Ezért félti ifj. Lisztes Krisztiánt a Fradi legendája

2023. június 07. 15:45

Lipcsei Péter szerint borítékolható volt a „kis Lisztes” fejlődése, és nagyon jót tenne neki, ha Sztanyiszlav Csercseszov a BL-ben is bevetné.

2023. június 07. 15:45
null

Az idény végén mutatott óriási teljesítményével a mindössze 18 éves ifjabb Lisztes Krisztián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb felfedezettje. A Fradi egykori zseniális középpályásának fia 6 mérkőzésen 5 gólt és egy gólpasszt jegyzett, jellemzően csereként beállva, ráadásul a derbin idegenben betalált az ősi rivális Újpestnek is. Nem csoda, hogy a lelátókon újra felhangzott az édesapja ferencvárosi korszakából ismert szurkolói rigmus: „Lisztes Krisztián, sállállállálá...”

Persze a „kis Lisztes” teljesítménye nem mindenkinek meglepetés – egy másik Fradi-legenda, Lipcsei Péter jól is meri a fiatal játékos tehetségét, hiszen a Soroksár NB II-es csapatánál edzője volt.

Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be” – mondta a Ripostnak az ifjú tehetség berobbanásáról Lipcsei, aki szerint borítékolható volt a „kis Lisztes” fejlődése. 

Lipcsei nagyon örül, hogy a játékost Gera Zoltán is meghívta az U21-es válogatotthoz, de egyetértett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal abban, hogy korai lenne még, hogy a felnőtt válogatottban szerepeljen. Úgy véli, a fiatal játékosnak egyelőre jobb, ha az NB1-es mérkőzéseken érlelődik.

A Fradi legendája szerint ifj. Lisztes Krisztiánnak nagyon jót tenne, ha szerepelhetne a BL-ben 

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy Lipcsei szerint ne lenne fontos, hogy a fiatal játékos nemzetközi tapasztalatot szerezzen. Erre pedig szerinte a legjobb lehetősége az európai kupaporondon adódik.

A Fradi ősszel ismét a BL-selejtezőben szerepel majd, és az edző reméli, hogy ifj. Lisztes Krisztián lehetőséget kap majd a játékra. 

„Remélem Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé, és előtte a már megszokott ausztriai edzőtáborozásukra is magukkal viszik. A nemzetközi tapasztalatok újabb csodák felé nyitnák meg az útját” – fogalmazott Lipcsei Péter. 

És hogy miben jó szerinte if. Lisztes Krisztián?

Lipcsei szerint az ifjú tehetség legnagyobb erénye, hogy vagány játékos, aki hogy nem ijed meg a nála idősebb, erőteljes felépítésű védőktől.

Elmondta azt, is, ahányszor találkoznak, mindig felhívja a fiatal középpályás figyelmét, hogy amennyiben elveszíti a labdát, a támadáshoz felzárkózó védőjét kísérje, mert ezzel tehermentesítheti csapata védelmét. Lipcsei szerint ifj. Lisztes Krisztián nemcsak balszélsőként, hanem középső ékként, és szükség esetén jobbszélen is használható labdarúgó.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. június 08. 14:49
Lisztesben tényleg van kraft, nem úgy, mint a piperkőc Szoboszlaiban.
nuknuk
2023. június 07. 17:23
Marhaság. A tehetség nem döntő, hanem az emberi magatartás, tűrőképesség, elkötelezettség. Ebből a "magyar focistának" kevés van.
Phm045
2023. június 07. 17:02
Legenda.............. Merjünk nagyokat mondani..........
gyaloggos
2023. június 07. 17:00
AZT nem gondlom, hogy az az öt gól elbizakodottá tenné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!