Nem várt szerep nehezedik Szoboszlaira a Liverpoolban – exkluzív elemzésünk Londonból

2023. augusztus 02. 12:46

Az egyik legelismertebb angol futball szakíró, Keir Radnedge masszív feladatokat jósol a magyarnak, s úgy látja, hogy Szoboszlai tehetségén múlik majd, hogy a rá váró nyomást hogy viseli el. „Szoboszlai most futva ért földet, ehhez kell felnőnie" – mondja.

2023. augusztus 02. 12:46
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Keir Radnedge, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) futballbizottságának elnöke, a World Soccer szerzője, s az egyik legelismertebb angol futball szakíró exkluzív elemzést adott a Mandinernek arról, hogy a Liverpool magyar igazolása, Szoboszlai Dominik, meglátásai szerint vajon milyen szerepre számíthat az augusztus 13-án a Chelsea ellen kezdődő 2023-24-es Premier League szezonban. 

A Kicker angol nyelvű szakírójaként is elismert kolléga átfogó helyzetértékelést adott a Mandinernek:

„Szoboszlai sokkal hamarabb lesz sokkal fontosabb játékosa a Liverpoolnak, mint amire Jürgen Klopp menedzser számított volna az átigazoláskor. 

A Liverpool átigazolási stratégiája mindig is inkább az evolúcióról, mint a forradalomról szólt; a fokozatos változásról, mint a nagy felfordulásról” – kezdte a csapat értékelését Radnedge.

Arról már mi is beszámoltunk mennyire elégedetett nem csak a német szakvezető, Jürgen Klopp Dominik teljesítményével, de az angol szaksajtó is dicsérően értékelte a magyar a minapi Leicester elleni játéka után. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Én úgy látom, hogy 

eleinte úgy tervezték, hogy Szobolszai időt kap, hogy alkalmazkodjon az angol futball tempójához és nyomásához; hogy az első fellépései csereként, nem pedig kezdőként történnek majd” 

– helyezett minket képbe a szakember az igazolások utáni első szándékról Szoboszlait illetően. „Nem ő volt az egyetlen jelentős új szerzemény. A Liverpool megvásárolta Alexis Mac Allistert is, az argentin világbajnokot, aki a Brightonnál eltöltött három „beszoktató” év után mindent tud a Premier League-ről” – értékelt Keir Radnedge.

Azt is elmondta, amikor a csapat szerkezetéről kérdeztük, hogy 

a Liverpool szurkolói izgatottan várták, hogy Mac Allister a középpálya jobb oldalán, Szoboszlai a bal oldalon, és a veterán Jordan Henderson vagy Fabinho közöttük védekező középpályásként alkot majd nagyszerű egységet.

De aztán a múlt héten Henderson és Fabinho is hatalmas összegű átigazolásra mondott igent Szaúd-Arábiába. 

Liverpool - Leicester City barátságon felkészülési mérkőzés
Jurgen Klopp, Szoboszlai Dominikkel

Majd Radnedge kitért a hatalmas stratégiai változások okára. 

„Hirtelen újra kellett osztani a lapokat. Most Szobolszainak, kimagasló tehetsége mellett sem marad ideje alkalmazkodni. Nem lesz beszoktatási idő. A Liverpoolnak szüksége van rá, olyannyira, ahogy nálunk mondani szokás: „Szoboszlai most futva ért földet”.

Ez nagy nyomás, de egyben nagyszerű lehetőség is számára, hogy azonnal bebizonyítsa, mennyire kimagaslóan jó.

Szoboszlai Dominik, aki nem rég részletesen elmesélte – s az Origo Sport megírta – mit jelentett számára és hogyan zajlott a liverpooli átigazolása körüli legizgalmasabb három nap, rövidesen 13.30-kor a Bayern München elleni felkészülési mérkőzésen már meg is csillanthat újra valamit ebből a tehetségből. Persze csak akkor, ha Jürgen Klopp is így gondolja, és szerepet szán a magyar válogatott csapatkapitányának. Az azonban igaz, hogy a pályán, a Bundesligából érkezve kevés nála nagyobb németországi tapasztalattal bíró játékos lehet a liverpooli oldalon. Azt a mérkőzést nyomon követhetik rövidesen itt a Mandineren élőben. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. augusztus 02. 14:20
Hajrá Domi!
Akitlosz
2023. augusztus 02. 14:10
Halljon már meg minél előbb! Már rosszabb, mint egy valóságshow szereplő. :-(
reepcze
2023. augusztus 02. 13:30
"...hogy a Liverpool magyar igazolása, Szoboszlai Dominik meglátásai szerint vajon milyen szerepre számíthat..." Kedves Zsuzsa! Erősen gyanítom, nem Dominik meglátásaira vagy kíváncsi. Ha eltaláltam, akkor ezt illik a szórenddel is érzékeltetni. Valahogy így: "...hogy meglátása szerint a Liverpool magyar igazolása, Szoboszlai Dominik vajon milyen szerepre számíthat..." Szívesen máskor is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!