„Optimista vagyok, a Fradinak ebből a csoportból simán tovább kell jutnia!” - Vincze Ottó a Mandinernek

2023. szeptember 20. 13:55

Csütörtökön kezdi meg Európa-konferencialiga-szereplését a Fradi. Egy kis esélylatolgatás és az elmúlt napok eseményeinek elemzése a klub korábbi legendájával.

2023. szeptember 20. 13:55
FRADI-GÓLÖRÖM
Vámos Tamás

Még szakmai körökben is nagy vita fogadta, hogy a klubvezetés úgy döntött: a beugróként rendkívül sikeres Máté Csaba helyett Dejan Sztankovicsot véglegesíti a Fradi vezetőedzőjeként. Miként fogadta e váltást?

Nagyon egyszerű a dolog: a Ferencváros vezetőinek határozott elképzelésük van arról, miként képzelik el szakmailag a klubot, és ehhez tűzön-vízen át ragaszkodnak. Kubatov Gábor is elmondta: a csapathoz mindig egy polccal magasabb szintű szakembert szerződtetnek (így volt ez a közelmúltban Szerhij Rebrov és Sztanyiszlav Csercseszov esetében is), akihez a játékosoknak fel kell nőniük. 

Máté Csaba előtt le a kalappal, remekül élt a lehetőséggel, úgymond bekerült a köztudatba, az ő döntése, hogy mit kezd majd ezzel a bónusszal.

 Az biztos: a Fradival elért sikerek elindíthatják őt a vezetőedzői pályán.  

Dejan SZTANKOVICS
Dejan Sztankovics tudja, melyik a helyes irány Fotó: fradi.hu

Bár még csak egy könnyed nagyecsedi Magyar Kupa-mérkőzésen van túl, mire lehet képes Dejan Sztankovics a Fradival – vagy a Fradi Dejan Sztankoviccsal?

A szerb szakember egy rendkívül erős személyiség – balkáni virtussal. Nagyon jó futballista volt, egy igazi csapatember, akinek a karaktere mindenképpen passzolhat az FTC-hez, rajta múlik, miként él majd a lehetőséggel. De a játékosoknak is fel kell kötniük a gatyájukat, hiszen ha valami nem tetszik a vezetőedzőnek, a télen biztos, hogy – kiterjedt kapcsolatai révén is – hozzányúl a kerethez.

 Kicsit déja vu érzésem van, hiszen hasonló a helyzet, mint Szerhij Rebrov esetében. A Fradi előtt az ukrán szakember is csak a Dinamo Kijevvel nyert bajnoki címet, a Ferencvárossal viszont kinőtte magát, és ma már hazája válogatottja szövetségi kapitánya

Sztankovics a Crvena Zvezdával nyert háromszor aranyérmet, a Sampdoriát nehéz helyzetben vette át, nem jött össze a kiugró teljesítmény, éppen ezért a Fradival való jó szereplés számára is erős motivácó lehet!

VINCZE Ottó
Vincze Ottó derűsen látja a Fradi jövőjét Fotó: MTI/Soós Lajos

Térjünk rá az Európa-konferencialiga-csoportkörre: összejöhet a továbbjutás a szerb Csukaricski, az olasz Fiorentina és a belga Genk ellen? 

Amikor a Ferencváros kiesett a Bajnokok Ligájából a feröeri Klaksvík ellen, akkor is azt mondtam: e váratlan kudarc új dimenziókat is megnyithat.

 A csoportkör simán összejött, és a Fradi ebben a négyesben nem esélytelen. A hazai mérkőzések lesznek a meghatározóak, hiszen a csapat már többször bebizonyította: idegenben pontosan tudja, mit kell játszania, hiszen a játékosoknak megvan a sebességük az eredményes kontrákhoz. A Csukaricskivel mindkét meccs harcos lesz, erre nyilván felkészültek a játékosok, az eredményes bemutatkozás döntő lesz. A Fiorentina is verhető, körülbelül egy szinten van a francia Monacóval és a török Trabzonsporral, és a Genktől sem kell elájulni. Egy szó, mint száz: abszolút optimista vagyok, a Ferencvárosnak ebből a csoportból simán tovább kell jutnia!

Nyitókép Minél több ferencvárosi gólörömöt a csoportkörben is! Fotó: MTI/Kovács Tamás 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 20. 14:52
Az új Fradi edző,Sztankovits akkorát bukik ma első éles, nemzetközi kupa meccsén,mint ide Lőkösháza!
drogqueen
2023. szeptember 20. 14:43
Kit èrdekel?
zakar zoltán béla
2023. szeptember 20. 14:39
Nem Fradi.
gyaloggos
2023. szeptember 20. 14:26
JÓVAN OTTÓ! JÓMAGAM annak is örülnék, ha tovább jutna a FRADI, sima nélkül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!