Nem akar véget érni a PSG-Mbappé-Real Madrid szappanopera – már Emmanuel Macron is beszállt a szereplők közé!

2023. június 15. 19:37

Túlzás nélkül állítható: a még mindig csak 25 éves támadó körül sosincs állóvíz. Így volt ez az elmúlt napokban is, a fő téma pedig természetesen az: a vb-gólkirály a PSG-ben folytatja vagy továbbáll? Az országos üggyé duzzadt történetbe már a francia államfő, Emmanuel Macron is beszállt...

2023. június 15. 19:37
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A címben feltett kérdés már csak azért is lényeges, mert a támadónak még egy évig érvényes szerződése van a legjobb francia klubbal, ezért úgy is fogalmazhatnánk: mivel több mint valószínű, hogy kitölti a kontraktus hátralévő idejét, ki is babrál az egyesületével, hiszen a dolgok jelenlegi állása szerint 2024 nyarán ingyen igazolhatóvá válik.

Márpedig Mbappé piaci értéke jelenleg 180 millió euró, és hiába gazdag a PSG, ekkorát nem szeretnének bukni.

Ezt megerősítendő, Mbappé az AFP hírügynökségnek a következőket nyilatkozta: „A PSG vezetőinek már 2022 nyarán világosan elmondtam, hogy semmilyen körülmények között nem hosszabbítom meg a 2024 nyarán lejáró szerződésemet, tehát különösebb meglepetés nem érhette őket – pláne, hogy ezt akkor tudomásul is vették!”

Fentieket tovább bonyolítja, hogy a Paris SG rendelkezik egy további egy esztendőt tartalmazó opcióval, így ha jövőre távozik is Mbappé, a klub él ezzel a lehetőséggel, hiszen így nem ingyen, hanem egy szép kis summáért mondana le legjobbjáról. Ehhez viszont az kellene, hogy

a világ legdrágább labdarúgójaként számon tartott klasszis ezzel kapcsolatban július 31-ig egy szándéknyilatkozatot írjon alá, de erre jelen pillanatban vajmi kevés esély van.

Persze, az senkinek nem jó, ha úgymond erőszakkal marasztalják a világ egyik legjobb futballistáját, nem véletlen, hogy már az is nyilvánosságot látott: ha a francia bajnok mégis túlad legjobb labdarúgóján, akkor 150 millió eurónál (mintegy 57 milliárd forint) nem adja el olcsóbban.

Marad - megy?... Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon
Marad - megy?... Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Az is évek óta nyílt titok: a Real Madrid már hosszú ideje feni a fogát Kylian Mbappéra. Hogy Florentino Pérez elnököt idézzük: „a világ egyik legjobb labdarúgójának a világ legjobb klubjában a helye!” Ám a PSG tulajdonosait sem ejtették a fejükre, másrészt egyáltalán nem esik jól nekik, hogy Mbappé packázik velük (egyszer azt állítja, hogy mindenképpen távozik, egyszer pedig azt, hogy elégedett a jelenlegi helyzetével, mi több, boldogan tölti a mindennapjait a párizsi egyesületnél, így egyes hírforrások szerint,

ha Mbappé valamikor a Realhoz igazolna, a francia élklub katari tulajdonosai abban a pillanatban 200 millió euróig (vagy még feljebb) srófolják az árát!

Mindenesetre az már tény,hogy a királyi gárda éppen szerdán délben jelentette be: a Borussia Dortmundtól leigazolta az angol futball egyik legnagyobb tehetségét, Jude Bellinghamet, akiért nem kevesebb, min 103 millió eurót utalt át a német klub számlájára. Ez a tény két dolgot erősít meg: ha a Real Madrid valakit nagyon le akar igazolni, meg is tudja tenni. Kettő: rövid időn belül megéri-e a spanyol élklubnak két ilyen hatalmas transzfert a tető alá hoznia?

De az sem véletlen, hogy Mbappé szerződtetése már azóta terítéken van a Real Madridnál, amióta Cristiano Ronaldo 2018 nyarán elhagyta a királyi klubot és a Juventushoz igazolt. Nem véletlen, hogy a játékos is gyakran emlegeti: szíve szerint csak és kizárólag a királyi gárdához szerződne.

Messi után Mbappét is elpasszolja a PSG?! Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Messi után Mbappét is elpasszolja a PSG?! Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A kérdés már csak az: meddig tart a PSG széthullása?

Hiszen ha Lionel Messi után Kylian Mbappé és a harmadik nagy sztár, a brazil Neymar is eligazol a Paris Saint-Germaintől, tulajdonképpen alapjaitól kellene újjáépíteni a kezdőcsapatot.

Gyorsan tegyük hozzá: van miből…  

A SZAPPANOPERA ÚJABB FELVONÁSA - EMMANUEL MACRON IS BESZÁLLT!

Mbappé:

„Az a célom, hogy a PSG-nél folytassam!”

A francia labdarúgó-válogatott holnap este Gibraltár ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt (a gallok nem történelmük legnehezebb találkozója előtt állnak). A meccs előtt Kylian Mbappé is az újságírók rendelkezésére áll, és természetesen a PSG-vel kapcsolatban is kapott kérdéseket. A támadó a jövőjével kapcsolatban elmondta:

- A válogatott találkozók után pihenő következik, ezt követően pedig az a célom, hogy a PSG-nél folytassam.

Azzal kapcsolatban, hogy a távozási szándékát megfogalmazó levéllel mekkora vihart kavart, Mbappé szűkszavúan csak annyit felelt:

- Nem tudom kezelni a reakciókat, de ez  rm is érdekel!

Mindeközben Franciaországban nemzeti ügy lett, hogy Kylian Mbappé a Paris SG futballistája maradjon. Ezt jól jelzi, hogy egy nyilatkozatában a francia államfő is utalt arra, hogy azt szeretné: a francia labdarúgás első számú csillaga a jelenlegi klubjában folytassa a pályafutását. Minderre Mbappé így reagált:

- Macron nem lesz hatással a jövőmre. De... Mivel ő azt reméli, hogy maradok a PSG-nél, én pedig maradni akarok, szóval - egy oldalon állunk!

 

 

Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2023. június 16. 20:58
Mindenki nyugodjon meg. A MU fogja elvinni. Az új katari tulajuk majd röhögve kifizeti érte a 200+ millió euronyi zsebpénzt...
Jancsipapa
2023. június 16. 13:53
Most el kéne adni . Egyértelmű,hogy jövőre úgyis elmegy . Most még kapnának érte pénzt . Ugyanez volt a Barcánál Messivel . Ő diktált nekik és egyéves szerződéseket kötött és mindig kikényszerítette,hogy a szezon végén ingyen mehessen. Ez -és egy jó pár abszurd vezetői döntés - miatt nem kaptak érte 100-150 milliót...
Tárkány Álmos
2023. június 16. 13:33
Jövőre ingyen megy a Realba. Ennyi. Megjegyzem: ha Real játékos akar lenni, más lehetősége nincs is a tavalyi pálfordulása után - a Bernabéu nem felejt és alázatot vár el Mbappétól.
MyOp
2023. június 16. 11:53
Ó, ha erről a Mbapé gyerekről van szó, Macron elnök tüstént mögéje áll és a vállára teszi a kezét. Titkon azt reméli, hogy egyszer talán fordul a kocka es Mbaé keze lesz az ő vállán. Erre némi biztatást is kapott, amikor megegyeztek abban, hogy végülis egy oldalon állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!