„Nem lehet egy ilyen fantasztikus sportolót nyerőautomatának tekinteni!” – Wladár Sándor reakciója Milák Kristóf döntése után

2023. június 22. 09:57

A Magyar Úszó Szövetség elnöke a szövetség honlapján osztotta meg a gondolatait.

2023. június 22. 09:57
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint arról a Mandiner is beszámolt, olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk úgy döntött, hogy kihagyja a közelgő, fukuokai világbajnokságot. A történtek után Wladár Sándor kommentárját is közzé tesszük:

„Hogy

Milák Kristóf nem csupán a magyar, de a világ úszósportjának egyik legnagyobb értéke,

ezt, azt hiszem, nem kell hosszabban ecsetelni. Június 21-én volt egy éve, hogy újabb elképesztő világrekordot úszott itt, a szemünk előtt a budapesti világbajnokságon. Akkor istenítettük, a tenyerünkön hordtuk – épp ezért most, amikor gondjai vannak, segítő kezet kell nyújtanunk neki, nem ellökni, hanem átölelni és megvédeni, hiszen tudjuk, sokak számára az élsportoló csak addig számít, amíg szállítja az eredményeket. Kristófnak most azért kell kicsit megállnia és erőt gyűjtenie, hogy jövőre, amikor egyszerre lesz olimpia, világbajnokság és Európa-bajnokság, ismét azt nyújtsa, amire kizárólag ő képes.

Wladár Sándor: Segítő kezet kell nyújtanunk! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Wladár Sándor: Segítő kezet kell nyújtanunk! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem titok, az elmúlt hetekben rengeteget beszélgettünk vele, én is, Sós Csaba doktor is, és sokan mások. Nyilván elsősorban annak érdekében, hogy hátha sikerül visszaterelni a medencébe – ám be kellett látnunk, közös érdek, hogy most pihenjen, töltődjék, még ha ez komolyan érinti is sportágunk eredményességét, többek között a gyorsváltóink esélyeit. Mégsem lehet egy ilyen fantasztikus sportolót nyerőautomatának tekinteni.

El kell fogadjuk, hogy emberből van ő is, bármennyire is tűnt emberfelettinek mindaz, amit eddig produkált.

Egy ilyen helyzetben ébredünk rá igazán arra, milyen óriási a felelősségünk, akik ott vagyunk körülötte – és most mindannyiunk nevében mondom: mindent megteszünk annak érdekében, hogy Kristóf 2024-ben ismét ott legyen a világ legjobbjai között, hiszen képességei alapján a legnagyobb legendák közé emelkedhet idővel. Épp ezért fogadjuk el: többet nyer azzal a magyar úszás és a magyar sport, hogy Kristóf ezen a nyáron erőt és motivációt gyűjt, hogy aztán újjászületve álljon ismét edzésbe szeptember elején.”

Nyitókép Pihenésre van szüksége... Fotó: MTI/Derencsényi István

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apro_marosan_petergabor
2023. június 23. 11:52
Kenderesi, Milák és van még egy harmadik visszalépő is. Nem túl doppingszagú ez a történet?
DeGar
2023. június 22. 19:36
Rendben van, pihenjen, ha szükségét érzi, de fizetetlen szabadságot vegyen ki, merthogy ő ebből él, igencsak jól.Egyébként Messi sem mondhatja, hogy motíválatlan, nem akar futballpályát látni, mert akkor rövid úton kiteszik a csapatból, fizetés nélkül. Sajnos Wladár is jól él az úszókból, ezért Sóssal együtt meg sem mer nyikkanni, a farok csóválja a kutyát.
Evucika05
2023. június 22. 15:14
Szép napot!A padlókefe tán neked kéne, bár IQ és intelligencia fényezésre nem alkalmas...szóval mégsem.A stílus maga az ember...nagy sportember lehetsz, ez süt az irományodból.Fogalmad nincs, mennyi munka, lemondás stb.van egy sportoló életében, honnan is lenne?!A kérdés költői...
bölcsbagoly
2023. június 22. 12:53
Ti minden területen cinikus hülyék vagytok? Lásd a másik idiótát i utánad....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!