Hivatalos: hibázott a VAR, érvényes volt a Liverpool gólja!

2023. október 01. 08:16

Teljesen máshogy alakulhatott volna Szoboszlaiék meccse, a bíró és a VAR-szoba is kapitálisat hibázott. Klopp is keményen reagált.

2023. október 01. 08:16
London, 2023. szeptember 30.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Son Heung-min, a Tottenham Hotspur játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban.
MTI/EPA/Neil Hall

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool kettős emberhátrányban 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. Jürgen Klopp vezetőedző a lefújás után csapata mindkét piros lapjának jogosságát vitatta, s kijelentette, hogy soha nem volt ennyire büszke a csapatára, mint most. Most azért áll a bál, mert kiderült: a Liverpool gólját az első félidőben még 0-0-nál meg kellett volna adni – tájékoztat a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: a vörösök a 26. percben emberhátrányba kerültek, ám Jürgen Klopp vezetőedző együttese a hazaiak első góljára még válaszolt. A 69. percben kilenc emberre fogyatkozott a Liverpool. A hajrában a Vörösök foggal-körömmel őrizték a döntetlent, de a 96. percben egy élesen középre lőtt labdát Joel Matip a saját kapujába bombázott. Szoboszlai Dominik végig a pályán volt, és remekül játszott, írják.

„Még életemben nem láttam ilyen meccset, ennyire igazságtalan körülmények között, őrült döntések születtek” 

– nyilatkozta a lefújás után Jürgen Klopp, aki mindkét piros lap jogosságát vitatta. Hozzátette: „Az elsőnél a lassításnál nyilván úgy tűnt, hogy ez egy borzalmas szabálytalanság, pedig valójában egy balszerencsés esetről volt szó. Jones a labdát akarta elrúgni, de a lába felcsúszott a labda fölé. Ami Diogo Jota két sárga lapját illeti, a második jogos volt, de az első nem, az egy őrült ítélet volt. A végén pedig egy öngóllal kapunk ki, nagyon nehéz ezt elviselni… Ám hihetetlenül büszke vagyok a csapatomra, a játékosaim mentalitására, a kitartására, a küzdőszellemére, 

soha nem voltam még ennyire büszke. 

Még kilenc emberrel is volt helyzetünk. Egészen kivételes teljesítményt nyújtottunk, így nagyon bosszantó, hogy nem tudtunk pontot szerezni. Márpedig a futballban a végeredmény számít, bármilyen döntések születnek, bármilyen körülmények között kell játszani.”

Robbant a bomba

Klopp ekkor még nem is tudta, hogy Luis Díaz meg nem adott góljáról a pályán levő játékvezetők hozták meg a döntést, a VAR ezt nem vizsgálta, ezért is folytatódott gyorsan a játék: ez hiba volt, elismerték az illetékesek. Nevezetesen a PGMOL, a Profi Játékvezetők Szövetsége. Vagyis 

a gólt meg kellett volna adni, ez a hivatalos álláspont. 

A szabályok értelmében a pályán hozott ítélet a mérvadó, írják, és a VAR csak akkor szólhat a játékvezetőnek, ha egyértelműen, minden kétséget kizáróan tudja bizonyítani, hogy a pályán rossz döntés született. Ám ebben az esetben 

a VAR-szobában úgy döntöttek, hogy nem szólnak a játékvezetőnek, ami nagy hiba volt.

„A PGMOL elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi hiba történt. A Luis Díaz által lőtt gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló ténybeli hiba volt, és a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni. A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást” – idézi a közleményt a Sky Sports. 

Jürgen Klopp azonnal reagált: 

„Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. 

Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat”.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2023. október 01. 16:46
Most mi a f.szom van ? Nyilvánvalóak lettek a téves bírói döntések, amik a Liverpoolt hozták hátrányba, de az eredmény marad ? Amúgy így is szép teljesítmény volt a Liverpool részéről 9 emberrel . Hajrá Szobi !
DrPepper
2023. október 01. 16:22
Amit 9 emberrel mutattak az egyébként nem gyenge Spurs ellen, mutatja, hogy az idei Pool Szoboszlaival és MacAllisterrel k. erős csapat lett, Szoboszlai és Klopp jól választották ki egymást.
Oszodibeszed
2023. október 01. 15:10
bunda volt
Akitlosz
2023. október 01. 14:17
Tessék óvni meg fellebbezni! Akár polgári pert is lehet indítani, mivel lehet bizonyítani a hátrányokozást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!