Megvan a sorozatban 13. győzelem, az Újpest képtelen megállítani a Fradit, Lisztes újra betalált! Újpest - FTC 2-3

2023. május 01. 17:53

A Fradi megnyerte a derbit is, így immár 9 pont az előnye a Kecskemét előtt. Négy fordulóval a vége előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa?

2023. május 01. 17:53
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A két együttes a telt házas Szusza Ferenc Stadionban az Újpest-szurkolók által nem túlságosan kedvelt Bogár Gergő FIFA-játékvezető kezdő sípszavára a következő összeállításban kezdte a mérkőzést.

Újpest FC: Nikolics – Kastrati, Antzulasz, Hall, Antonov – Boumal, Onovo – Pauljevics, Mörschel, Csoboth - Gouré

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Knoester, Kovacevic, Civic – Baráth P. Gojak – Tokmac, Marquinhos, Traoré – Kwabena

Kövessék élő közvetítésünket!

Már túlvagyunk a magyar himnusz meghallgatásán.

A derbire első alkalommal kerül sor május 1-én - a lilák legendája, Törőcsik András születésnapján...  

90+9. perc

A Lisztes Krisztián ellen szabálytalankodó Hall nem ért egyet Bogár játékvezető ítéletével, rá legyint, jutalma nem is lehet más, mint egy sárga lap.

A szabadrúgás elvégzése után a FIFA-bíró lefújja a meccset!

90+4. perc

Válaszként Lisztes tüzel nagy helyzetben, Nikolics véd, a szögletből semmi nem lesz.  

90+3. perc

Egy előre ívelés után Botka és Dibusz egymásra vár, az agilis Simon Krisztián kőzbe nyúl, és lövése után a felső kapufáról a gólvonal mögé pattan a labda. Knoester már belülről húzta ki - Újpest - Ferencváros 2-3!

NEM KEVESEBB MINT 9 PERC LESZ A HOSSZABBÍTÁS! 

88. perc

A Civic helyett pályára lépő Abena is növelheti NB I-es mérkőzéseinek számát.

86. perc

Jacobi villámgyorsan elvégzett szögetét a veszélyesen játszó Gouré a bal kapufára csúsztatja! 

82. perc 

Csoboth remekül ugrik ki, nagy magányában azonban mellé lő.

Játékvezetői szempontból sem volt könnyű meccs! Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Játékvezetői szempontból sem volt könnyű meccs! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

80. perc

Vécsei máris elmondhatja magáról, hogy nem jött be hiába: a szintén csereként beállt Jacobi sárga lapot érően szabálytalankodik vele.

78. perc

Az ezúttal csak érvénytelen gólokig jutó Kwabena fináléja: meglódul a tizenhatoson belül, beadását az utolsó pillanatban vágják ki a hazai védők a még mindig gólra éhes Lisztes elől! Rögtön ezután a ghánai támadó helyett Vécsei Bálint lép pályára. 

76. perc

Alább hagy a mérkőzés irama: az Újpestet láthatóan megfogta a harmadik FTC-találat, a zöld-fehéreknek pedig tökéletes ez az eredmény... 

68. perc

Simon Krisztián beadását Gouré éppen hogy mellé fejeli, szöglet. A beadást Lisztes Krisztián ollózza ki, a Fradi-tábor nagy örömére.

64. perc

És akkor jöjjön egy kis csetepaté: Ryan Mmaee ellen szabálytalankodnak, a marokkói légiós lenn marad, mindezt Gouré kéri számon. A lökdösődés közben Mörschel helyett Simon Krisztián játszik a liláknál 

Lisztes Krisztián újra megvillant és ebben a szezonban már a negyedik gólját szerezte! Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Lisztes Krisztián újra megvillant és ebben a szezonban már a negyedik gólját szerezte! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

60. perc

Jöhet a „Lisztes Krisztián, sálálálálá!” A Fradi ifjú tehetsége ezúttal sem ismer kegyelmet: egy Traoré - Kwabena összjáték után Andzulaszról elé kerülő labdát egyből a kapu bal alsó sarokba vágja! Újpest - Ferencváros 1-3!  

58. perc

Marquinhos késlelteti egy szabadrúgás elvégzését, a jutalma egy sárga lap.

53. perc

Ez eddig Amer Gojak meccse! A vendégek körbe adogatják a labdát a hazai tizenhatoson belül, végül Traoré visszagurítását a bosnyák - mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne - a bal sarokba csavarja. Újpest - Ferencváros 1-2! 

