Breaking: Mégis Szófiában lép pályára a magyar válogatott – hivatalos

2023. november 14. 11:51

A bolgárok tartanak a kizárástól, ezért visszatették Szófiába az Eb-selejtezőt, hogy elkerüljék az UEFA retorzióját. Zártkapus mérkőzést játszunk a bolgár fővárosban. Az MLSZ szerint példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése.

2023. november 14. 11:51
DIBUSZ Dénes; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; FIOLA Attila; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; LANG Ádám; VARGA Barnabás; GAZDAG Dániel; SZOBOSZLAI Dominik

Az MLSZ közleménye szerint mégis Szófiában rendezi meg a Bolgár Labdarúgó Szövetség a magyarok elleni Eb-selejtezőt. Eredetileg is a főváros adott volna otthont a találkozónak, de az elmúlt napokban a szurkolói atrocitásoktól tartva igyekeztek Plovdiv város, építés alatt álló stadionjába költöztetni az összecsapást...

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzet azonban megváltozott, kiderült ugyanis, hogy a Bolgár Labdarúgó Szövetség kérte az UEFA-tól, hogy mégis a fővárosban rendezhessék meg a meccset, az Európai Labdarúgó-szövetség pedig engedélyt adott erre. 

Az MLSZ kedden délelőtt az alábbi közleményt adta ki a mérkőzéssel kapcsolatban: 

„A magyar válogatott számára kiemelten fontos bolgár mérkőzés előzményei a nemzetközi labdarúgásban példátlan helyzetet eredményeztek. Az UEFA a bolgár szövetség kérésére először a múlt héten, másodszor a mai napon megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és zárt kapus mérkőzés megtartását rendelte el. Fontos hangsúlyozni, hogy a szabályok szerint az UEFA-nak rendkívüli helyzetben, például biztonsági kockázat esetén joga van ilyen döntésre, a vendég szövetségnek pedig nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben. Fentiek ismeretében a magyar szövetség a múlt héten igyekezett sportszerűen eljárni, és bár – elsősorban a magyar válogatott szurkolói miatt – nem értett egyet a késői helyszínváltással és különösen a zárt kapus megoldással, a döntést kényszerűen elfogadta, és a nyilvánosság előtt nem kommentálta a történéseket.

Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése.”

Amennyiben nem lenne meccs, a hazaiak tarthatnának az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) retorziójától, amely adott esetben ki is zárhatná a csapatot a sorozatból. Ebben az esetben a szerbek járnának jobban, mert idegenben döntetlent játszottak a bolgárokkal, míg mi hazai pályán megvertük őket, azaz Szerbia egy, míg Magyarország három pontot veszítene a tabellán...

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. november 14. 18:29
A hírből kimaradt, hogy az ottani Baszov Kurova Gimnázium kosárpályáján lesz a meccs.
akkor ki
2023. november 14. 18:29
Szájba kell őket verni 3-4 góllal, oszt jóccakát!
rorshock
2023. november 14. 17:16
Dobreves ügymenet. Magyarországon is ilyen megoldásokra lenne szükség! HaLyrá kláraasszony, haYLrá dk!
Sandokan74
2023. november 14. 17:15
Szofiában mindenki cigány, mindenki cigány.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!