Lothar Matthäus: A magyaroknak igazi csapata és csodálatos stadionja van!

2023. szeptember 15. 06:07

Az aranylabdás egykori labdarúgó, válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya szerint a Puskás Aréna az egyik legszebb sportlétesítmény Európában, és a nemzeti csapat egyik legnagyobb erősségét a magyar szurkolók jelentik.

2023. szeptember 15. 06:07
27 August 2022, Bavaria, Munich: Soccer, Bundesliga, Matchday 4, Bayern Munich - Bor. Mönchengladbach, Allianz Arena: Lothar Matthäus. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A lényeg, hogy Magyarországnak igazi csapata van! – jelentette ki a Nemzeti Sportnak adott interjúban Lothar Matthäus. Az egykori aranylabdás német labdarúgó, a magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy véli, a nemzeti együttes rengeteget fejlődött az elmúlt években. Sok jó mérkőzést játszott,  igazi nagy csapatokat győzött le, és a legutóbbi Eb-n és a Nemzetek Ligájában is kisebb csodát tett a válogatott – mondja. 

A német szakember kiemelte, hogy kulcsjátékosaink immár a legerősebb bajnokságokban szerepelnek, de a sikerekben ennél is lényegesebb tényezőnek gondolja a csapatszellemet, ami a Rossi-féle válogatottat jellemzi. 

Mindezek ismeretében Lothar Matthäus kilencven százalékig biztos  benne, hogy a magyar nemzeti együttes ott lesz az Európa-bajnokságon. 

„Szoboszlai Dominik a világ egyik leghíresebb klubjába igazolt. Óriási dolog ez! Jól kamatoztatta a tehetségét, és rendre a legjobb lépéseket választotta a karrierjében. Fiatalon Salzburgba került, ahol tökéletes akadémiai képzést kapott, nem véletlen, hogy az ottani rendszerből több fiatal szép karriert fut be. Dolgoztam ott, abban a szisztémában minden egyes apró fogaskerék a helyén van. A Bundesligába, Lipcsébe is jókor ment, ott ugyanúgy tovább fejlődhetett, mostanra pedig zseniális játékos, igazi modern futballista lett” – fogalmazott a Bayern München és a német válogatott egykori sztárja a magyar válogatott csapatkapitányáról. 

Lothar Matthäus hozzátette azonban azt is, hogy Szoboszlai Dominiknak hozzá kell szoknia, hogy világsztár lett belőle, akiért megőrülnek a drukkerek, főként a gyerekek.  Úgy fogalmazott, 

„A magyaroknak a szurkolóik is az egyik legnagyobb erősségük, egész Európa a csodájára jár, hogy egy-egy felkészülési mérkőzésre is megtöltik a hatvanezres arénát. 

Néhányszor én is jártam a stadionban, tényleg lenyűgöző. Legutóbb tavasszal az Európa-liga döntőjén voltam kint, csodálatos stadion. Nyugodtan mondhatom, az egyik legszebb Európában.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. szeptember 16. 00:22
Köszi Lothar!
Chekke-Faint
2023. szeptember 15. 14:45
Meg igazi miniszterelnöke.
simonpali
2023. szeptember 15. 14:15
Köszi Lothar Mester. Az EB szereplés alighanem tényleg megvan a belgrádi győzelemmel, ,persze ne kiabaljuk el, de azért csuda jó lenne már végre egy VB szereplés is. Amikor utoljára ott jártunk 11 éves voltam, most meg majdnem 49 vagyok...
need-info
2023. szeptember 15. 12:59
Ez jól esik tőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!