Gulácsi Péter télen távozhat Lipcséből

2023. november 15. 16:10

A magyar kapus a közelmúltban épült fel súlyos sérüléséből, ám egyelőre nem tudta visszaszerezni helyét az RB Leipzig kezdőjében.

2023. november 15. 16:10
Glasgow, 2022. május 6.
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én.
MTI/EPA/Robert Perry

Lehetséges, hogy már a téli átigazolási időszakban távozik a RB Leipzig csapatától Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa – közölte német lapértesülésekre hivatkozva a Magyar Nemzet. Gulácsi nehéz időszakon van túl, hiszen 2022 őszén súlyos térdsérülést szenvedett, amelyből teljesen csak idén nyár végén épült fel teljesen.  

A magyar kapus korábban a lipecsei együttes kulcsjátékosának számított, sérüléséig ő volt az RB Leipzig csapatkapitánya – a karszalagot tavasszal épp a válogatott csapattárs Willi Orbán örökölte meg. Korábbi helyettese, Janis Blaswich azonban az elmúlt szezonban mutatott teljesítményével meggyőzte Marco Rose vezetőedzőt, aki gyógyulása óta csak a német kupamérkőzéseken adott lehetőséget Gulácsinak, ám a csapat azóta kiesett a kupából így itt sem maradt számára lehetőség. 

Gulácsi 2015-ben a Red Bull cégcsoport osztrák klubjától, az RB Leipzig nevelőegyesületének számító Red Bull Salzburgtól igazolt Lipcsébe, ahol viszonylag hamar stabil kezdőjátékos lett belőle. A hírek szerint a 33 éves labdarúgó nem hagyja el a vállalatcsoportot, mivel a szintén az energiaital-gyártó cég tulajdonában álló New York Red Bullshoz igazol majd. 

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2023. november 16. 12:14
A lehajolok a szappanért FC - ben folytatja! Dibusz a király nem ez az LMBTQ kompatibilis Máris szomszéd fejű!
Sanyi72
2023. november 15. 18:34
Vegye elő azokat a képeket,amivel a tenyerével reklamozta a buzilobbys csalad-az család kampányt! Biztos maradhat! Faszkalap. Egyszer sérúl meg,és átnéznek rajta! Megérte?
Squalline
2023. november 15. 17:06
Várható volt. 33 évesen szalagszakadással már aligha lehet ilyen magas szinten tolni, túl nagy kockázat. Ha nem kapus lenne már véget is ért volna a karrierje.De làtom gondoskodtak róla. Kicsit világot lát az amiknàl, ellöttyög abban az exprofi nyuggertemetöben. Vakok között a félszemű is király. A vàlogatottnak jó, hogy edzèsben marad, így bármi van bevethetö még 2-3 évig. Dibusz sose volt nála rosszabb kapus, és szerencsére jó a kapusutánpótlásunk, de jó az öreg a háznál mindig. New Yorkban lehet szivárványozni, mégse Szaud-Arábia, hehe. Amúgy szerintem, mint sokszor, a felesége vitte bele. A pletykák szerint szeretnek "jóemberkedni", ami oké, dicsèretes. Csak akiben már nárcizmusba hajlóan megvan ez, azt könnyen beszippantják a cia marketing divatok: buzik, migrik, klímahiszti, mítú, blm, és immár ukrán náci és palesztin terrorista. Szerintem Gula is így járt, azt hitte ha már menö kapus oszthatja az észt másban is. Divatjóember akart lenni, mint a legtöbb unatkozó gazdag német.
a-bukott-baloldal-nagy-bibikkel
2023. november 15. 16:24
A mi szivárványcsaládos kapusunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!