Szöcskéktől a Farkasokhoz? – újabb válogatott labdarúgónk léphet szintet a nyáron

2023. július 03. 15:45

Lehet, hogy Szoboszlai gyerekkori csapattársa is topligában kezdi a következő szezont.

2023. július 03. 15:45
null

Lehet, hogy Szoboszlai Dominik mellett újabb magyar válogatott játékos kezdi meg a következő labdarúgószezont a Premier League-ben. Nem, most nem Szalai Attilára gondolunk, akivel kapcsolatban régóta visszatérő pletyka, hogy leigazolná valamelyik angol csapat (most épp az Everton).

Van még egy magyar válogatott labdarúgó, aki lehet, hogy végre megkapja a lehetőséget az angol élvonalban. 

Bolla Bendegúz, Szoboszlai Dominik gyerekkori barátja, és Főnixes csapattársa ugyanis bár ez elmúlt két szezont kölcsönben töltötte a svájci Grasshoppers csapatánál, valójában az angol élvonalban játszó Wolverhampton Wanderers labdarúgója. 

Bolla 2021-ben igazolt Wolves-hoz, amely fejlődése, és az állandó játéklehetőség érdekében rögtön kölcsönadta a játékost a svájci „Szöcskéknek”, ahol az elmúlt két szezonban kiváló teljesítményt nyújtott, és ha nem is olyan nagyságrendben, mint Kerkez Milos, de növelte piaci értékét.

A labdarúgó májusban egy interjúban elmondta, hogy a következő évadot szeretné egy erősebb bajnokságban kezdeni. Jászberényi József professzor videócsatornáján beszélt róla, hogy

Bolla a napokban frissítette Instagram-profilját, amelyen mostantól a Wolverhampton labdarúgójaként szerepel.

Ez önmagában persze még nem jelent semmit, de Bolla Grasshoppersnél nyújtott teljesítménye – 67 mérkőzésen 6 gól és 7 gólpassz jobbhátvédként – elég lehet, ahhoz, hogy az angol csapat megfontolja a maradását vagy, ha ez mégsem így lesz, egy másik topligás együttes érdeklődését felkeltse. A magyar válogatottnak biztosan jót tenne, ha újabb játékosunk szerepelhetne a világ egyik legerősebb bajnokságában.

Rossi: Szoboszlai Dominik fejlődése hatalmas segítség lesz a válogatott számára

A szövetségi kapitány szerint Szoboszlai még csak évek múlva éri el játéktudása csúcsát, de a Liverpoolnál végzett munka segíteni fogja a fejlődését, és egyre fontosabb lesz a válogatottnak is.

„Szabadnapokon is edzett, és edzések után a pályán maradt gyakorolni" - volt edzője szuperlatívuszokban beszélt Szoboszlai Dominikról

Gerhard Stuber szerint az óriási tehetség és a hihetetlen munkamorál egysége segítette Szoboszlait, hogy eljusson a legmagasabb szintre.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 04. 07:34
Csak így tovább. Még sok ilyet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!