„A Ferencváros egy lelketlen légiósokból álló műmájer csapat” – keményen bírálta a Fradit a magyar származású amerikai üzletember

2023. augusztus 11. 15:52

A korábban a magyar labdarúgásban is szerepet vállaló befektető legújabb videójában súlyos kritikát fogalmazott meg a zöld-fehér klub üzlet- és sportpolitikájával kapcsolatban.

2023. augusztus 11. 15:52
A Ferencváros új címere a Fradi harminc bajnoki győzelmét jelképező három csillaggal

Keményen beszólt az EKL selejtezőben máltai ellenfelét idegenben 6:1-re legyőző Ferencváros csapatának a Kispest egykori tulajdonosa, a magyar származású amerikai George F. Hemingway (születési nevén Szabó György – a szerk.) legújabb videójában – vette észre a csakfoci.hu. Az üzletember rendszeresen posztol videókat, amelyekben közéleti kérdésekről, sportról – főleg a labdarúgásról – fejti ki a véleményét. A legfrissebb felvételen markáns véleményt fogalmazott meg a Fradival kapcsolatban. 

Hemingway a Bajnokok Ligája selejtezőjében a sorozat idei meglepetéscsapata, a feröeri KÍ Klaksvík ellen elszenvedett vereség apropóján mondta el a véleményét a Ferencváros jelenlegi helyzetével kapcsolatban. „Nagyon sokan nagyon meglepődtek, hogy a Ferencváros ilyen egészen csúnya, szégyenletes vereséget szenvedett a feröeri asztalosokból és villanyszerelőkből álló csapat ellen, de én nem lepődtem meg egyáltalán. 

A jelenlegi Ferencváros egy műmájer, egy mű csapat. Lelketlen légiósokból, sok pénzből összeszedett együttes,

 csomó pénz oda lett irányítva, hogy legyen egy magyar kirakatcsapat, de ez most a rossz irány. Azt is elmondom, hogy miért. Ahhoz, hogy a Ferencváros, vagy egy akármelyik más csapat nemzetközi porondon jó eredményeket érjen el hosszú távon, – és ha nem egy arab sejk a tulajdonos, aki 100 millió eurót, dollárt tud beletenni – jó bajnokságban kell játsszon. Olyan bajnokságban, ahol hasonló erősségű csapatok vannak, legalább 4-5 hasonló erősségű. Ez a mostani taktikával nem megy. Az FTC sikerei egyáltalán nem felelnek meg annak a magyar viszonylatban óriási mennyiségű pénznek, amit beleöntöttek mindenféle helyről. Ez egy kilátástalan üzletpolitika, amit ők folytatnak. Én a legjobbakat kívánom nekik, ne értsük egymást félre, én szeretném ha jól szerepelnének, de hosszútávon ez nem működik” – fogalmazott az üzletember.

A Budapest Honvéd egykori tulajdonosa 

azt is elmondta, mi kell, ahhoz, hogy a magyar válogatott jó legyen és a magyar klubcsapatok jól szerepeljenek hosszútávon a nemzetközi porondon;

 szerinte ennek többen között az is feltétele, hogy bővítsék 18-20 csapatosra az NB I-et. De nem állt meg itt, kiemelte, hogy szerinte a pénzt, ami az NB I-be különböző forrásokból befolyik, tisztességesen osszák el, „ne legyen az sugallva, hogy a Ferencvárosnak kell a pénzt adni, ez nem jó”

Szerinte kell, hogy egyenlő erősségű csapatok legyenek, amik mellett persze lesznek gyengébb csapatok is, de kell, hogy legyen pár nagy csapat. (Szinte szó szerint ezt mondta egyébként a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök is – a szerk).

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez rendkívül fontos, enélkül semmi nem működik. Azt gondolom, ha ez megvan, akkor az akadémiákról kijövő gyerekeknek helyük lesz a 18-20 magyar csapatban, és az MLSZ végül is elhatározza magát azon politika mellett, hogy a magyar labdarúgásban ebben az évben talán még 7, a következőben 5, azután pedig csak 3 légióst enged meg egy csapatban. Ekkor hosszútávon olyan fejlődés lesz a magyar labdarúgásban,hogy lesz több csapat is, amelyek nemzetközileg tudnak szerepelni abból a pénzből, amit Magyarországon össze lehet szedni. Szóval én nagyon reménykedem, hogy ebbe az irányba megyünk el, és azt is, hogy az MLSZ meghallja, hogy mik azok a dolgok, amik nem mennek feltétlenül jól” – fogalmazott Hemingway.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poldi bácsi
2023. augusztus 12. 18:58
Tényleg hiányzik az NB1-ből a tavaly látott Honvéd, vagy Vasas? Hol az a 6-8 csapat, akinek NB1-ben lenne a helye, és fel tudná venni a versenyt a többiekkel? Én nem látok ilyen csapatokat.
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 08:52
Naszóval - van annyi pénz, hogy 18-20 csapat a piacról megéljen az első osztályban? Van annyi szurkoló, aki meccsre járna? - ér annyit az NB1, hogy a mostani tortát több fele vágva is jusson mindenkinek elég? - tolonganak már az tehetséges focisták, akiket csak az ügynöki ármányok szorítanak ki a keretekből? - van háromnál több olyan bajnokság Európában, akinek nincs kirakat csapata, vagy csak simán több mint 2 esélyes a bajnokság?
DrPepper
2023. augusztus 12. 01:14
"A magyar játékosok bére emelkedik a tudásuk nem" nyilatkozta Hemingway 2018-ban. https://www.bing.com/videos/search?q=Honv%c3%a9d+bajnokcsapat+hemingway&docid=603517912432333359&mid=41DFC4AE72A21170C86341DFC4AE72A21170C863&view=detail&FORM=VIRE Kell még valamit mondanom, Ildikó?
KINGA SÁNDOR
2023. augusztus 11. 21:36
Már nincs mi mást kitalálni, mint a Ferencvárosba rúgni! Ez már tényleg szegénységi bizonyítvány. Van egy rossz hírem, az itt gyűlölködők számára! A Fradi volt, van és lesz is! Bennetek meg üssön meg a guta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!