Győzelem Szerbiában – Marco Rossi szerint megérte szenvedni

2023. szeptember 07. 23:56

A magyar labdarúgó-válogatott sikerkapitánya büszke a csapatára.

2023. szeptember 07. 23:56
ROSSI, Marco

Ismét nagy sikerre vezette nemzeti tizenegyünket az olasz tréner. Marco Rossi irányításával a németek, az angolok, a horvátok után Szerbiát is legyőzte tétmérkőzésen futball-válogatottunk. Belgrádban hátrányból fordítva Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival 2-1-re nyert a magyar csapat Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Nagy skalp, kiváló pozíció, újabb élmény a szurkolóknak.

A legfontosabb, hogy a játékosok képesek voltak sokat szenvedni, különösen a második félidőben, amelyben túl sok területet engedtünk át az ellenfélnek. Szerbia ellen persze szenvedhet az ember mert mindent a támadásaikra összpontosítanak, és világszínvonalat képviselnek. Az első félidőben én úgy érzem, egészen jól játszottunk. Amikor hátrányba kerültünk, akkor is nagyon jól reagáltunk rá: felálltunk, sőt fordítottunk. A srácok követték a taktikai utasításokat, ami a legnehezebb ilyenkor. De nem adták fel egy pillanatra sem, és különösen a második félidőben jól küzdöttek. Ez volt az a mérkőzés, amelyen a legtöbbet szenvedtem én is velük együtt. Nekik kellett rengeteget futniuk, nekünk a kispadnál is izgalmas volt megélni a történteket. ” –mondta az M4Sportnak Marco Rossi.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem szeretne előre inni a medve bőrére. Hiába áll veretlenül a csoportja élén féltávnál a csapata, 3 ponttal a szerbek, 5-tel a már nem kijutó helyen lévő montenegróiak előtt, csapatépítésben gondolkodik.

Egy folyamat közepén vagyunk még csak, mérkőzésről mérkőzésre szeretnénk fejlődni, javulni. Számunkra persze a Szerbia elleni, mint ahogy az előzőek is, nagyon fontosak, mindegyik tétre ment. Ugyanakkor annak köszönhetően, hogy ilyen jó sorozatban vagyunk, szeretnénk a jövőnek is építeni a válogatottat, fiatalokkal. ez a célunk, és nagyon elégedett vagyok a srácokkal. Kiemelném Nagy Ádámot és Nego Loicot, akik kifejezetten jól játszottak. Pedig mennyi kritikát kaptam, amiért meghívtam őket. Azt hiszem, a kétkedők is gratulálhatnak nekik, mert megérdemlik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 08. 07:46
Rossi mester azért kiváló szövetségi kapitány, mert nem hajlandó az immár tényleg megszerzett babérokon csücsülni, ő egy tényleg ütőképes világszinten is potens magyar válogatottban gondolkodik. Ezzel hatalmas követ dobott a félszáz éves pocsolyába amiben a magyar futball tengett. (Úgy könnyebb dolga lett, hogy a magyar kormány ennek a sportágnak is megteremtette a világszínvonalú eszköz és objektum feltételeit a tehetséggondozást.)
Osztap_Bender
2023. szeptember 08. 06:34
Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért is nem reagál a szerkesztőség a felvetésekre? Talán tiltja a vallásotok?
Osztap_Bender
2023. szeptember 08. 06:30
Marco Rossi szerint megérte szenvedni Nem szenvedni, hanem focizni kellett volna. Szenvedni, azt már tudunk. No de focizni? Az még nagyon messze van.
ekeke1
2023. szeptember 08. 06:26
Ha csak azt nézem hogy a fajkashaziaknak megint borzasztó napjuk volt, már megérte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!