„Én nem a Messi vagyok, aki visszalép és kicselez 5 embert” – Ádám Martin akár télen visszatérhet Európába

2023. október 10. 11:50

Koreáról, európai ajánlatokról, a válogatottról és az Eb-álomról is beszélt a magyar labdarúgó-válogatott centere az M4 sport-nak adott interjúban.

2023. október 10. 11:50
Belgrád, 2023. szeptember 7.
Ádám Martin, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ádám Martin télen visszatérhet Európába?

Egy brit másodosztályú, azaz a Championshipben szereplő klub, egy francia lévonalban játszó egyesület, és két belga csapat is szívesen vitte volna a nyáron – mondta az M4 sportnak Nemzeti Sportnak adott interjúban Ádám Martin a magyar válogatott támadója. A magyar labdarúgóval kapcsolatban nyáron arról jelentek meg hírek, hogy több jó ajánlata is volt európai csapatoktól, és ő maga is elmondta, hogy szeretne megint Európában játszani, végül azonban maradt Koreában, mert élő szerződés köti klubjához, amely nagyon ragaszkodik hozzá, hogy maradjon. 

Ennek ellenére, amennyiben rajta múlik, azaz lesz olyan ajánlata, amely a klubnak és neki is megfelel, Ádám Martin akár már januárban, a téli átigazolási időszakban klubot váltana.

Kevesebb gólt szerez mint tavaly, de a drukkerek még mindig rajonganak érte

Az idényben eddig 26 meccsen lépett pályára a koreai bajnokságban, ezeken 5 gólt és 5 gólpasszt szerzett, ez kevesebb mint tavaly. Ádám Martin szerint ennek az az oka, hogy az előző idényben a góljainak 60-70 százalékát fejjel szerezte, viszont azóta változott az Ulszan Hyundai játéka, és kevesebb beadást érkezik középre – azaz kevesebb lehetősége van gólt szerezni. 

„Én nem a Messi vagyok, aki visszalép és kicselez 5 embert”

 – fogalmazott ezzel kapcsolatban a válogatott labdarúgó.Hozzátette, az Ásziai Bajnokok Ligájában és a kupában is van 5 gólja és két gólpassza, ezért nem elégedetlen, de tény, hogy kevésbé a befejező játékosoknak kedvező taktikával játszik az együttes jelenleg. Az Ázsiai Bl-ben egyébként első mérkőzésén mesterhármast szerzett (sőt, rúgott egy negyedik gólt, de azt végül érvénytelenítették), és bár a legutóbbi mérkőzésen kikaptak a japán Kawasaki csapatától, de az Ulszan számára midenképp a továbbjutás a cél. 

A koreai szurkolók egyébként egészen a kezdetektől nagyon kedvelték, és a drukkerek rajnogása a mai napig tart, aminek Ádám Martin nyilván örül és úgy érzi tett is érte – leginkább a tavalyi bajnoki címet eldöntő két góljával. Posztriválisával egyébkén nagyon jó kapcsolatban van, és úgy érzi természetes, hogy az edző rotációban játszatja a játékosait. 

Ezt is ajánljuk a témában

A válogatottban is szeretne játszani, de szerinte jelenleg Varga Barnabás az első számú csatár

Természetesen mindig megpróbál mident megtenni, hogy játsszon, és igyekszik száz százalékot adni – mondta arra a kérdésre, hogy hogy látja jelenleg a helyzetét a válogatottban. 

„Ez az alap ezt gondolom, hogy aki ezt nem teszi meg, az menjen haza!”

Mindegy, hogy 5, 10, 20, vagy 41 percet kap, mepróbálja kihozni abból a maximumot – tett hozzá Ádám Martin. „Barni most nagyon jó formában van, rugdossa a gólokat a Fradiban, azt gondolom, hogy főleg a szerbek ellen ő lesz az első számú csatár” – mondta Varga Barnabás idei kiváló teljesítményére utalva, hozzátéve, hogy természetesen van köztük egy kis rivalizálás, de ezt nem kell túlgondolni. 

„A válogatottban egy célunk van, hogy megnyerjük a következő mérkőzést” 

– mondta. Úgy véli, ha a szerbek ellen sikerül nyerniük, akkor nagyon nagy lépést tesznek, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijusson az Eb-re. Természetesen nagyon szeretne életében először Európa-bajnokságon szerepelni, úgy érzi ez valóban a pályafutása megkoronázása lenne. „Tényleg csúcs lenne, lehet, hogy le is adom utána a szerelést... na jó, csak vicceltem” – mondta mosolyogva a válogatott labdarúgó. 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paenumbra
2023. október 10. 18:43
Túl lomha.
Takagi
2023. október 10. 17:56
Martin te így vagy király!
HNGR
2023. október 10. 17:13
"Ásziai Bajnokok Ligájában"
ertönszena
2023. október 10. 16:02
Csak gyorsan, mielőtt elkallódsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!