48. perc

11 ezer 109 szurkoló a derbi hivatalos nézőszáma. Egyelőre áll a játék - füstbomba miatt...

46. perc

A Ferencvárosban ketős cserét hajtott végre Sztanyiszlav Csercseszov: Pászka Loránd helyett Botka Endre, Tokmac helyett Lisztes Krisztián játszik. Jön-e az újabb „sálálálálá”?! 

SZÜNET UTÁN

45+5. perc

A hosszabbítás hosszabbításában a feltüzelt Pászka törleszt Csobothnak, ez is csak egy sárgát ér.

45+3. perc

Csoboth felelőtlenül orrba vágja Pászkát, jogos a sárga.

4 perc lesz a hosszabbítás!

41. perc

EGYENLÍT AZ ÚJPEST! Antonov remek előre ívelését Knoester kissé elszámítja, így lesz jó Gourénak, aki kapásból a rövid sarokba lő. Újpest - Ferencváros 1-1!

Amikor talpon maradt, Gouré egyenlített Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Amikor talpon maradt, Gouré egyenlített Fotó: Mandiner/Trenka Attila

38. perc

Adnan Kovacevic sérül meg a térdén, a bosnyák légiós nem tudja folytatni a játékot, helyén Samy Mmaee játszik.

33. perc

Az előre húzódó FTC mögött az újpesti játékosok lódulnak meg, Csoboth átadását végül Onovo lövi mellé. Ebben a támadásban több volt!

28. perc

Pauljevicsnek csúszik be rossz ütemben a Fradiban éppen a derbin az első találatát szerző Gojak, ezért a bosnyák légiós kap sárga lapot.

24. perc

VEZET A FRADI! Tokmac remek labdájával Marquinhos lép ki, lövését nagy bravúrral védi, a kipattanó azonban Amer Gojak elé kerül, aki a tizenhatoson kívülról remek gólt csavar az újpesti kapu jobb felső sarkába - Újpest - Ferencváros 0-1! 

13. perc

Csoboth - Onovo - Mörschel passzolgatás után a német-dominikai lő - szöglet. Antonov kétszer próbálkozhat, egyik sem jelent különösebb veszélyt...

Utoljára 2008 márciusában végződött 0-0-ra egy derbi...

9. perc

Civic kitűnő előre ívelését a Fradiban először kezdő Kwabena remekül továbbítja kapura, Nikolics nagy bravúrral véd, kiderül: les előzte meg a szituációt. A visszajátszást nézve: nem biztos... Mindenesetre szöglet helyett hazai szabadrúgással folytatódik az élvezetes derbi.

8. perc

Pauljevics remek beadását Csoboth - Pászkát megelőzve - fejeli fölé! 

7. perc

Csoboth már sokadszor rendkívül veszélyesen tör előre, a Fradi-védelem nagy nehezen szereli - már most látszik: lesz elég gondjuk a válogatott játékossal! 

6. perc

Az Újpest kezdi a mérkőzést, bemelegítésként Antonov lő fölé.

1. perc

Nyitókép: A Fradi Gojak révén szerzett vezetést Fotó: Mandiner/Trenka Attila

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
igazmagyar
2023. május 02. 10:54
Győztünk, ehhez gratulálok. Ideje lenne azonban a Fradi vezetőségének elgondolkodni azon, kell-e ennyi színesbőrű, de valójában nagyon gyenge focista a Fradinak. Tokmac, Traoré már hónapok óta semmit sem produkálnak, mégis a kezdőben vannak. Volna még néhány, akit addig kellene eladni, amíg többet kapunk érte, mint amennyiér vettük. A Fradi jövője Lisztes, és magyar focisták, akiknek Fradi szívük van. A többi csak a pénzért van itt, de teljesítményük nagyon gyenge. A bajnokok ligájában az első összecsapáson kiesünk...
Menhetten
2023. május 02. 09:47
„Ti vagytok a Nerencváros” – Az újpesti szurkolók üzentek a Fradinak, le is Békemenetező csürhézték őket! A Fradi csürhe az új Békemenet. A Kesma legújabb ékköve: Fradi B-közép. A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik! Ti vagytok a Nerencváros.. https://propeller.hu/images/cikk/2023_05/7tMcHFPjtj7GDQ8qs.webp
DrPepper
2023. május 02. 05:26
Jó meccs volt, látványos gólokkal, rangadóhoz méltó hangulatban. Lisztes megállíthatatlan, Rossi is láthatta, ebből válogatottság lesz. A Naprendszer legjobb csapata.
pemete jakab
2023. május 01. 22:12
Újpest - NERencváros 2:3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!