Jól tenné, ha a Liverpoolba igazolna Szoboszlai Dominik – a csapat korábbi játékosa, Kozma István a Mandinernek

2023. június 29. 15:42

Szoboszlai Dominik akár a Liverpool együttesében is kiköthet. A Vörösöknél már volt magyar korábban a középpályán, Kozma István, aki örülne ha a legmagasabban jegyzett magyar futballista Liverpoolba menne.

2023. június 29. 15:42
null
Sal Endre
Sal Endre

Nem elképzelhetetlen, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool együtteséhez kerül még a nyáron. A legendás klubban korábban is megfordultak magyarok. Így legutóbb a kapus Bogdán Ádám húzhatta fel a Liverpool felnőttcsapatának mezét, de megfordult a klub utánpótlásában a kapus Gulácsi Péter és a csatár Németh Krisztián is. És a Liverpool első csapatának középpályáján is volt már magyar. Igaz nem tegnap, az 1992–93-as szezonban hat mérkőzésen lépett pályára a válogatott Kozma István.

Kozma István szerint a liverpooli drukkereknél kevés fanatikusabb akad. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Kozma István szerint a liverpooli drukkereknél kevés fanatikusabb akad. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Az egykori kiváló játékos – aki hosszú évek óta a Mészöly Focisuli szakmai igazgatója – természetesen olvasott Szoboszlai liverpooli lehetőségéről és szerinte jól tenné, ha őket választaná: „Ha Dominik oda igazolna, akkor hihetetlen élményekben lenne része. Ráadásul a csapat edzője, Jürgen Klopp a kreatív támadófoci híve, ami szintén előnyös lenne Dominik számára” – mondta a Mandinernek Kozma István, aki sosem feledi a liverpooli szezont. Arra a kérdésre, hogy melyik mérkőzés volt számára a legemlékezetesebb, a következőt válaszolta:

tehát én minden egyes percet, amit a pályán tölthettem, emlékezetesnek tartok” – folytatta a korábbi válogatott játékos. A Vörösöknél akkoriban az angol válogatott támadó, John Barnes volt a legnagyobb csillag, de ott volt a csapatban a walesi csatár, Ian Rush, és a fiatal Steve McManaman is, akiből aztán világhírű játékos vált. Kozma István tartja, (aki a világbajnoki bronzérmes gyorsúszó, Kozma Dominik édesapja) ha Szoboszlai Liverpoolba igazol, akkor ő lesz az egyik legnagyobb szurkolója! 

Nyitókép: Fotó: Kozma István archív/MTI/EPA/Filip Singer

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!