„A legfontosabb, hogy nyertünk, és újra nem kaptunk gólt” –  így kommentálták a magyar játékosok a litvánok elleni győzelmünket

2023. június 21. 16:00

A tegnapi Eb-selejtező után összegyűjtöttük a magyar válogatott játékosainak legérdekesebb nyilatkozatait.

2023. június 21. 16:00
null

Szoboszlai Dominik boldog, de picit dühös is

Boldog vagyok, hogy négy ponttal tudtuk zárni a két mérkőzést, de még boldogabb lennék, ha hatot szereztünk volna. De a Montenegró elleni egy pontot is értékelni kell, mert két-három éve az ilyen meccseket elveszítettük, elég csak az albánok elleni két vb-selejtezőre gondolni. Vannak olyan meccsek is, amikor arra kell törekedni, hogy ne kapj ki. Most mindenki élvezte a játékot, biztattuk egymást. Ha valaki hibázott, senki sem cseszegette a másikat. Volt már ilyen is, és ezekből is folyamatosan tanulunk. Akadtak helyzeteink, amiket a meccs elején nem tudunk berúgni. Aztán szerencsére Varga Barnabás betalált, innen is gratulálok neki, mert sokat dolgozott azért, hogy idekerüljön. Meccsről meccsre haladunk, nem nézünk nagyon messzire és a többiekbe is ezt próbálom belesulykolni" –  mondta az nso stábjának a válogatott csapatkapitánya a Montenegró és Litvánia elleni Eb-selejtezőkkel kapcsolatban. 

A válogatottban először eredményes Varga Barnabás számára egy álom vált valóra

Nagyon örültem, hogy megszerezhettem a vezetést, egy álom vált valóra, hogy egy ilyen szurkolótábor előtt gólt tudtam lőni a válogatottban. Fantasztikusan sikerült ez az év, büszke is vagyok rá, és nagyon hálás vagyok érte sokaknak. Próbálok mindig élni a lehetőségekkel, most is gólt szereztem, remélem, kicsit sikerült megszilárdítanom a helyemet a válogatott keretben" - nyilatkozta az m4 Sport kamerái előtt az NB I gólkirálya.

A játéknap egyik legszebb találatát szerző Sallai Roland bevallja, nagyon nehéz szezonon van túl 

„A legfontosabb, hogy tudtunk nyerni és nem kaptunk gólt. Volt egy kritikus 10 perc, amikor akadtak helyzetei a lilvánoknak, ezt a következő meccseinken ki kell küszöbölnünk. Marco Rossi a meccs előtt arra kért minket, hogy rengeteget lőjünk. Amikor a 83. percben ellőttem a labdát, éreztem, hogy ez egy nagy gól lesz!. Egyébként nagyon nehéz szezonon vagyok túl, voltam fönn és lenn is, de szerencsére a befejezés remelkül sikerült. Messze még az Eb-selejtező sorozat vége, a Szerbia elleni mérkőzések létfontosságúak lesznek!" - tekintett előre is a találkozó döntő találatának szerzője. 

Dibusz Dénes nem mindennapi bravúrja: immár négy meccs kapott gól nélkül! Fotó: MTI/Hegedűs Róbert
Dibusz Dénes nem mindennapi bravúrja: immár négy meccs kapott gól nélkül! Fotó: MTI/Hegedűs Róbert

Dibusz Dénes nem akármilyen bravúrt hajtott végre: sorozatban a negyedik mérkőzést hozta le kapott gól nélkül

Az eredményesség alapja, ha egy csapat nem kap gólt. Ha ez megvan, olyan nagy baj nem lehet. Sajnos Montenegróban nem tudtunk igazán megvillanni, de az idei négy meccs egyértelműen megmutatta, hogy a védelmünk stabilizálódott. Bízom benne, hogy a szeptemberi folytatás is hasonlóan eredményes lesz– nyilatkozta a Ferencváros kapusa az m4 Sportnak.   

Nyitókép Sallai Roland hatalmas góllal köszönt be! Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Matyi86420
2023. június 22. 06:54
Gratulálunk fiainknak. Nagyszerű csapatot varázsolt a tiszteletbeli magyar Rossi kapitány. Aki nem csak kiváló edző, hanem kitűnő pedagógus is. Csapattá gyúrta az egyéni teljesítményeket. Sallait nagyszerűen építi fel sérülése után. Sallai kiváló játékos, nagyszerű rugótechnikájával sok hasznos gólt szerzett nekünk. Csak így tovább. Simán meg lehet az első hely, csak a továbbiakban is koncentráltnak kell lenni és egyetlen ellenfelet sem szabad lenézni! Köszönjük mester, Rossi kapitány!
AGab
2023. június 21. 20:09
Nem tudom sírjak vagy nevessek, amikor a fenti fotel-huszárok savanygását olvasom... Szerintem rendkívül izgalmas, látványos meccs volt, a csapatunk pedig igencsak nívós játékot játszott. (Még a litván edző is valami hasonlót mondott.) A játék képe alapján persze lehetett volna több gólunk is, de ettől szép a foci, hogy kiszámíthatatlan tud lenni.
akkor ki
2023. június 21. 20:03
Szép volt ez fiúk! Gratula! De kevés lesz a következő meccsekhez. Nagyobb tempó és gól, gól, gól! Olyan nem lehet, hogy top ligás focisták a 16-osról rendre a kapu fölé 2-3 méterrel tudnak csak lőni. Én belövöm egy sörért és 2 szendvicsért cserébe, úgy hogy tessék pontosan lőni!
Lotti
2023. június 21. 19:42
Megérdemelt győzelem. Amúgy gyenge mérkőzés volt egy roppant szerény tudású csapat ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!