Egy-egy kapufa, egy-egy pont: Genk – Ferencváros 0-0 a labdarúgó Konferencialigában

2023. október 26. 20:28

A magyar bajnok értékes döntetlennel távozott a belga ezüstérmes otthonából. Veszélyes volt a Fradi korábbi cselgépe, Joseph Paintsil, Dibusz bravúrjai mellett helyzetei is adódtak a Varga Barnabást nélkülöző zöld-fehéreknek.

2023. október 26. 20:28
SIGÉR Dávid
P. Fülöp Gábor

Az Európa Ligában: Liverpool – Toulouse 5-1 (Szoboszlai Dominik nem lépett pályára a győztes csapatban, amely vasárnap a Notthinghamet fogadja az angol bajnokságban)

A csoport másik mérkőzésén: Fiorentina – Csukaricski 6-0

VÉGEREDMÉNY 0-0

90+6. perc: Kivágják a beszoruló belgák a labdát, a bíró pedig lefújja a mérkőzést.

90+4. perc: Lisztes szépen és pontosan emel vissza az alapvonaltól, Sigér lő kapásból 17 méterről, sajnos leperdül a lábáról a labda, ez volt pedig az a bizonyos meccslabda.

90+3. perc: AROKODARE sárga helyett végül piros lapot kap, mert megtaposta Abu Fanit.

90. perc: Abu Fani kap egy nagy rúgást, eléggé fájdalmas arccal rogy a földre, ápolni kell. a VAR vizsgálja a szabálytalanságot. elvileg 3 perc, gyakorlatilag több lesz a ráadás. A bíró megy videózni.

89. perc: Paintsiltől már nem tartanunk! El Hadj érkezik a 25 (?) éves ghánai helyett. 

Lopezé a hatodik: Fiorentina – Csukaricski 6-0

86. perc: Ez sem volt esélytelen: Jobboldali beívelés után kapásból tüzel 11 méterről Arokodare, szerencsére tisztán találja el, ami azt eredményezi, hogy majdnem kirúgja a stadionból.

81. perc: FRADI-KAPUFA!!! Abu Fani szöglete után Owusu lő a hosszú oldalról, éles szögből. Eltalálja a kapufát, onnan a kapusra pattan, de nem megy be a kapuba. A sarokrúgás előtt pedig óriásit nyújtózva védte Abu Fani lapos lövését Vandevoordt.

80. perc: Ajándék szöglet után lőnnek a belgák, a 18 méteres lövésbe belevetődik Dibusz. 

Martinez Quarta szerezte az újabb firenzei gólt: Fiorentina – Csukaricski 5-0

77. perc: Újabb Dibusz védés: egy szöglet utáni megpattanó fejes lesz végül a magyar kapus könnyű zsákmánya.

75. perc: Először változtat a Genk mestere, egyből kettőt is: Sor és Arokodare érkezett Zeqiri és Baah helyett.

73. perc: A negyedik cserelehetőségét is kihasználja a Ferencváros: Ifjabb Lisztes Krisztián bizonyíthat Pesics helyén. egyből egy beadással jelentkezik, de lehúzza a kapus a labdát.

A Fiorentina már 4-0-ra vezet a Csukaricski ellen. A 10 emberrel küzdő szerbeknek Sottil is betalált.

Az EL-ben a Liverpool 4-1-re vezet a Toulouse ellen, Szoboszlai továbbra sem állt be, miközben már Szalah és Gakpo is beszállt.

70. perc: Egyre többet szabálytalankodnak a hazaiak. Lehet, hogy fáradnak?

67. perc: Ha már beállt, nem tétlenkedik Owusu, aki balról 14 méterről lő, csak kicsit hátra dőlt, ezért jócskán fölé száll a labdája. Hasonló helyzetből lőtt bombagólt a Csukaricski ellen...

65. perc: Cserél Dejan Sztankovics, aki Zachariassent hívja le, Owusu vihet új lendületet az FTC játékába.

60. perc: Megint Paintsil ficánkol. Spiccel lő a ghánai éles szögből, az ötésfeles bal sarkától, Dibusz lábbal hárít. Nagy Genk-lehetőség és védés volt.

DIBUSZ Dénes
Genk, 2023. október 26. Dibusz Dénes ferencvárosi kapus hárítja Joseph Paintsil veszélyes lövését a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzésen a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

59. perc: ÓRIÁSI HELYZET, DE LES! Zachariassen lép ki, utolérik, kapura kanalazza, de utólag jelzik, hogy a védők vonala mögül indult. 

56. perc: A másik hibájára várnak a csapatok. Most a Ferencváros az ellentámadásokra rendezkedik be, és egy ilyen után sarokrúgásig jut. Abena fejjel beleér a beadásba, de nem tudja irányítani.

