sikeres szezon volt, de tavasszal érezni lehetett, hogy nem volt mindig topon a csapat

„Amikor már 16 ponttal vezetett a csapat a második helyezett Kecskemét előtt, a játékosok többsége kipipálta a bajnoki címet, és ezek után minden idegszálukkal a Bayer Leverkusen elleni Európa Liga-mérkőzésekre koncentráltak, amely elvitte a fókuszt. A kiesés után azonban nem tudtak kellőképpen felpörögni a bajnoki meccsekre, és volt olyan pillanat is, amikor a Kecskemét azt hihette, hogy akár meg is előzheti a Fradit. Ám ha reálisan nézzük, a zöld-fehéreknek ebben a szezonban sem akadt riválisuk, pedig hosszú távon jót tenne, ha lenne legalább egy komoly kihívó! Végül is nem az volt a kérdés, hogy bajnok lesz-e az FTC, hanem hogy hány pont előnnyel nyeri meg ismét az aranyérmet. Összességében ez is egy sikeres szezon volt, amelyet megkoronázott az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutás, de tavasszal érezni lehetett, hogy nem volt mindig topon a csapat.

ehhez azonban sok mindennek össze kell jönnie: meg kell tartani a legjobb játékosokat, ismét kiemelkedő képességű légiósokat kell szerződtetni, és ugyanilyen fontos lesz egy szerencsés sorsolás is.” 

Nyitókép Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen is sokat tett az idei sikerekért Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. május 08. 21:25
Politikában sem jó szvsz.
bölcsbagoly
2023. május 08. 19:26
Csank kivételével hol van ez az elvárás megfogalmazva? Ő meg nem lényeges tényező. Nem az FTC kellene hogy felépítsen, megrendeljen magának egy erős ellenfelet! Pláne, hogy az MLSZ sem a múltban, sem a jelenben nem tesz semmit, hogy a rosszindulatú játékvezetők ne engedjék szétrugdosni a csapatot, a híres neves fegyelmi bizottság ne szítsa a feszültséget az idióta büntetéseivel s az ellenfél csapatok ne készítsenek elő szántóföldi mocsarat a Fradi meccsre, stb. Amúgy volt szerencséje az FTC-nek erős ellenfélre a bajnokságban (VIDI) s akkor megtapasztalhatta azt amit a Barcelona a Spanyol Liga s szövetség vezetésétől a Real viszonylatában! U.i. maga VT is a fradifóbiások táborába sorolható!
Dr. Greta Grünberg
2023. május 08. 19:25
Csak ne rekesszék ki onnan az afromagyar közösség tagjait.
DrPepper
2023. május 08. 19:18
A Fradi (mivel már a BL 3. sel. körében is kiemelt!), eljutott oda, hogy szinte biztos csoportkörös, sőt az EL csoportkörben 2. kalapos, az EKL-ben 1. kalapos lenne, vagyis a tavasz megérésére sem utoljára volt példa. A magyar foci szempontjából az lenne a következő lépés, ha 2 csoportkörös csapatunk lenne, amire kevés koeff. ponttal bajnokként egy másik NBI-es csapatnak több esélye lenne. Ehhez viszont kéne egy olyan csapat, aki 70 pont feletti teljesítményre képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!