Tele az angol sajtó Szoboszlai zseniális, 60 méteres álompasszával (VIDEÓ)

2023. október 30. 13:55

Január óta először jött Dominiktól gólpassz a klubjában, most rögtön kettő is!

2023. október 30. 13:55
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Morgan Gibbs-White, a Nottingham Forest játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. október 29-i mérkőzésén a liverpooli Anfield stadionban.
Szabó Péter

Vasárnap délután újabb nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő Szoboszlai Dominik: a magyar középpályás a Nottingham Forest elleni hazai mérkőzésen zsinórban tizedszer is helyet kapott a Liverpool kezdőcsapatában a Premier League-ben. Ezt az alkalmat pedig győztes meccsel és két gólpasszal tette emlékezetessé. Nem mellesleg a találkozó legjobbjának választották. Az angol sajtó nagy terjedelemben áradozik első gólpasszairól az angol bajnokságban, és már előrevetíti a hasonlóan sikeres folytatást.

 

Klubcsapatában legutóbb januárban adott gólpasszt tétmérkőzésen, akkor még lipcseiként a Bayern München elleni döntetlen során Halstenbergnek osztott ki egyet, azóta a magyar válogatottban készített elő gólokat, mindkettőt a litvánok elleni Eb-selejtezőn. Egyet itthon márciusban, egyet pedig a legutóbbi októberi, idegenbeli döntetlen során. Vasárnap, a Nottingham ellen előbb az uruguayi Nuneznek, majd az egyiptomi Szalahnak a lábára varázsolt egy átadást.

Ezt is ajánljuk a témában

Jürgen Klopp a Liverpool német menedzsere érthetően lenyűgözve beszélt magyar játékosa Forest elleni zseniális játékáról.

A fiút öröm nézni, mennyire szeret játszani, és mennyire érett a pályán két gólpasszal.

Olyan játékosokra van szükséged, akik értik a játékot, és ő határozottan érti

– mondta a meccs után a szakember.

Teljesítményét a statisztikák is alátámasztják, miközben szinte minden támadás átfut rajta: négy párharcot nyert a középpályáról, volt egy labdaszerzése, 106 passzából 98 csapattársra talált. A 93%-os passzpontossága átlagon felüli. Négy cselből hármat sikeresen teljesített, emellett a kockázatosabb átadásai is bejöttek, négy kulcspasszt, valamint három pontos keresztrúgást és három sikeres hosszú labdát adott. Dominálta az újjáépített középpályát és nem mellesleg, amit korábban kulcskérdésként fogalmaztak meg vele kapcsolatban: Ryan Gravenberch társaságában is kiemelkedőt nyújtott a pályán.

A Liverpool egyik korábbi legendája, Gary Gillespie, aki három angol bajnoki címet és két kupagyőzelmet is ünnepelhetett a Vörösökkel a 80-as, 90-es években a klubmédiának nyilatkozott az extrán teljesítő magyarról.

Őszintén szólva, amikor leigazoltuk, nem tudtam, milyen jó, de amióta figyelem, teljesen lenyűgöz. Mindenre tulajdonsága megvan, amire szüksége van egy modern középpályásnak.

Megvan a megfelelő energiája, kondíciója, ereje, tempója, van szeme a játékhoz, meg tudja játszani az embereket. Eddig abszolút kiemelkedő. Az egyik, ha nem a legjobb középpályás az idei Premier League-ben.

– emelte ki a korábbi skót válogatott védő.

Nem csoda, a korábbi legendák és a szakemberek mellett a szurkolókat is elbűvölte Szoboszlai játéka. A legvérmesebbek odáig mentek, hogy egyenesen koronával a fején látnák új kedvencüket.

Volt, aki szerint Szoboszlai igazi vadállat a középpályán, két gólpasszát még sok követi majd, egy másik drukker szerint pedig ő a legjobb középpályás az egész ligában, ideje, hogy átvegye a stafétát Kevin De Bruynétől!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2023. október 30. 22:24
A labdába bikázás azt jelenti, mindegy hova megy, csak rúgjunk a labdába. Ez pedig céltudatos passz volt. Ha a kapus nem bénázik, akkor az egyiptomi ugyanígy simán megkapta volna a passzt. Szerintem akkor is megoldotta volna. Ez a passz értékéből semmit nem von le.
akkor ki
2023. október 30. 21:21
Nagy szavak ezek! Büszkeséggel tölt el, hogy honfitársak vagyunk! Innentől már nem csak, a Puskás, hanem a Szoboszlai is! Hajrá Dominik!
DrPepper
2023. október 30. 20:14
Szoboszlai 60 méteres passzának a véletlenhez semmi köze nincs, egy ugyanilyet mutatott a csehek elleni válogatott meccsen, ami egyébként szintén megjárta a twittert, valaki meg is jegyzte, hogyha ezt Szalah kapja a Poolban biztos gól. A szerbek ellen is adott két ugyanilyet, egyet hosszában, egyet keresztbe Negónak, csak nem lett belőlük gól. Ami egyesek szerint meg a kapus és a védő bénázása, arról annyit, hogy szvsz egyik sem bénázottt, ugyanis fogalmuk sem volt mi történik, mind a kettőt annyira készületlenül érte az előreívelés, hogy valójában esélyük sem volt elérni, kínjukban improvizáltak, de mind a ketten verve voltak már a labda elrúgásának a pillanatában.
Zjzj
2023. október 30. 18:19
Szobo kituno, de ez egy kapus/vedo elbszas volt , Szalah szemfulessegevel parositva az okes hosszu szoktetest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!