A BL-t még soha nem nyerő Manchester City kivégezte a Real Madridot - maximálisan bejött a Mandiner jóslata!

2023. május 17. 20:54

Az első mérkőzés döntetlenje után (1-1) Pep Guardiola együttese lemosta a pályáról a riválisát, a Real Madridnak csupán felvillanásai akadtak...

2023. május 17. 20:54
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A találkozó előtti sajtótájékoztatón a manchesteriek spanyol mestere (…) nem beszélt mellé: a szerda esti BL-elődöntőtőt az idény legfontosabb mérkőzésének titulálta! „Ennek ellenére azt mondtam a játékosoknak, hogy élvezzék a meccs minden pillanatát!”

A madridi „odavágó” végeredményének ismeretében (mint korábban is jeleztük: ha a Real az elődöntő első mérkőzésén döntetlenre végzett, még sosem jutott el a döntőbe!) a City otthonában még nyeretlen Carlo Ancelotti, a 14-szeres elsőséggel a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének számító királyi gárda vezetőedzője a klub honlapján megjelent interjúban elsősorban azt emelte ki, hogy ezen a szinten a bátorság lesz az egyik legfontosabb faktor a győzelem eléréséhez, hiszen „tudásban nincs nagy különbség a két együttes játékosai között”.

A találkozót a többek között a legutóbbi világbajnokság fináléját is dirigáló lengyel Szymon Marcziniak vezette, a két együttes a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

M. City: Ederson – Walker, Stones, R. Dias, Akanji – Rodri, Gündogan, De Bruyne – B. Silva, Haaland. Grealish.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

A Manchester City végezte el a kezdőrúgást, és az első percekben az égszínkék mezben játszó hazaiak birtokolták többet a labdát.

A 4. percben Walker volt az első próbálkozó: magasan a kapu fölé lőtte a labdát.

A Real Madrid még át sem lépte félpályát.

A 7. percben De Bruyne passzával Haaland lépett ki, kicselezte Courtois-t is, de túlságosan kisodródott. Közvetlenül ezután Rodri került helyzetbe, de nagy ziccerben mellé lőtt!

Árulkodó adat: az első 10 percben: a Manchester City 78 százalékban (!) birtokolta a labdát...

A 12. percben Grealish gurítása után Stones tüzelt, ez a próbálkozás sem találta el a kaput.

Courtois Földön túli bravúrja: a 13. percben Grealish beadása után a világ jelenlegi legeredményesebb játékosa, Erling Haaland (a norvég gólzsák 48 mérkőzésen 52-szer volt eddig eredményes), közeli fejesét hárította!

Ezt még hárította Courtois... Fotó: MTI/AP/Jon Super
Ezt még hárította Courtois... Fotó: MTI/AP/Jon Super

A mérkőzés első szögletét Grealish végezte el, a madridiak belga hálóőre csak kiütni tudta a labdát.

A 19. percben De Bruyne első szabadrúgása a kapu mellé szállt.

A 21. percben a vörös hajú belga szöglete után került középre a labda, ezúttal is Haaland volt a levegő ura, de a remek fejest Courtois ismét kiütötte. 

A 23. percig bírta a hihetetlen nyomást a Real Madrid: természetesen De Bruyne remek passza után Bernando Silva került gólhelyzetbe, és a portugál klasszis nem is hibázott, Manchester City - Real Madrid 1-0!

A 31. percben Marcziniak és Haaland beszélgetett kicsit, miután a norvég teljesen fölöslegesen fellökte Militaót. 

Ez még reménysugár sem volt: Benzema "majdnem" helyzetbe került, de Ederson felkapta előle a labdát.

A 34. percben Modric végezte el az első madridi szögletrúgást, mely után Toni Kroos kis híján gólt szerzett: a távoli bomba a felső kapufán csattant!

Már a 37. percben bevitte a kegyelemdöfést a City? Gündogan közeli lövése még kijött a madridi blokkról, ám éppen így lett jó az immár második gólját szerző Bernando Silvának, aki a kapu közepébe fejelt, Manchester City - Real Madrid 2-0!

