„A Fradinál alapelvárás, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni!” – értékelték az edzőváltás utáni első sikert a Fradi BL-legendái

2023. szeptember 22. 20:44

Az edzőváltás után a Csukaricski elleni csoportmérkőzés volt Dejan Sztankovics első komoly tétmeccse. Fradi-legendák értékelték lapunknak a 3-1-es sikert, és elmondták azt is: milyen jövőt jósolnak a csapatnak.

2023. szeptember 22. 20:44
Kristoffer ZACHARIASSEN; VARGA Barnabás; Owusu KWABENA
Vámos Tamás

Id. Lisztes Krisztián: Minden fronton hatalmas nyomás nehezedik a csapatra

Szívből örülök a sikernek, nyilván mindenkinek, a vezetőknek, a szakmai stábnak, és a szurkolóknak is rendkívül fontos volt, hogy a Ferencváros győzelemmel kezdje a csoportmérkőzéseket. Az a tény pedig, hogy hátrányból sikerült megfordítani a találkozót, egyértelműen a fokozott harci kedvet igazolja. Annak külön örülök, hogy Krisz fiam is játékperceket kapott, a harmadik gólban pedig fontos szerepet játszott.

Azért is rendkívül értékes ez a siker, mert minden fronton hatalmas nyomás nehezedik a csapatra,

az edzőváltás is kisebb viharokat keltett, ezzel együtt a játékosok igazi csapatot alkotva szállították az első győzelmet az Európa-konferencialiga csoportkörében. Abszolút derűlátó vagyok! 

LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián örült Lisztes Krisztián pályára lépésének Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyilas Elek: A Fradinál alapelvárás, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni!

Dejan Sztankovics nincs könnyű helyzetben, hiszen egy fantasztikus produkciót nyújtó csapatot vett át, amellyel Máté Csaba komoly szimpátiát vívott ki magának. A szerb szakembernek nagyon nagy türelemmel kell összeraknia egy eredményes csapatot – viszont a Ferencvárosnál a türelemből van a legkevesebb, mert alapelvárás, hogy minden mérkőzést meg kell nyerni.

Az első körben látottak alapján a Csukaricski a csoport leggyengébb együttese, a vezető góljukon komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani a Groupama Arénában.

Jó volt látni, hogy a hátrány nem törte meg a Fradit, helyzeteket alakítottunk ki, szépségdíjas találatokat szereztünk,

örömteli, hogy egy szuper hangulatú mérkőzésen tudtunk győzni.

Borítékolható, hogy a Fiorentinával és a Genkkel nagyon nagy meccseket vívunk majd, de természetesen reálisnak érzem a Fradi  továbbjutását. Sztankovics vérében benne van a győzni akarás, a szerb virtus, és ha ezt a mentalitást át tudják venni a játékosok, nagyon szép idény várhat a csapatra. De még egyszer le a kalappal Máté Csaba előtt is, aki remek sikerekkel alapozta meg a várható menetelést.

FERENCVÁROSI TC
Jogos volt a lefújás után a Fradi örömünnepe Fotó: MTI/Illyés Tibor

Telek András: A remek erőnlétnek köszönhetően kidomborodott a Fradi nagyobb tudása

Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy a Ferencváros rendkívül gyorsan akart játszani, a játékosok lendületesek voltak, a Csukaricski játékosai pedig már az elejétől kezdve a játék lassítására törekedtek, széttördelték a meccset, ám a remek erőnlétnek köszönhetően kidomborodott a Fradi nagyobb tudása. Sztanyiszlav Csercseszovnál jóval óvatosabban játszott a csapat, ez a játékfelfogás leginkább a Máté Csaba által irányított tíz mérkőzés taktikájához hasonlított.

Egyetlen mérkőzés alapján sok újdonságot nem lehet megállapítani, de – amint azt Dibusz Dénes is elmondta – a háromvédős rendszernek köszönhetően a szélsőhátvédekre nagyobb feladat hárul, többször kell a támadásokat segíteniük.

Látható, hogy a játékosok egyre jobban megismerik egymást, és ez a siker az önbizalomnak is jót tesz. Erre szükség is lesz,

hiszen a Csukaricski a csoport leggyengébb együttese, a Fiorentina és a Genk ellen a látottnál jobb teljesítményre valamint a szerencsére is szükség lesz. Ezzel együtt a csapatot képesnek tartom arra, hogy továbbjusson a csoportból! 

Nyitókép Elkezdte a menetelést a Fradi! Fotó: fradi.hu

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!