Az újpestiek tele minőséggel, de a Fradinál nem sírnak

2023. október 28. 12:54

Szerb edzők taktikai csatája várható a vasárnapi Fradi-Újpest derbin.

2023. október 28. 12:54

Vasárnap a szezon első Fradi–Újpest derbije következik az NB I-ben, amely a zöld-fehérek szerb vezetőedzőjének, Dejan Sztankovicsnak is az első budapesti városi rangadója lesz. Korábban játékosként és edzőként is belekóstolt már derbik semmi máshoz nem hasonlítható körítésébe, a zöldek és a lilák összecsapásának atmoszférája azonban páratlanul különleges.

„Tudom, hogy rengeteg érzelem, régi rivalizálás övezi a Ferencváros és az Újpest összecsapását, amelynek komoly múltra visszatekintő története van. Boldog vagyok, hogy labdarúgóként jónéhány derbin játszhattam korábban, akár a Crvena zvezda, akár a Lazio, akár az Inter játékosaként, de az elmúlt években edzőként is több hasonló meccset átélhettem Belgrádban. Bízom benne, hogy tudunk regenerálódni és marad energiánk a vasárnapi mérkőzésre. Az Újpest jó csapat, eredményesen szerepel, látszik, hogy Nebojsa Vignjevics nagyon jó munkát végez.

Nagy előnyt jelent az Újpest számára, hogy csupán egyszer játszik egy héten, de nem sírunk, nem keresünk kifogásokat, hiszen számunkra is ez az egyik legfontosabb mérkőzés. Ennek megfelelően készülünk rá

– nyilatkozta a klubmédiának a zöld-fehérek szerb mestere.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az újpestiek kispadjáról is szerb szakember, Nebojsa Vignjevics adja majd a taktikai utasításokat, így ez a párbaj is különleges fűszert adhat a Groupama Arénában zajló csatának. A vendégek védője, Tamás Krisztián, aki az elmúlt hétvégén megszerezte első találatát a lilák mezében, úgy véli, elkaphatják a listavezetőt. 

„Vártam már ezt a mérkőzést, mely értelemszerűen kicsit különlegesebb, mint a többi, de ugyanúgy fogok rá készülni. Az edzői stábnak nem kell külön hangsúlyoznia a derbi fontosságát, mindenki érzi a másikon, hogy erre fókuszál, többször is beszéltünk róla a többiekkel, állandóan ez a téma most. Benne van a levegőben, hogy ez egy derbi-hét. Én mindig azt mondtam, hogy a Fradit is el lehet kapni.

A legjobbunkat kell nyújtanunk, kell hozzá egy kis szerencse is, illetve, hogy ne életük napját fogját ki a zöld-fehérek. Ahogy említettem, idén egy másik arcát mutatja a csapatunk, tele vagyunk minőséggel, így kiélezettebb csatát várok.

Nagyok jók vagyunk az átmenetekben, ezt kihasználhatjuk ellenük, hiszen szeretnek magasan védekezni, és labdát birtokolni, így több terület marad mögöttük, nekünk pedig villámgyors csatáraink vannak. A támadójátékunkra támaszkodhatunk, ahogy beszéltük, az egyre jobban néz ki, védekezésben pedig szervezettnek kell maradnunk a végéig.

– mondta a balhátvéd.

Vasárnap 18 órától élő, szöveges közvetítéssel követjük a Ferencváros–Újpest derbit a Mandineren!

Nyitókép: MTI

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 28. 18:37
Survivor! Főleg Varga!
bölcsuhú
2023. október 28. 15:11
VT miért nem írja ki a nevét mint szerző? Tudjuk, hogy lila a lelke !
Nehidd El
2023. október 28. 14:42
Mindeközben: Hárspataki Gábor a most Budapesten karate vb-n elveszítette a döntőt, a videós bírók nem adták meg neki az utolsó másodpercben (ill. a bírók szerint éppen azon túl) bevitt ütését.
survivor
2023. október 28. 13:49
Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi és Branikovics. Na EZ volt a Fradi.....b+ !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!