Sallai Roland édesapja: „Az apa-fia focikon ritkán engedtem nyerni”

2023. október 16. 20:10

Sallai Tibor természetesen ott volt a Puskás Arénában, amikor a fia meglőtte élete egyik legszebb gólját a szerbek ellen.

2023. október 16. 20:10
Sal Endre
Sal Endre

Amikor Roland sarokkal átvette a labdát, még nem sejtette, hogy mi lesz a vége, de mikor lövésre lendült a lába, akkor már tudta, ebből bizony hatalmas gól lehet: „Roli legtöbb góljáról elmondható, hogy nehéz technikai kivitelezés után esik, egy kezemen meg tudom számolni, mikor lőtt úgy gólt, hogy két méterről csak be kellett passzolnia a kapuba” – mondja Sallai Tibor, aki arra a kérdésre, hogy szerinte ez volt e Roland életének legszebb gólja, rögvest rávágta, reméli nem, majd hosszan sorolni kezdte azokat a hatalmas találatokat, amelyeket a fia lőtt eddig. 

„Még 15 évesen félpályáról talált be az MTK kapujába, 17 évesen pedig a Győrnek lőtt szintén félpályás gólt,

 és az is emlékezetes volt, amikor Puskás Öcsi bácsi athéni szobrának avatásakor ifistaként a Panathinaikosznak lőtt gólt szintén középről. Később, már a Puskás Akadémia tagjaként a Fradi ellen az Üllői úton vágott egy hasonlóan szép találatot” – folytatja Sallai Tibor, aki egykor 179 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, többek között a Debrecen, a Honvéd és a Vác színeiben (utóbbival bajnoki címet is nyert). Testvére, Sallai Sándor pedig a Mezey-féle válogatott oszlopos tagja volt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai Roland édesapjával, Sallai Tiborral
Fotó: NS-archív

Később edzősködni kezdett, és egy ideig a fia tréningjeit is irányította Siófokon. Az ifik között úgy nyert bajnokságot a Sallai Tibor irányította csapat, hogy a gárda 246 lőtt góljából 106-ot a fia, Roland szerzett. Arra a kérdésre, hogy mikor lehetett látni, hogy a gyerek különleges tehetség, a Puskás Akadémia utánpótlásában dolgozó édesapa a következőket válaszolta: „Már egészen kicsi korától látszódott, hogy érzi a játékot, mire tízéves lett, addigra pedig mások előtt is nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon tehetséges. Mikor még kisgyerek volt, az apa-fia focikon ritkán engedtem nyerni, ami tudom, hogy még jobb teljesítményre sarkallta. Aztán eljött az idő, amikor már hiába játszottam ellene teljes erőbedobással  – mondjuk lábteniszben –, már ő volt a jobb.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Sallai Tibor szerint nincs nagy jelentősége annak, hogy ballal lőtt gólt a fia a szerbek ellen, hiszen bár jobblábas játékosnak könyvelték el, mindkét lábbal szinte ugyanolyan jó. „Ballal lőtt gólt az Európa-ligában az angol West Ham ellen, és ballal szerezte a csehek elleni találatát is, ami szintén nem volt kis gól” – így az édesapa, akinek nem csak a fia, a lánya is élsportoló, Nikolett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiáját erősíti, és hétről-hétre a NB I-ben lép pályára. Sallai Tibor olvasta Marco Rossi nyilatkozatát, amelyben az olasz kapitány kifejtette, nem érti, Roland miért nem egy európai topcsapat tagja. Az apának erre is van válasza: „Mindennek eljön az ideje, ennek is. Roli Freiburgban a helyén van, élvezi a bizalmat, rúgja a gólokat. 

A szerződése 2025 nyarán jár le, ám ha így folytatja, biztosan nagy lesz az érdeklődés iránta.”

 

És, hogy mit vár a keddi, litvánok elleni mérkőzéstől? Természetesen magyar sikert: „Azt várom, hogy a szerbek elleni meccsen látott alázattal, akarattal és csapategységgel lép fel az együttes Litvániában is. Ebben az esetben meglehet a három pont és a kijutás az Európa-bajnokságra” – összegzett Sallai Tibor. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor/NS-archív
 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. október 16. 23:21
Iszonyatosan jó lába van!
KomisszárHU
2023. október 16. 22:17
Nagyon ügyes és a statisztikák szerint jobb mint Szoboszlai. Megnéztem a kettőjük statisztikáját, hát...nem nagyon értem miért van annyira sztárolva a Dominik, a Sallai többet bizonyított a válogatottban.
komor
2023. október 16. 21:28
Nekem az angol-magyar meccsen rúgott első gólja tetszett nagyon. Ahogy lekezelte a labdát, nem hagyta leesni és erővel bevarrta. Persze a mostani is szenzációs volt!
ToIeranciaterror
2023. október 16. 21:04
„Az apa-fia focikon ritkán engedtem nyerni” Nincs mindenre jó recept... Valakit ez motivál, másnak meg örökre elment volna a kedve az egésztől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!