54. perc: Marad támadásban a házigazda. Újabb belga szöglet, nem okoz gondot.

52. perc: Lendületből támad a Genk, Baah, majd Zeqiri lövésébe dobja bele magát Abena, majd Sigér a 16-oson belül. 

50. perc: Tartja, járatja a labdát a magyar bajnok, de Zachariassen felesleges sarkazása után belga helyzet alakul ki: a jobboldali beadást 10 méterről pont Dibusz kezébe fejeli Zeqiri.

46. perc: Zachariassen fut el a jobboldalon, élesen középre lő, de ott csak védők vannak.

2. FÉLIDŐ: Ahogy várható volt, Botka Endre nem folytatja, nehogy kiállítsák. A helyén Ben Romdhane. Sérülés miatt Cissét Abena váltja a Ferencvárosban.

Számos magyar futballista játszott a KRC Genk együttesében különböző korszakokban. A teljesség igénye nélkül: Brockhauser István, Horváth Ferenc, Tóth Balázs, Tőzsér Dániel és Köteles László. Olyan klasszisok indultak a 70 ezer lakosú városka csapatából, mint Luc Nilis, Philippe Clement, Bart Goor, Wesley Sonck, Thibault Courtois és Kevin de Bruyne.

MARQUINHOS
Genk, 2023. október 26. A ferencvárosi Marquinhos (j) és Christopher Bonsu Baah, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzésen a genki Cegeka Arénában 2023. október 26-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Szintén a szünetben: Liverpool – Toulouse 3-1 (Szoboszlai továbbra is a kispadon, a vasárnapi bajnokira készül)

FÉLIDŐ: 0-0

45. perc: Munoz veszélyes jobboldali beadását, Dibusz kiüti, de végül szöglet lesz. Zeqiri méterekkel mellé csúsztat.

44. perc: Közel a piros lap. Botka újra felrúgja Paintsilt, aki persze rá is játszik. Botka meg a tűzzel...

42. perc: KAPUFA! Paintsil tolja meg Botka mellett, kissé balról 16 méterről lő. A jobb felső sarokba tartó labdába Dibusz a levegőben úszva ujjheggyel beleér, és a léc segítségével megmenti a góltól a Fradit.

40. perc: Botka kapja az első FTC-sárgát. A volt csapattárs, egyre inkább játékba lendülő Paintsilt hátulról rúgta meg a magyar válogatott védő.

Ikone is betalált. A Fiorentina már 3-0-ra vezet az emberhátrányban játszó Csukaricski ellen. 

37. perc: Paintsil varázsolja jobbról Zeqiri fejére a labdát, a csatár a kapufára fejel, de csak sípszó után, ugyanis látványosan ellökte Mmaee-t.

35. perc: Két lövést is blokkolnak a Fradi-védők egymás után, a másodiknál Paintsil próbálkozott 16 méterről, de Dibusznak továbbra sincs védeni valója.

34. perc: Pesics achilleszére tapos rá Mc Kenzie, nincs sárga lap.

30. perc: Abu Fani a 30 méterről járó szabadrúgásból a védők mögé löbböl, Sigér mellre veszi, lő, de belevetődik és szögletre ment a Genk kapusa, Vandevoordt.

29. perc: Az első sárga lap: Arteaga lerántja Zachariassent, aki Abu fani remek indításával belépett elé, de még nem volt közvetlen gólhelyzetben.

26. perc: Az első kaput eltaláló lövés a Fradié: a felettébb aktív Marquinhos cselez befelé balról, lapos, visszahúzott lövésére könnyedén leér a belga kapus a rövid sarokra.

24. perc: Dibusz könnyű zsákmánya a marokkói El-Hannusz szöglete.
22. perc: Botka leütközte Painsilt, vagy magyar becenevén „Páncél Jóskát”. A labdaszerzés után szögletet harcol ki  Marquinhos. Ramirez gyenge beadásából kontráz a Genk, de sikerül visszazárni, és a sarokba terelni a belgákat, akik végül visszaviszik a labdát a felezőkörhöz. Majd kiharcolják az első sarokrúgásukat.

Joseph Paintsil egy szezont (2017-18) töltött a Ferencvárosban, és 27 mérkőzésen 10 gólt, illetve 7 asszisztot jegyzett. A Genkben a mérlege: 151/35/27. Egyelőre nem róla szól a mérkőzés...

17. perc: Most a Fradi kezdeményez, a belgák térfelén folyik a játék. Helyzet nélkül.

15. perc: Eddig inkább küzdelmes, mint látványos a mérkőzés. Botka bukkant fel az ellenfél 16-osánál, de pontatlanul, Marquinhos mögé passzol ígéretes helyzetben. Előtte a brazil kis híján szereli a sokat váró kapust.

12. perc: Újabb FTC-lesállás, pedig Marquinhos most már lőtt is 12 méterről, igaz, belevetődtek.

