Ifjabb Lisztes Krisztián a Mandinernek: Megismernek az utcán

2023. szeptember 21. 23:55

A szezonban 4 gólnál tartó ifjú csillag még nem foglalkozik azzal, hogy jövőre már az Eintracht Frankfurt labdarúgója lesz, kizárólag a Ferencvárosra koncentrál.

2023. szeptember 21. 23:55
LISZTES Krisztián
P. Fülöp Gábor

Mint a Mandiner beszámolt róla, a Ferencváros labdarúgó-csapata 3-1-re legyőzte a szerb Csukaricskit a Konferencialiga-csoportkör nyitányán. Az Üllői úton rendezett találkozón hátrányból talpra állva győztek a zöld-fehérek, akik az első félidőben fordítottak, majd a csereemberek jóvoltából a hajrában bebiztosították a győzelmet. Ifjabb Lisztes Krisztiánnak mintegy 20 perc jutott a csütörtöki találkozón, s a 18 éves tehetség tevékenyen kivette a részét a harmadik találatból.

„Odapattant hozzám a labda, és próbáltam elrúgni a védő lába alatt. El is találtam a kaput, kijött a kapusról, és végül is gól lett belőle (Alelsandar Pesics értékesítette a helyzetet, ezzel bebiztosította a győzelmet – a szerk.), emiatt boldog vagyok. 

Igazából az a lényeg, hogy a csapat nyert.

 Nem foglalkoztam vele, hogy az első felnőtt nemzetközi csoportmérkőzésemen léptem pályára. Mindig a játékra koncentrálok, legyen az NB I-es, Magyar Kupa, vagy Konferencialiga-csoportmeccs. Ugyanolyan mentalitással játszom. A csapat erejét mutatja, hogy nem zavarta meg kapott gól. Bizonyítja, hogy mennyire egységesek vagyunk, hogy fel tudunk állni vesztes helyzetből. Ennek örülök, és az edzőktől is függ azért ez.”

Lisztes ezzel a hazai pályán a Fradi élén debütáló új vezetőedző, Dejan Sztankovics hozzáállására és eltökéltségére utalt. A támadó középpályás nagy kulisszatitkokat nem árult el a 45 éves, játékosként felettébb sikeres új trénerről.

„Semmi különlegeset nem kért tőlem, csak a szokásos taktikai utasításokat kaptam tőle. Egyébként nagyon szimpatikus, de azért oda tud csapni az asztalra, ha úgy van. Úgyhogy, én ilyen edzőknél szeretek játszani, akiknél megvan a fegyelem, de ha a helyzet megengedi, megy a bohóckodás is. Még sok közös edzésünk nem volt, és mivel heti két mérkőzést játszunk, így csak lightos, könnyebb tréningjeink vannak általában.”

Ifjabb Lisztes Krisztián különleges helyzetben van, mivel jelenleg az FTC-játékosa, ugyanakkor jövő nyártól a német első osztályú Eintracht Frankfurt futballistája lesz, már aláírt szerződése van a 2022-es Európa-Liga-győztessel. A Mandiner kérdésére, miszerint mennyire változott meg e kettősség és a hirtelen jött népszerűség jegyében az élete, azt mondta, próbálja távol tartani magát a felhajtástól.

„Nehéz erre válaszolni, mert nyilván megismernek már az utcán, meg hasonló dolgok történnek velem. De nem szeretnék ezzel nagyon foglalkozni. Ráérek majd akkor, ha többet elérek a pályafutásomban. 

A focira koncentrálok.

 Most a Ferencváros labdarúgója vagyok, egy év az rengeteg idő még bizonyítani, akár még több gólt rúgni, jó meccset játszani. Százszázalékosan a Fradira fókuszálok.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/llyés Tibor

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!