Marco Rossi: Aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az nem ért a labdarúgáshoz vagy rosszindulatú!

2023. november 19. 18:21

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya értékelte a Montenegró elleni találkozót és a teljes selejtezősorozatot.

2023. november 19. 18:21
HUN-MNE

Mint a Mandiner beszámolt róla, győzelemmel fejezte be szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A Montenegró elleni 3-1-es siker azt jelenti, hogy minden hazai mérkőzését megnyerte Marco Rossi csapata, amely összességében veretlenül nyerte meg a G csoport küzdelmeit a szintén az Eb-re kijutó Szerbia, valamint Montenegró, Litvánia és Bulgária előtt. 59 esztendős olasz-magyar szövetségi kapitányunk regnálása alatt az 59. mérkőzését játszotta nemzeti csapatunk. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mindig is mondtam, mi csapat vagyunk. Olyan, amely kiváló játékosokból áll. Pozitívan értékelem a csapatjátékot, de az első félidőben a mélyen védekező Montenegró nehéz helyzetbe hozott bennünket. Nem tudtunk ritmust, iramot diktálni. 

Szünet után sebességet váltottunk, megnyertük a meccset, elsősorban Szoboszlai Dominik jóvoltából

, de örülök Nagy Ádám góljának is. Ő sok kritikát kap rendszeresen, ezért is vagyok boldog, hogy betalált. ” – mondta a mérkőzés után hivatalos sajtótájékoztatóján Marco Rossi.

A Mandiner kérdésére, miszerint a csoportelsőségre vagy a veretlenségre büszkébb, határozott választ adott kissé elemezve a teljes selejtezősorozatot.

„Mindegyikre büszke vagyok. a győzelmek a teljesítményből fakadnak, ma az ellenfél például 80 percig nem lőtt kapura, majd volt olyan, hogy Dibusz Dénesnek négyszer kellett védenie egyetlen akciónál. Bulgária ellen a statisztikák azt mutatják, hogy jobban domináltunk, mint most, mégis döntetlent játszottunk Szófiában. Magyarország egyértelműen a legjobb volt a selejtezősorozatban, Szerbia ellen szerencsénk is volt, viszont oda-vissza győztünk. 

Összességében 18 pontot szereztünk veretlenül. Aki ezt a szerencsének tulajdonítja, az nem ért a labdarúgáshoz vagy rosszindulatú!”

 – fogalmazott a szakember.

Marco Rossit természetesen Szoboszlai Dominikról is kérdezték. A Liverpool mindössze 23 éves középpályása 37 fellépésen 8 gólnál jár a válogatottban, amely csapatkapitánysága alatt veretlen – immár több mint egy éve.

„Ami őt illeti, abszolút meggyőződésem, hogy az edzők sikere mindig is a játékosok érdeme. Nem véletlenül a Liverpool játékosa, még mindig nagy esélye van a fejlődésre. Ő billentette ki az egyensúlyt, ő képes erre. Izland ellen például covid miatt nem lehettem itt, a segítőim javasolták, hogy cseréljük le, én nem engedtem, és győztes gólt rúgott annak ellenére, hogy nem játszott jól. Topjátékos lesz, a magyar válogatottban már az. Amint több gólt szerez, akkor lesz igazi világsztár

 – mondott véleményt Szoboszlairól Marco Rossi. 

Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Gergő

Mandiner

Idézőjel

Ez a csoportgyőzelem ahhoz hasonlít, amikor tetten érjük az igazságot. Mellesleg miénk Európában a leghosszabb veretlenségi sorozat, ez már futballtörténelem.

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. november 20. 14:54
Marco!!! Minden szavad igazság!!!
ZUzoli Süli
2023. november 19. 23:33
Csak simán rosszindulatú befásul komcsigecik. Semmi több...
need-info
2023. november 19. 23:16
Ezt is bemákoltuk... /humor/
ProletarFC
2023. november 19. 23:14
A tisztelt Rossi kapitánynak valaki magyarázza el, hogy a magyar nyelvben a "veretlenül" nem azt jelenti, hogy "véletlenül", dicséretes, hogy tanul magyarul, de nehéz szó - még Medgyessynek is az útel.. útel... "útelágazódásokhoz" érkeztünk kimondása is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!