Ezúttal nem Szoboszlai volt a Pool nyerőembere, de így is megdobogtatta a magyarok szívét! Newcastle – Liverpool 1-2

2023. augusztus 27. 17:23

Ezúttal olyan meccset nyert meg Szoboszlai klubja, amelyen formán kívül játszott az együttes. Ezért is nagycsapat a Liverpool!

2023. augusztus 27. 17:23
Darwin NÚNEZ
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint azt a Newcastle elleni idegenbeli találkozó felvezetésében írtuk, remekül sikerült Dominik Premier Legaue-bemutatkozása. A Chelsea ellen kilenc párharcából hatot megnyert (mindezt úgy, hogy mindössze kétszer szabálytalankodott), emellett 78 százalékos pontossággal passzolt (37 átadásából 29 volt sikeres), a harmadik legtöbb labdaszerzés is az ő nevéhez fűződött, ebből öt az ellenfél térfelén történt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai: a Bournemouth elleni mezőny legjobbja

Az idény első hazai találkozóján, a Bournemouth ellen már a mezőny legjobbjának is megválasztották, miután kiharcolt egy büntetőt (ebből szerzett vezetést Mohamed Szalah), majd a harmadik Pool-gól előtt lőtt hatalmas bombáját Neto kapus csak kiütni tudta, az érkező Diogo Jota pedig könnyedén vágta hálóba a labdát.

***

Ezek után cseppet sem meglepő, hogy a St. James' Parkban is a Liverpool kezdőcsapatában kapott helyet Szoboszlai Dominik. John Brooks sípszavára ugyanis a következő összeállításban kezd a két együttes:

Newcastle United: Pope – Trippier, Schär, Botman, Burn - Tonali, Bruno Guimaraes, Joelinton – Almirón, Isak, Gordon

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Endo, MacAllister – Szoboszlai – Luís Diaz, Szalah, Gakpo 

Közvetítésünket a mérkőzésről (időben visszafelé haladva) az alábbiakban olvashatják.

***

VÉGE!

90+6. perc

Trippier szabadrúgása előtt Pope is előre jön, de a kapus fejese mellé száll. 

90+4. perc

Ilyen nincs, már vezet a Liverpool! Mohamed Szalah remekül ugratja ki a nyerőembert, Darwin Núnezt, aki lekopírozza első találatát, és magabiztosan lő a hossú sarokba. Newcastle - Liverpool 1-2!

90+3. perc

Trippier beadását Longstaff remek megoldást választ: sarokkal próbálkozik, a brazil kapus hárít.

Ötperces lesz a hosszabbítás!

89. perc

Lüktet a meccs, mindkét csapat nyerni akar! A liverpooli tizenhatoson belül a csereként beállt Longstaff lőhet, Alisson védi a középre tartó kísérletet. 

85. perc

Darwin Núnez a félpályánál sípszó után elrúgja a labdát – sárga lap a jutalma.

81. perc

Egyenlít a Liverpool! Diogo Jota előre ívelése után Botman kezd el forgolódni, mint a ringlispíl, a fenekéről a kiugró Darwin Núnez elé pattan a labda, aki magabiztosan lő a hosszú sarokba. Newcastle - Liverpool 1-1!

76. perc

Almirón félelmetes tempóban indul meg, remek lövése után Alisson a kapufára tolja a labdát, szöglet. A beadás után Joelinton fejel középre, hárít a liverpooli védelem.

75. perc

Diogo Jota a tizenhatoson belül ütközik Trippierrel, ez a világ egyetlen stadionjában sem tizenegyes...

70. perc

Szorongat a Liverpool, három szögletet is rúghatnak a Vörösök – ebből kettőt Szoboszlai végezhetett el – de egyelőre nem jön össze az egyenlítés...

67. perc

Az ellentámadás során Diogo Jota ugratja ki Szalahot, a holland légiós, Botman remek becsúszással szerel szögletre. Szoboszlai beívelését Pope kiüti.

66. perc

Trippier szabadrúgása után Botman csúsztat kapu mellé.

64. perc

A meccs eddigi legjobbja, Gordon lódul meg, 17 méterről tüzel, a bomba mellé száll.

58. perc

Frissít Jürgen Klopp: az egyaránt gyengén játszó Endo és Gakpo helyett Diogo Jota és Elliot jut szerephez. 

57. perc

Tonali veszélyes beadását a nem élete meccsét játszó Alexander-Arnold szögletre rúgja. A beívelés után Bruno Guimaraes fölé lő!

54. perc

Bruno Guimaraes remekül indul meg a középpályán, Gordonhoz passzol, akinek a lövése középre tart, így Alisson magabiztosan hárít.

51. perc

Trippier szabálytalankodik MacAllisterrel szemben, a Newcastle-védő kapja a meccs második lapját.

50. perc

Tonali labdáját Joelinton kapja, akinek beadása teljesen tiszta helyzetben találja Almirónt, a támadó viszont magasan fölé lő!

Anthony GORDON
Anthony Gordont képtelen volt tartani a liverpooli védelem Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

48. perc

A gólszerző Gordon kétszer is villan! A második megmozdulása a veszélyesebb, de a beadás nem jut el Isakig.

