„A férfi kézilabda-válogatottal a párizsi olimpián játszani hatalmas álom lenne számomra" – mondja Lékai Máté, az FTC és a válogatott irányítója

2023. június 25. 10:20

Ritán hallható őszinteséggel mesél Lékai Máté, az FTC és a férfi kézilabda-válogatott első számú irányítója sikerekről, kudarcokról, és arról, milyen vágyai vannak még a sportágban. A páros interjúban felesége, Lékai-Kiss Ramóna arra is kitér, vajon létezik-e a fogalom „kézilabda-feleség”, és ha igen, hogy viseli, amikor a férjét szidják a lelátón. (VIDEO)

2023. június 25. 10:20
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté – büszkék egymás sikereire

Lékai Máté, olimpiai negyedik és világbajnoki ötödik helyezett kézilabdázó és felesége, az ismert tévés műsorvezető és színésznő, Lékai Kiss Ramóna nagyon ritkán adnak közösen interjút, noha nagyon büszkék egymás sikereire.

„Próbáltam a karrieremben mindig a következő lépcsőfokokat felépíteni és ezért nem igazoltam egy körrel korábban Veszprémbe, hanem inkább Celjébe mentem és beigazolódott szakmailag és emberileg is, hogy jó döntést hoztam" – mondja Máté, aki azóta már a veszprémi éveket is maga mögött tudhatja. Máté hosszú Veszprémben töltött sikeres klubévek után nem teljesen önszántából, de végül eljött a nagymúltú klubból, és egy még patinásabb közösség, az FTC vezető játékosa lett. 

mondja Máté az MVM Dome-ban lezajlott teltházas, de a magyar csapat csoportkörben záruló szerepléséről.

Arról is beszélt a videóban, hogy őt személyesen vajon összenyomta-e a hazai közönség által rájuk helyezett nyomás, és mi lehetett volna az eredmény, ha egy másik napon játszák a továbbjutásról döntő találkozót.  

Kézilabda-feleség?

Arra a kérdésre is keressük a választ, hogy létezik-e a fogalom: „kézilabda-feleség” ha már focistafeleségről gyakorta beszélünk az ismert labdarúgók mellett.

mert ezzel egyesek azt is mondják, hogy egy olyan nőről beszélünk, aki úgymond eltartott hölgy, aki nem végez semmi munkát. Esetemben ez egyáltalán nem igaz, de ha Máté külföldre szerződött volna, például Franciaországba, ahova természetesen követtem volna, akkor én is amolyan sportolófeleség lennék, aki neveli a gyerekünket és igyekszik megismertetni az aktuális kultúrával a családját és a háttérben segít. Ebben nincs semmi kritizálnivaló, úgy érzem" – fogalmaz keményen a videóban az ismert televíziós műsorvezető, Lékai-Kiss Ramóna. 

„A londoni olimpia egészen fantasztikus volt az életemben, sosem felejtem el, hogy mit jelentett Usain Boltot és Michael Phelpst vagy LeBron Jamest élőben látni, őket, akiket én is bálványozok mind a mai napig" – meséli Máté, aki azt is megfogalmazza, hogy mi lehetne a legnagyobb szakmai vágya: 

De hogy mit kell ehhez tennie a magyar csapatnak, az a videóból kiderül a Csisztu Sport Cast mostani epizódjából. Kattintson a vidóért!

A nyitóképen: Lékai Máté a férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező negyedik fordulójában, a hatodik csoportban játszott Magyarország-Svájc mérkőzésen a tatabányai sportcsarnokban 2023. március 12-én.MTI/Bodnár Boglárka

 

 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2023. június 25. 14:49
Én nagyon drukkolok:-) Rajtam nem fog múlni:-)))))
vip era
2023. június 25. 11:55
Süvegeljük meg Máté teljesítményét,de válogatott szinten ő már a múlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!