Ezek megőrültek! - egy nap alatt két világcsúcs született (VIDEÓVAL)

2023. szeptember 18. 14:00

A levegő ura és a középtávfutó is soha nem látott magasságokba jutott.

2023. szeptember 18. 14:00
Prefontaine Classic Diamond League Finals

Gudaf Tsegay csaknem öt másodpercet faragott a női 5000 méteres síkfutás világcsúcsán, Armand Duplantis pedig 6,23 méterre javította a férfi rúdugrás világrekordját az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat eugene-i döntőjének második napján, vasárnap.

A kétszeres világbajnok Tsegay 14:00.21 perces idejével a kenyai Faith Kipyegon június 9-én, Párizsban elért 14:05.20 perces világcsúcsát adta át a múltnak. Az afrikai futó az utolsó körre hatalmas előnnyel fordult, és nem sok hiányzott neki ahhoz, hogy 14 perc alá vigye a szám világrekordját. Az etióp atléta a budapesti vb-n 10 ezer méteren diadalmaskodott, de 5000 méteren csak a 13. lett.

A 23 éves olimpiai bajnok rúdugró, Armand Duplantis összesen hetedszer ugrott világcsúcsot, idén már több alkalommal – a budapesti világbajnokságon is – próbálkozott a 623 centiméteres magasságon, de eddig nem járt sikerrel. A kétszeres világbajnok svéd 6,02 m után 21 centit emelt, és elsőre teljesítette a világrekordot érő magasságot.

Duplantis első világbajnoki címét tavaly éppen Eugene-ben szerezte, akkor 621 cm-rel – szintén világrekordot teljesítve – nyerte meg a finálét, majd idén augusztusban a budapesti vb-n 6,10 méterrel diadalmaskodott. A sporttörténelmi eredményt elérő rúdugró szerint feszegeti a határait, de még nem érte el a csúcsot.

Már most elég magas a határ, de 

bízom benne, hogy továbbra is jól fogok ugrani, és akkor még magasabbra is tudok majd repülni

, mint ezúttal. Egyelőre azonban nem gondolok másra, csak arra, hogy kiélvezzem ezt a csodálatos pillanatot” – nyilatkozott a boldog Armand Duplantis. 

Nyitókép: EPA/STEVE DIPAOLA

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 18. 14:01
https://www.mindmegette.hu/legjobb-legfinomabb-rakott-kaposzta-receptek-65049/?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_08_sz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!