46. perc

A Liverpool 13 bajnoki óta veretlen - vajon megszakad-e a remek sorozat?

SZÜNET UTÁN

45+2. perc

Robertson szabadrúgásból ível középre, Joelinton szögletre ment. A beívelés után Szoboszlai remekül tartja meg a labdát, végül felszabadul a Newcastle kapuja.

Négyperces lesz a hosszabbítás.

45. perc

A kaputól 32 méterre szabadrúgáshoz jut a Liverpool! Szoboszlai Dominik lövése elkerüli a kaput. 

38. perc

Egy visszagurítás után újra a paraguayi támadó bombáját láthatjuk - a labda fölé száll!

36. perc

Mekkorát véd Alisson! Egy szöglet után a védők kifejelik a labdát, Almírón egy pattanás után tüzel, a brazil hálóőr a felső kapufára tolja a löketet, majd arra is marad energiája, hogy elüsse a labdát.

33. perc

A kiállítás után szerkezet-átalakításra kényszerül Klopp: Joe Gomez áll be, a mester Luís Diazt hívja le. A remek formában lévő támadó láthatóan nem örül a döntésnek...

31. perc

Schär szabadrúgása kipattan a sorfalról, Tonali lövése után szöglet következik, a beívelést Burn fejeli középre, Alisson lehúzza a labdát.

Virgil VAN DIJK
Virgil van Dijk számára már a 28. percben véget ért a rangadó Fotó: Getty Images (archív)

28. perc

Tovább csúszik a Pool a lejtőn! Gordon ugratja ki Isakot, Virgil Van Dijk a tizenhatoson kívül, nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodik ellenfelével szemben, a játékvezető piros lapját a VAR is jóváhagyja, megfogyatkozik a vendégcsapat! 

26. perc

Vezet a Newcastle! Szalah gurít hátra, Alexander-Arnold kapitálisat hibázik, elcsúszik a lába alatt a labda, Anthony Gordon kiugrik, és magabiztosan lő a hálóba Alisson mellett. Newcastle United - Liverpool 1-0! 

24. perc

Szalah kapja a labdát a bal oldalon, befelé húz, lövését védi Pope.

20. perc

A Newcastle United szokás szerint harcosan, rendkívül kellemetlen stílusban játszik, a lényeg, hogy a St. James' Park közönsége élvezi a találkozót!

17. perc

Luís Diaz a tizenhatoson belül elhúz Trippier mellett, az éles lövést Pope szögletre üti!

16. perc

Isak legurítását Joelinton lövi rá, Alisson magabiztosan véd.

15. perc

A hazaiak szakvezetője, Eddie Howe legutóbbi tíz tétmeccsét (!) elvesztette Jürgen Klopp ellen.

9. perc

Nicholas Pope a második Liverpool-szögletre is rendkívül rosszul mozdul ki, a labda Szalah elé kerül, az egyiptomi harcol egyet a védővel, szabadrúgás kifelé.

6. perc

Alexander-Arnold főszerepben: miután szabálytalanul ellökik, labdaeldobásért kap egy sárga lapot, majd rögtön ezután szabálytalankodik Gordon ellen a Newcastle térfelén, a St. James' Park közönsége őrjöng, második figyelmeztetést követelve, Brooks játékvezető higgadt marad. 

4. perc

Szoboszlai lesen, nem is mozdul egy ígéretesnek tűnő kiugratásra.

1. perc

A meccs Szoboszlai Dominik kezdőrúgásával kezdődik,és rögtön honfitársunk harcol ki szögletet. Alexander-Arnold beívelésére kissé határozatlanul mozdul ki Pope, Matip fejel fölé.

A mérkőzést a helyszínen tekinti meg az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate is!

Már jön a két együttes, a St. James' Parkban telt ház várja a csapatokat. Érdekesség: a hazaiak kulcsjátékosa, Bruno Guimaraes kisfiával a karjaiban érkezik a pálya közepére.

A Liverpool játékosai már a kijáróban, csak a hazai futballistákra várunk!

***

Nyitókép: Darwin Núnez beállt és megfordította a meccset! Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. augusztus 27. 20:30
Jó, de serpákkal, oxigénpalackkal könnyű.
akkor ki
2023. augusztus 27. 20:21
Alison, Nunez és Klopp hozta el a 3 pontot! Dominik munkája fantasztikus! Csak úgy mondom a focihoz nem értő, de itt pár ezer forintért firkáló bérenceknek, a folyamatos labda nélküli zavarás van olyan hasznos, ha nem hasznosabb, mint 3-4 pontos hosszú passz. A presszió, a ráfutás, a passzsávok fedezése nagyban zavarja az ellenfelet, így hibázásra kényszeríti őket Moslékosok! Többször nem szeretném, ha Dominikot fikáznátok! Ne gyertek ide, ha ökrök vagytok a focihoz!
Sztrovacsek
2023. augusztus 27. 20:08
Há' bakker, nem hittem volna hogy jön a hendikep 1:0 döntetlen a TippMixen! A Valenciának kellene nyerni hogy én is nyerjek, de hát jelenleg 0:1 Na de hát a Liverpool is így kezdte....
machet
2023. augusztus 27. 19:56
Lassan már hányok ettől a Szoboszlai szopástól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!