Nincs stadion, tombol a korrupció, az elnök egy képen szerepel a maffiafőnökkel – kitálalt az egykori bolgár világklasszis

2023. november 12. 15:28

A Manchester United korábbi játékosa szerint, ha a FIFA és az UEFA nem tesz semmit, a szurkolók veszik kezükbe az irányítást.

2023. november 12. 15:28
Protest Against Current Bulgarian Football Union President Borislav Mihaylov

Dimitar Berbatov, a Manchester United egykori bolgár játékosa a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a bolgár labdarúgás és a labdarúgó szövetség helyzetéről.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Berbatov nevetségesnek nevezte a döntést, hogy a csütörtöki Magyarország elleni Európa-bajnoki-selejtező mérkőzést várhatóan zárt kapuk mögött fogják játszani Plovdivban. ( Azóta kiderült: lehet, hogy le se kell játszani, és az UEFA 3-0-s magyar győzelemmel tesz pontot a bohózat végére.)  Szerinte a szövetség ezzel „ellopja a futballt a szurkolóktól”.

„Hozzá nem értés, tudatlanság, az erkölcs és a profizmus hiánya, korrupció – a napnál is világosabban látszik” 

– jellemezte a bolgár labdarúgó szövetség helyzetét, és kiemelte, jó példát láthatunk arra, hogyan ne képviseljük megfelelően a bolgár labdarúgás érdekeit. Kijelentette, az elmúlt tizennyolc évben semmit nem fejlesztettek a labdarúgáson az országban, amiből a szurkolóknak kezd elegük lenni. 

„Kritikus a helyzet. Tizennyolc éve hanyatlik a labdarúgásunk: rasszista botrány, a szövetségi elnök egy képen szerepel a fogadási maffia főnökével, Dan Tannal, lemond tisztségéről, aztán másfél év múlva úgy dönt, hogy visszatér – hallatlan!” – mondta, majd hozzátette, ha az UEFA és a FIFA szemet huny ezek fölött, akkor a szurkolók fognak cselekedni.

Nyitókép: Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2023. november 13. 13:25
Honnan is jött Dobrev? Csak úgy mellesleg... Húzhatna is oda vissza a picsába a pereputtyával együtt! De kurva gyorsan ám!
Genusnextgen
2023. november 12. 21:37
Már megint ezek a bolgárok Buksikáim. A svédek után ők lesznek az új kedvenceitek, pláne jövő év közepe-vége feé, mikorra ők is maguk mögé utasítják a kipcsak-cigány illiberal csodagazdaságát Buksikáim.
Novicsok-5
2023. november 12. 20:53
Tottenham és Manchester United legenda.
luisbathhelena
2023. november 12. 19:27
Kb 10 éve részt vettem egy burgaszi nemzetközi orvoskongresszus szervezésében. Kb 4 hónappal előtte egy szűkebb körrel kimentünk megnézni h minden ok-e. Elvittek délután hajókázni, és többen megdöbbenve látjuk, hogy a helyiek közül kettőnek is (akikről semmit se tudtunk) a zakója alól ki-kivillan a pisztoly. Kissé berezeltünk, a hangulat megfagyott. Magyarázat azóta sincs. Ilyen világ van ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!