Bajban lehet Rossi: sérülés miatt megint kidőlt egy válogatott játékos

2023. október 29. 09:54

Kérdés, Kalmár Zsolt felépül-e a következő Európa-bajnoki-selejtezőig.

2023. október 29. 09:54
Marco Rossi

Nehéz helyzetbe került Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mert Kalmár Zsolt (Fehérvár FC) másfél héten belül már a negyedik olyan labdarúgó a válogatott legutóbbi keretéből, aki kisebb-nagyobb sérülést szed össze. Kalmár a szombati, DVTK ellen 4–0-ra megnyert NB I-es bajnokin nem lépett pályára, sőt a keretbe sem került be. Állítólag térdproblémák hátráltatták a 28 éves középpályást, de nem ő az egyetlen, aki sérüléssel küzd.

Callum Styles eltiltás miatt nem játszott most hétvégén klubcsapatában, az angol harmadosztályban szereplő Barnsley-ban; azonban a hétközi fordulóban, miután gólt szerzett a Shrewsbury Town ellen, szünetben kisebb sérülés miatt kellett lecserélni őt is, jegyzi meg az Index.

További sérültek a válogatottból: Willi Orbán, Fiola Attila, Varga Barnabás és Sallai Roland. Utóbbiról épp szombaton írtuk, izomrostszakadást diagnosztizáltak a bal combjában.

Egyébként a válogatott még két selejtezőt vív ebben az évben. November 16-án, csütörtökön este Bulgáriában lép pályára – három nappal később, vasárnap Montenegrót fogadja a Puskás Arénában. Mint az köztudott, Magyarországnak egy pontot kell már csak szereznie ahhoz, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi, Németországban rendezett Európa-bajnokságra.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hatosagiarastyukpetesejt
2023. október 29. 21:51
„a jövő évi, Németországban rendezett Európa-bajnokságra.” A jövő évben megrendezett? Inkább Németországban rendezendő vagy megrendezésre kerülő. Vagy egyszerűen csak németországi Európa-bajnokságra.
választópolgár
2023. október 29. 13:07
Na innen lesz szép nyerni.
Squalline
2023. október 29. 12:55
Hát már nem kicsi a baj, tényleg. Ezért kellett volna nyerni legutóbb. A bolgárok talán verhetők vagy x-re jó így is, de Montenegro ellen ez már nagyon vékony. Azt hiszem bolgárék ellen be kell tolni a buszt és szétrombolni a játékot, nem kapni gólt, amíg Szobinak (aki még nem sérült) valahogy rúgni kell egyet vagy rúgatni valakivel. Mondjuk Gazdaggal vagy Ádámmal, esetleg Csobothal. Aztán ennyi. Amúgy a karma nem lacafacázik, nagy tanítómester. Mindig rámutat a hiányosságokra. Nevezetesen azért mész EB-re, hogy valamit ott elérjél. Viszont egy nagy torna nem csak arról szól, hogy van kb. 11 jó kezdőd. Hanem arról is, hogy milyen hosszú a kispad. És jobb ha most szembesülünk azzal, mire képes a kispadunk. Mert ha nem EB képes, akkor mit is akarunk? De amúgy meglesz a kijutás, úgy érzem, csak a sors fricskáira akartam rámutatni, ami nem is valamiféle fátum, hanem szimpla ok-okozat. Mindig előhozza a gyengeségeket, akár tetszik, akár nem.
Reszelő Aladár
2023. október 29. 12:15
Kalmár letöltötte a pirosat Litvánia ellen nem? 1 nyomorult pont kell 2 meccsen. Ha pedig pesszimista vagyok akkor is a a helyzet, hogy utoljára 2021-ben volt olyan, hogy egymás után kétszer kikaptunk (HUN-ENG 0-4, ALB-HUN 1-0) Azóta lejátszottunk 23 meccset, 13GY, 6D, 4V szóval annyira azért nem kell betojnunk. Biztos vagyok benne, hogy lesz aki előrelép, ha Dominik egészséges lesz és Willi vissza tudna legalább az egyik meccsre térni, akkor biztosan nyerünk egyet a kettőből. Amúgy a litván pontszerzés sem kizárható...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!