A Magyar Labdarúgó Szövetségnek hálálkodnak az oroszok

2023. október 06. 11:29

A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta az orosz utánpótláscsapatok szereplését a nemzetközi versenyeken – az oroszok szerint győzött a józan ész, és azt remélik, egyre többen követik a magyar példát, mert úgy vélik, a sportban nincs keresnivalója a politikának.

2023. október 06. 11:29
null

Dmitrij Szviscsev, az Állami Duma sportbizottságának elnöke és Mihail Gerskovics, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja is megszólalt azt követően, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nyilatkozatában megerősítette, tiszteletben tartja az UEFA döntését, amely alapján pályára léphet az orosz U17-es fiú- és leányválogatott a nemzetközi versenyeken – írja az RT.

A napokban az UEFA és a FIFA is úgy határozott, hogy semleges színekben, nemzeti zászló és himnusz nélkül visszatérhetnek a nemzetközi vérkeringésbe az orosz fiatalok.

Az ukrán szövetség azonnal felszólította a két szervezetet, hogy vizsgálják felül a döntést, és bejelentette, nem hajlandó szerepelni egyetlen válogatottja sem olyan eseményen, amelyen Oroszország is indulási jogot kap. Anglia, Norvégia, Svédország és Dánia is azt kommunikálták, hogy nem játszanak az orosz válogatott ellen.

Ezzel szemben az RT tudósítása alapján az MLSZ elfogadta a döntést. Szviscsev ésszerűnek nevezte a magyar álláspontot, és hangsúlyozta, a sportnak és a sportolóknak nincs közük az ukrajnai konfliktushoz, és azt remélte, más szervezetek is csatlakoznak az MLSZ-hez.

Több olyan ország is van, amely Oroszország puszta említésére is ugrik. Ezek a nemzetek egykor a barátaink voltak, Oroszország kárára gyarapodtak, most pedig nem engedik be az autóinkat, nem fogadják el az útlevelünket, sem a nyelvünket

– panaszkodott a politikus.

Gerskovics szerint a józan ész győzött az MLSZ-nél, és abban bízik, hogy ez egy láncreakciót indít el Európában, amelynek köszönhetően véget ér a bojkott, és Oroszország visszakerül a világ futballközösségébe. Egyben sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a "sportban nincs helye a politikának" szlogen nem működik a nemzetközi sportszervezetek többségénél.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MLSZ

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 08. 19:58
Azok a nemzetek soha nem voltak barárok, csak úgy kellett tenniük. Ahogy az USA-nak sincsenek bartáti nemzetei.
Ergit
2023. október 08. 19:55
UEFA döntés volt....
fjancsi
2023. október 08. 13:20
"...ésszerű" Az meg milyen szó már? :D
john-lennon-a-libsik-kiralya
2023. október 08. 11:47
Az oroszok szereplése csak gyűlöletet szülne a pályán, és azon kívül is. Ha mégis sikerülne elindulniuk a tornákon, rémélem néhány pályáról bedobott tárgy, abszurd ellenük szóló bírói ítélet és lábtörő becsúszás után kétszer is megbánják az indulást. Más részről jó alkalom lenne, hogy tudatosuljon bennük, mekkora utálatnak örvendenek a világ többi részén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!