Sztankovics: A szurkolókkal együtt nyertük meg a meccset

2023. szeptember 21. 21:59

Elsőként a vezetőedzők értékeltek a Ferencváros - Csukaricski (3-1) labdarúgó Konferencialiga-csoportmérkőzés után.

2023. szeptember 21. 21:59
null
P. Fülöp Gábor

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője néha kisebb mosoly kíséretében, de alapvetően visszafogottan, tárgyilagosan értékelte a mérkőzést.

„Fenomenális volt a hangulat, miközben nagy nyomás nehezedett a vállunkra. Hátrányba is kerültünk, de senki nem állt meg, sem a szurkolók, sem mi. Együtt nyertük meg közösen a meccset. Boldog vagyok, elégedett a hozzáállással, ami alapvetés és az első lépés ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. Ami a videóbírós döntéseket illeti, már megszoktam. Nem izgultam, amikor egy-egy szituációt ellenőriztek. Néha jó, néha rossz döntést hoz a VAR, de az esetek 99%-ában helyesen határoz. ”

Utalt arra Sztankovics, hogy vettek el és adtak meg büntetőt videózás után a Fradinak. A szerb edző honfitársaira is kitért.

„Örülök a csereként beállt Pesics góljának. Ez a dolga, ahogy Vargának is, mindketten jó játékosok, igazi csatárok, akikre számíthatok. Igor Matics kollégámnak, az ellenfél edzőjének köszönöm a korrekt hozzáállást, és gratulálok a csapata szervezett játékához.”

Ezt is ajánljuk a témában

Igor Matics, a szerb bronzérmes vezetőedzője elismerte, kétség sem férhetett a magyar bajnok győzelmének jogosságához.

„Gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelten győzött. Jó kezdtük a mérkőzést, az első fél órában működött a tervünk és a játékunk, vezetést is szereztünk. Az első félidő hajrájában két nagy egyéni hibából gólokat kaptunk. Próbáltuk cserékkel javítani a támadó játékunkat a második félidőre, de nem jártunk sikerrel. Az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik, tanulnunk kell a történtekből.”

A szerb tréner kitért honfitársára, az FTC élén hazai meccsen debütáló Dejan Sztankovicsra és a Groupama Arénában tapasztalt légkörre.

„Nagyon szép a stadion, fantasztikus az atmoszféra, amit teremtettek a hazai csapat szurkolói. Boldogság, öröm, hogy itt léphettünk pályára, sok hasonló élményre lenne szükségünk. Dejan Sztankovicsot régóta ismerem, beszélgettünk is, de nem a fociról, hanem a magánéletünkről.”

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. szeptember 22. 08:42
GRATULÁLOK, MINT egy falat kenyér, úgy kellett ez a győzelem most. NAGYON kellemetlen ellenféllel szemben, hátrányból, tényleg minden rendben volt a hozzáállással. CSAK megint az a fránya védekezés, de látja ezt Sztankovics is. CSAK mellékesen: A büntető előtt mormogtam, ennyit ott állni, várni, és azután rúgni, nagyon nem könnyű feladat.
bodrigyuri
2023. szeptember 21. 22:43
Ennyit Pestyről. Csak kamu. Toroczkai viszont már tereget a nerről. https://youtu.be/4My53l2SWN4?si=c16xAYQTXmTW_QV-
Halder_1899
2023. szeptember 21. 22:31
Fontos volt a klubnak, az edzőnek és a szurkolóknak is, hogy győzelemmel kezdjünk. Két kőkemény meccs jön idegenben, sok minden eldől ezeken. Szép volt fiúk ! Hajrá Fradi !
connorj
2023. szeptember 21. 22:06
💚🤍💚🤍💚🤍💚🤍💚 😊
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!