Nem viccelnek a magyarok – beindultak a férfiak a hazai világbajnokságon!

2023. október 26. 15:39

Hárspataki Gábor egyéniben és a csapattal is hibátlanul teljesített eddig a budapesti seregszemlén. Már biztos, hogy nem zárunk érem nélkül.

2023. október 26. 15:39
HÁRSPATAKI Gábor; GYÖRGY Dániel; TADISSI Martial

Hatalmas csatában megnyerte első mérkőzését a magyar férfi kumite (küzdelem) csapat a Papp László Budapest Sportarénában zajló 26. karate világbajnokság harmadik napján, csütörtökön.

A férfi csapatküzdelmek során a Kapdebo Botond, György Dániel, Botos Botond, Tadissi Martial, Hárspataki Gábor összeállítású együttes 0-2-ről fordította meg a mérkőzését Németország ellen. A végeredmény 2-2 lett, de a pontkülönbséget tekintve 13-6-ra a magyarok győztek és kerültek a 32 közé - tájékoztatott a hazai szövetség. A mieink két diadalát Tadissi Martial és Hárspataki Gábor aratta. A folytatásban - pénteken - Románia lesz az ellenfél.
A női csapat pénteken kezd, miután erőnyerőként nem kellett küzdenie csütörtökön a selejtezők első körében.    
A magyar formagyakorlat (kata) csapatok nem léptek tovább az első fordulóból. A férfi együttes (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung és Szilágyi Gergő) az ötödik, a női (Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda) a hetedik lett a csoportjában. Az első körből a legjobb négy-négy együttes maradt versenyben.

Csak az érem színe kérdéses

Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor – még szerdán – bejutott küzdelemben (kumite) a férfi 75 kilogrammosok döntőjébe. Az MTK Budapest karatékája koszovói, francia, üzbég, olasz és – a semleges színekben induló – orosz ellenfeleket legyőzve menetelt az elődöntőig, melyben a bosnyák U21-es vb-ezüstérmes Hamza Turulját is felülmúlta, így beverekedte magát a szombati fináléba.A 27 éves magyar versenyző az egyiptomi Abdalla Abdelazizzal fog szembenézni, aki öt győztes mérkőzéssel menetelt a döntőig.

Tudtuk, hogy a döntőhöz nagyon sok mindennek össze kell állnia, és szerencsére ma minden össze is állt. Az elmúlt fél év felkészülésének sok munkája és sok lemondása most kifizetődött. Igazából az első mérkőzés első pontjánál már éreztem, hogy meglesz a döntő. Nagyon boldog vagyok és nagyon remélem, hogy sikerül az aranyérmet is megszerezni szombaton” 

– nyilatkozta Hárspataki Gábor.   Ezzel a második versenynapon eldőlt, hogy a magyar küldöttség már biztosan szerez érmet a hazai rendezésű világbajnokságon.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!