Nincs meglepetés – átadták az Aranylabdát!

2023. október 30. 22:38

Lionel Messi és Erling Haaland külön párharcába senki nem tudott beleszólni. A világbajnok összecsapott a Bajnokok-Ligája-győztes gólkirállyal.

2023. október 30. 22:38
Real Madrid CF v Sevilla FC - LaLiga Santander

Nem volt érdemes nagy tétben másra fogadni, mint az argentin világklasszisra, esetleg a norvég gólgépre! Árulkodó adat, hogy a dobogóra esélyesnek tartott, a Real Madridban és a brazil labdarúgó-válogatottban nyerőemberré előlépett Vinicius Jr.  végső sikerére 50-szeres pénzt fizettek volna a fogadóirodák...

Ezt is ajánljuk a témában

Nos, nem kell veszteségtől tartaniuk. A papírforma érvényesült, a szavazók – a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA világranglistáján az első 100 helyen álló országok újságírói – túlnyomórészt ezúttal is Lionel Messire voksoltak. Az immár nyolcszoros rekordgyőztesnek a korábbi angol válogatott David Beckham adta át az elismerést. Messi arról beszélt, hogy az argentin válogatottal közösen értékel a sikert, amely ajándék volt a népüknek, és gratulált a dobogón mögötte végzőknek. Megköszönte a támogatást a családjának, valamint boldog születésnapot kívánt a már az égi pályákon játszó Diego Maradonának.

A 36 esztendős argentin világbajnok lett, a vb-legjobbjának is megválasztották, és bár sokan legyintenek korábbi, az FC Barcelonában nyújtott produkciójához képest szerényebb párizsi teljesítménye láttán, a PSG színeiben 48 mérkőzésen 31 gólt szerzett és kiosztott 21 gólpasszt Kylian Mbappééknak. Messi és családja bevonulása az alábbi rövid felvételen látható:

 

Lionel Messi legfőbb riválisa, a norvég csatár, Erling Haaland elképesztő szezont futott 2022-2023-ban: az összes sorozatot és a válogatott-meccseit is figyelembe véve 56 (!) gólt termelt, minden trófeát (Bajnokok-Ligája, angol bajnokság, FA-Kupa) megnyert a gálán az év csapatának megválasztott Manchester Cityvel. Az aranylabda-szavazás első 10 helyezettje között 5 City játékos kapott helyet, a 23 éves támadónak pedig még bőven lesz lehetősége a legrangosabb egyéni díj elnyerésére – idén a legjobb csatárnak járó Gerd Müller-díjjal gazdagodott. A videó alapján kijelenthető, igazi lesipuskás, aki a fejesek mestere, de a szépségdíjas találatokat sem veti meg:

A 2022-2023-as Aranylabda (Ballon d'Or) szavazás végeredménye:

1. Lionel Messi (argentin, Inter Miami, előtte Paris SG)

2. Erling Haaland (norvég, Manchester City)

3. Kylian Mbappé (francia, Paris SG)

4. Kevin de Bruyne (belga, Manchester City)

5. Rodri (spanyol, Manchester City)

6. Vínicius Jr. (brazil, Real Madrid)

7. Julian Alvarez (argentin, Manchester City)

8. Victor Osimhen (nigériai, Napoli)

9. Bernardo Silva (portugál, Manchester City)

10. Luka Modrics (horvát, Real Madrid)

A női győztes: 

Aitana Bonmati (spanyol, FC Barcelona) – a díjat a világelső teniszező, Novak Djokovics adta át!

Nyitókép: Jose Breton/NurPhoto/NurPhoto via AFP

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2023. október 31. 05:00
Hibás döntés.
llnnhegyi
2023. október 31. 00:54
A kedvencem nyert. Gratulálok!
Akitlosz
2023. október 30. 23:43
Nem tudom, hogy miből van, arról - de meglepő nincsen adata - de fogadni mernék, hogy nem arany, ahogyan az aranyérem sem az, sem az Oscar díj. Azaz hazugság az egész. Csak nagyzolnak az arany szóval.
Bernard
2023. október 30. 23:14
Bravo Messi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!