Beltran duplázott: Fiorentina – Csukaricski 2-0

Beltran góljával vezet a Fiorentina a Csukaricski ellen. A Liverpool Diogo Jota találatával előnyben a Toulouse együttesével szemben.

9. perc: Az első FTC-megiramodás, ám Marquinhos lesre fut.

7. perc: Makreckis szabálytalankodik az oldalvonalnál. Cissé középre fejeli a beívelést, de Baah 17 méterről fölé lő. Dibusz érezte, hogy jócskán fölé megy.

5. perc: A Ferencvároshoz hasonlóan légiósokkal teletűzdelt belgák beszorítják a magyar csapat, de lövőhelyzetig nem jutnak.

3. perc: Folytatódik, vagyis valóban elkezdődik a találkozó.

1. perc: Füstfelhőben úszik a pálya, a magyar csapat kezdte a mérkőzést. Máris megállítja a játékot a 46 éves bíró, kényszerszünet a rossz látási viszonyok miatt.

Érkeznek a csapatok, a Ferencváros a 350. nemzetközi kupamérkőzését játssza. Kezdés 3 perc múlva.

Az Európa Ligában a Liverpool a francia Toulouse-t fogadja, Szoboszlai Dominik – akit pihentet a hétvégére Jürgen Klopp – a kispadon kezd.

Az előző fordulóban az olasz Fiorentina otthonában remek támadófutballal rukkolt ki a Ferencváros, amely a 2-2-es döntetlennel végződött találkozón is bizonyította, idegenben sem riad meg senkitől. A belga Genk ugyanakkor veszélyes ellenfél, mert hiába nem a legnevesebb klub még hazájában sem, komoly játékerőt képvisel. A két veretlen csapat egyaránt 4 ponttal áll a kvartett élén, megelőzve a 2 egységgel rendelkező firenzeieket és a pont nélküli Csukaricskit. 

Sztankovics taktikázik – a kezdőcsapatok 

A Ferencvárosban nem bevethető a sérült házi gólkirály, varga Barnabás, helyét a szerb Alekszandar Pesics foglalja el. A vasárnap, Diósgyőrben 2-1-re nyerő együttes összeállítása az akkorihoz képest még két pozícióban változott: a védelemben Abenát Mmaee, a támadó középpályások között Romdhane-t Zachariassen váltja.

KRC Genk: Vandevoordt – Munoz, Mc Kenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil, Galarza, Heynen, El-Hannusz – Baah, Zeqiri
Vezetőedző: Wouter Vrancken
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, I. Cissé, Ramírez – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen, Marquinhos – Pesics
Vezetőedző:  Dejan Sztankovics

Játékvezető: Aleksandar Stavrev (észak-macedón)

Ezt is ajánljuk a témában

A csapatban bízik a kapus

Dibusz Dénes a minap másodszor is apa lett. A Ferencváros kiváló, válogatott hálóőre kemény mérkőzésre számít a belga bajnokságban csak az ötödik helyen álló rivális otthonában. A Genk – a Fradihoz hasonlóan – 2-2-re végzett a Fiorentinával, igaz, nem Firenzében, hanem otthon, ahol így nyeretlen. A Csukaricskit Belgrádban verte 2-0-ra.

A Genk egy igazán erős ellenfél, amelynek keretét nagyon jó minőségű játékosok alkotják. Egy fiatal csapat, amely ellen biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ám én hiszek a csapatunkban, és abban, hogy pontot, pontokat szerezhetünk. Mint mindig, most is a győzelemre törekszünk, de tudjuk, hogy milyen erősségű a Genk, amely ráadásul otthon játszik ezúttal. A sikerhez nagyon jó csapatmunkára lesz szükségünk, tartanunk kell magunkat az előzetesen megbeszélt taktikához, valamint jól kell reagálnunk a mérkőzés közben kialakuló szituációkra. A keretünket jó játékosok alkotják, de csapatként vagyunk igazán erősek” – jelentette ki az FTC kapusa. 

Fájó magyaros győzelem Topolyán

Az Európa Ligában a Freiburg hátrányból fordítva 3-1-re győzött a szerbiai Topolya vendégeként. A németeknél Sallai Roland a kezdőcsapat tagja volt, de a 21. percben egy fejelés után a combjához kapott, majd sérülés miatt le kellett cserélni, és sántikálva jött le a pályáról a magyar válogatott kiválósága.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 27. 09:43
Mikor a közvetítés során csak idegen neveket hallok, kikapcsolom a készüléket. "FRADI"
files32
2023. október 27. 09:04
Nyerhető lett volna, csak ugye el kellene találni azt a kibaszott kaput.
röviden
2023. október 27. 03:19
Több volt ebben.
survivor
2023. október 27. 00:35
connorj LFS !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!