Az Eszék kettős győzelemmel búcsúztatta a ZTE-t

2023. augusztus 03. 21:27

Hiába játszott fölényben a Zalaegerszeg, de nem tudta kiharcolni a továbbjutást.

2023. augusztus 03. 21:27

A Zalaegerszeg csütörtökön a hazai visszavágón 2-1-re kikapott a horvát NK Osijektől (Eszék) a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, így kettős vereséggel, 3-1-es összesítéssel búcsúzott. A vendégek a kilencedik percben szerencsés góllal szereztek vezetést, ugyanis Gergényi Bencéről a saját kapujába pattant a labda, a továbbjutás kérdését pedig a 73. percben Josip Spoljaric találata zárta le.

A hajrában a zalaegerszegiek erejéből már csak a becsületgólra futotta az amerikai Eduvie Ikoba révén. A horvát bajnokság bronzérmesére a román CFR Cluj (Kolozsvári CFR 1907) és a török Adana Demirspor párharcának továbbjutója vár a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének következő körében. Mindkét csapat igyekezett lendületesen kezdeni, a ZTE pedig sokkal támadóbb felfogásban futballozott, mint egy hete idegenben, de ez hátul hamar megbosszulta magát, mert az eszékiek az első lehetőségüket gólra váltották: Caktas lesgyanús helyzetben ugrott ki a félpályáról, ziccerét ugyan Gyurján hárította, de a kipattanó labda a visszazáró Gergényi melléről az üres kapuba vágódott. A gól nem törte meg a ZTE lendületét, de a sorozatos technikai hibák megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakulását, így a magyar kupagyőztes elsősorban távoli, de pontatlan lövésekkel próbálkozott. Az első ziccerre bő félórát kellett várni, de Ubochioma csúnyán fölé lőtt, majd rögtön utána cserét kért. Ezzel szemben a horvátok szórványos kontrái sokkal veszélyesebbek voltak, viszont nekik sem sikerült végleg eldönteni a párharcot.

A térfélcserét követően még nagyobb elszántsággal játszott a ZTE, melynek eredményeként először kellett nagyot védenie Malenicának, majd Ikoba fejelt mellé nagy helyzetben. A fokozódó hazai nyomást Tajti kapufája is jelezte, de a kék-fehérek nem tudták bevenni az ellenfél kapuját. Hiába játszott fölényben az egész második félidőben a Zalaegerszeg, mégis a rivális lőtt újabb gólt, amellyel lezárta a továbbjutás kérdését. A magyar csapat a hátralévő időben is támadott, a becsületgólt meg is szerezte, de a párharcot már nem tudta izgalmasabbá tenni, mert a hajrában a helyzetei kimaradtak.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baronet
2023. augusztus 04. 07:56
Kibaszott fájdalmas volt nézni ezt a meccset, ezek borzasztóan ügyetlenek. Én vagyok a hülye, h időmet vesztegettem rájuk.
Abelzoli
2023. augusztus 03. 21:41
Egy valaki biztos jól járt a NER. Nem tudtak veszíteni :) nyilván nekem faj, mert ugye az én adó forintjaim is benne vannak ebben a bohózatban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!