Irány a Premier League? – Liverpoolban folytathatja a harmadik legértékesebb magyar focista

2023. június 27. 15:31

Angol nagycsapat szeretné leigazolni a magyar labdarúgó-válogatott hátvédjét.

2023. június 27. 15:31
null

Az Everton felvette átigazolási listájára Szalai Attilát, a magyar labdarúgó-válogatott, és a Fenerbahçe hátvédjét – írja egybehangzó angol és török sajtóhírek alapján a csakfoci.hu. A Transfermarkt szerinti 14 millió eurós értékével

A 25 éves védő az elmúlt szezonban mind klubszínekben, mind válogatott mezben nagyon jól teljesített, a magyar válogatott legutóbbi, Litvánia csapata ellen játszott Eb-selejtezőjén ő adta az első gólpasszt Varga Barnabásnak. Hogy mennyire stabil játékosa a magyar csapatnak, azt jól mutatja, hogy

Szalai Attila a válogatott elmúlt egy évben játszott 12 mérkőzésének mindegyikén kezdő volt, és Marco Rossi egyszer sem cserélte le. Rajta kívül ez csak Willi Orbannak sikerült.

De a Fenerbahçe csapatában is kiválóan teljesített, a 2022/2023-as idényben 52 mérkőzésen 4630 (!) percet játszott a török bajnokságban, a kupában, az Európa-ligában és a Bl- valamint El-selejtezőkben, és a hátvédként szerzett 2 gól és 2 assziszt is jól mutat a neve mellett. 

Nem csoda, hogy az Everton mellett több európai topbajnokságban szereplő klub is szívesen megszerezné. A hírek szerint a liverpooli klub mellett a Valencia, a Wolfsburg, a Zenit Szentpétervár mellett az Anderlecht érdeklődését is felkeltette. A labdarúgó játékjogáért a hírek szerint nagyjából 20 millió eurót kellene az említett kluboknak kifizetnie. 

Az Everton menedzsere, Sean Dyche szeretné újjáépíteni a védelmet, és ehhez Szalai Attilát látja az egyik legjobb választásnak, így a többi klubnak sietnie kell, mert az Everton napokon belül ajánlatot tehet a magyar labdarúgóért.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Player1
2023. június 28. 22:05
Ha odakerül, megdolgozott érte, örüljünk együtt!
rugovics tibusz
2023. június 28. 13:02
Nagy dérrel-durral liverpooloznak, aztán kiderül, hogy az utolsó pillanatban bent maradt Evertonról van szó.
kukasmacska
2023. június 27. 21:48
A PL oké, sőt csábító, de az Everton épphogy megmenekült a kieséstől. Persze augusztusban új idény kezdődik, lehet, hogy tényleg sikerül újjáépíteni a csapatot.
18.0 fok
2023. június 27. 18:58
https://mandiner.hu/cikk/20211111_szalai_attila_chelsea_labdarugas_sport évente írtok egy ilyet szalairól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!