Szoboszlai kimarad – változás jön a Liverpoolban

2023. szeptember 21. 16:43

A This is Anfield és az Evening Standard előrejelzései szerint az eddig Premier League meccseken látotthoz képest alaposan felforgatott felállásban léphetnek majd pályára a vörösök csütörtök este.

2023. szeptember 21. 16:43
Jurgen Klopp, manager of Liverpool gives instructions to Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Korábban beszámoltunk róla, hogy szinte biztosan nem lesz a kezdőcsapat tagja a Liverpool csütörtöki Linz elleni Európa-liga mérkőzésén Szoboszlai Dominik. Ennek pedig nem az az oka, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és barátnője, Gécsek Fanni útjai elváltak, hanem vélhetően az, hogy 

Szoboszlai eddig minden tétmérkőzését végigjátszotta a Liverpool csapatában, ezért edzője pihentetni szeretné.

Jurgen Klopp, manager of Liverpool with Dominik Szoboszlai during the pre-season friendly match between Liverpool and Leicester City at National Stadium on July 30, 2023 in Singapore.
 (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Jürgen Klopp ma pihenőt adhat Szoboszlainak
Forrás: Suhaimi Abdullah / NurPhoto / AFP

A magyar labdarúgón kívül egyébként mindössze két Liverpool-játékos játszotta végig az összes mérkőzést, mégpedig a kapus Allison Becker és a balhátvéd Andy Robertson, épp ezért lehetséges, hogy ők is pihennek majd ezen a meccsen. A This is Anfield nevű nívós szurkolói oldal várakozásai szerint legalábbis egyikük sem kezd csütörtök este. A portál szerint Jürgen Klopp a Linz elleni mérkőzésre alaposan felforgatja a Liverpool kezdőcsapatát, lesznek visszatérők, azok közül viszont, akik a korábbi mérkőzéseken rendre szerepeltek, többen pihenhetnek. 

Ezzel egyébként egyetért az Evening Standard is, amely pontosan ugyanazt a kezdőcsapatot várja, mint a This is Anfield.

Ezt is ajánljuk a témában

A kapuban valószínűleg a Liverpool cserekapusa, Caoimhin Kelleher kezd majd, aki az idei naptári évben mindössze kétszer kapott játéklehetőséget a klub mezében. 

A védősorba várhatóan visszatér a Newcastle United elleni meccsen kiállított és a Premier League-ben két mérkőzésre eltiltott Virgil van Dijk. 

A Liverpool és a holland válogatott csapatkapitányának rutinjára nagy szükség is lesz, hiszen helyettese, a csapat egyik kulcsembere Trent Alexander-Arnold még nem épült fel kisebb sérüléséből, helyette a jobb szélen szinte biztosan ismét Joe Gomez kap majd helyet. A balhátvéd pozícióban a wolves ellen 200. liverpooli szereplését góllal emlékezetessé tévő Andy Robertson helyett lehetséges, hogy Konstantinos Tsimikas kap majd szerepet.  Középen pedig vagy a fiatal Jarrel Quensah növelheti játékperceit, vagy Joe Gomez lehet van Dijk párja. 

 

Magyar szempontból a legérdekesebb a középpálya lesz, hiszen ha Szoboszlai nem kezd, valaki kell a helyére. 

 

Tekintve, hogy az eddigi mérkőzéseken legalább három szerepkörben is játszott, kérdés persze, hogy mit tekintünk a magyar labdarúgó posztjának. A hatos pozícióban, azaz irányító-védekező középpályásként Vataru Endo kaphat szerepet, mellette pedig a legújabb szerzemény, a Bayern Münchenből érkezett Ryan Gravenberch és a Wolverhampton ellen nagy gólt szerző fiatal Harvey Elliott játszik majd valószínűleg.

A támadósorban középen valószínűleg a Newcastle elleni mérkőzés hőse, az uruguay-i Darwin Nunez játszik majd, mellette pedig Luis Diaz szerepelhet. A legérdekesebb lehetőség maradt a végére: 

A Linz ellen debütálhat a Liverpoolban Ben Doak, a csapat mindössze 17 éves csodagyereke, 

aki ezzel az egyik legfiatalabb játékos lehet, aki a vörösök mezében nemzetközi kupában pályára lépett.

A Liverpool várható kezdője a Linz ellen: Kelleher – Tsimikas, van Dijk, Quensah/Matip, Gomez – Elliott, Endo, Gravenberch – Diaz, Nunez, Doak 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. szeptember 21. 18:41
Diogo Jota, Mac Allister és Salah is a kispadon kezd..
kizokkentido
2023. szeptember 21. 17:29
Hoppá, a hozzászólások egy része már nem látszódik.
need-info
2023. szeptember 21. 17:07
Szoboszlai inkább a futó világbajnokságra készül, abban jobb... /humor/
Mandiner444hu
2023. szeptember 21. 17:06
Mandiner szerint még mindig sokan kommentelnek. Így az eddigi meghozott intézkedéseik mellé további nehezítéseket eszközölnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!