Belelendült Bernardo Silva! A portugál a 43. percben újra villant, de középre tartó lövését ezúttal magabiztosan védte Courtois, aki a félidő utolsó jeleneteként Grealish szögletét magasra ugorva öklözte ki.

SZÜNET UTÁN

Az első percekben ugyan a Real Madridnál volt többet a labda, ám különösebb eredmény nélkül... 

Mindenesetre a mérkőzés első sárga lapját Rúben Dias kapta, aki Viniciust helyezte vízszintes helyzetbe. A 24 méteres szabadrúgást Alaba végezte el, Ederson bravúrral ütötte szögletre a labdát!

Grealishtől már vége is lehetne a meccsnek! Az 54. percben a válogatott támadó feltűnően lassan sétált oda a szöglethez...

Az 55. percben Carvajal kapott sárga lapot - éppen Grealish elgáncsolásáért. A két játékos láthatóan nincs jóban egymással: az angol gúnyos kacaját a védő látványos tapssal jutalmazta.

Jó a meccs, magához tért a Real Madrid!

Grealish-t alaposan faragják a madridiak: a 61. percben Modric állította meg egy bodicsekkel, hasonló mozdulat a jelenleg zajló A-csoportos jégkorong-világbajnokságon inkább megszokott.

Nem sokkal ezután Gündogan kapott sárga lapot Vinicius elgáncsolásáért.

Egészen a 73. percben kellett várnunk a következő eseményre: Gündogan a 16-oson belül szenzációsan sarkalt Haaland elé, a norvég száz százszázalékos helyzetbe került, de lövését Courtois bravúrral hárította!

A 75. percben Camavinga kapott sárga lapot, nem meglepő, az agilis Grealish buktatásáért.

Kapitulált a Real Madrid védelme Fotó: MTI/EPA/David Rawcliffe
Kapitulált a Real Madrid védelme Fotó: MTI/EPA/David Rawcliffe

Eldőlt a meccs! A szabadrúgást De Bruyne végezte el, a beívelést követően Akanji fejelt, a labda végül Militao testéről vágódott a hálóba, Manchester City - Real Madrid 3-0!

Jött is az egyedi manchesteri koreográfia: az összefonódott szurkolók háttal a pályának kezdtek el ugrálni!

A 82. percben nyílt a legnagyobb lehetőség a Real Madridnak a gólszerzésre, ám Ederson előbb Vinicius, majd a csereként beállt Caballos lövését is óriási bravúrral ütötte ki.

A Manchester City bemasírozott a Bajnokok Ligája döntőjébe Fotó: MTI/AP/Jon Super
A Manchester City bemasírozott a Bajnokok Ligája döntőjébe Fotó: MTI/AP/Jon Super

A hosszabbítás első percében jött a végső kegyelemdöfés: a csereként beállt Foden hozta kihagyhatatlan helyzetbe Álvarezt, és az egy perccel ezelőtt beálló argentin magabiztosan gurított a jobb alsó sarokba, Manchester City - Real Madrid 4-0!

A Mandiner egy héttel ezelőtti jóslata tehát maximálisan bejött: az elődöntő első mérkőzése döntetlenje után a királyi gárdának esélye sem volt a döntőbe jutásra!

 

Nyitókép Bernardo Silva bombagólja nyitotta meg a manchesteri találatok sorát Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. május 20. 10:04
Elfogyott a kurva malaca a realnak! Ők az egyetlen csapat európában akik végig malaccal meg tudják nyerni a bl-t. Tavaly láthattuk mi volt a döntőben a liverpool klasszisokkal jobb csapat volt mégis a real egy kapura lövéssel megnyerte a döntőt! Ha elfogy a malac, ez történik a real madriddal mint most.
Draco Paladin
2023. május 18. 01:37
Orban faszhuszarai ekozben a luxusfodrasznal igazitjak a serot.
akkor ki
2023. május 17. 22:47
Szomorú vagyok, mert nem a térdeplőknek drukkoltam. Kétségtelen, hogy a City nagy hévvel kezdett és a Reál nem tudta átbillenteni a játékot. Guardiola nagyon jól felkészítette a srácait a Vini-Benzema tiki takából. Ezt a BL-t a City nyeri és megérdemelten!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!