Oda Sztankovics veretlensége! – A mumus ismét legyőzte a Fradit: Kecskemét – Ferencváros 2-1

2023. november 05. 16:49

A rekordbajnok 16 kudarc nélkül megvívott mérkőzés után kapott ki 100 perces sárdagasztásban. Sorozatban harmadszor nyert pályaválasztóként a KTE az FTC ellen. A Paks elszalasztotta az esélyt, hogy az élre álljon.

2023. november 05. 16:49
STANKOVIC, Dejan

Az előző bajnoki kiírás ezüstérmese napsütésben, de alaposan felázott pályán fogadta a címvédőt. A 12. forduló előtt csak a 9. helyen álló, sérülésektől sújtott KTE talán jobban alkalmazkodott a körülményekhez, mint az egy mérkőzéssel a mezőnynél kevesebbet játszva is listavezető fővárosiak. Miközben többször megállt egy-egy tócsában és az egyre sarasabb játéktéren a labda, a hazaiak Pálinkás Gergő 18 méteres, ballábas lövésével megszerezték a vezetést a 18. percben. A 2022 tavaszán még a harmadosztályban szereplő 26 esztendős támadó szezonbeli (és pályafutása) 3. NB I-es, összességében 5. találatát jegyezte. 

Az FTC-védő, Cristian Ramirez a egy felesleges lerántással „ajándékozta” meg a KTE-t: az előrehúzódó Szabó Alex harcolta ki, a válogatottban a tűzkeresztségen a csehek ellen átesett Horváth Krisztofer értékesítette a büntetőt a 33. percben. A góloknál nem volt esélye a Ferencvárosba kisebb sérülése után visszatért, a nemzeti csapatban első számú kapusnak számító, Dibusz Dénesnek. Marco Rossi azt is láthatta, hogy egy másik magyar válogatott kerettag (s lehet, a bolgárok vagy a montenegróiak ellen debütáló) kecskeméti védő, Szalai Gábor jól teljesített, ahogy a Fradiban Botka Endre is.

Az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics kevésbé volt elégedett a látottakkal: A második félidőre beküldte a felnőtt-válogatott behívóra egy ideje nem alaptalanul váró Ifjabb Lisztes Krisztiánt és a rutinos,14-szer – legutóbb 2021 júniusában, a hazai Európa-bajnokságon – a címeres mezt eddig felhúzó Sigér Dávidot. Utóbbi döntötte el a két csapat szeptember 27-i, budapesti találkozóját. Eldar Csivics is beállt (Ramirez helyett), ám sokáig nem talált fogást a Fradi a nagyot küzdő hazaiakon. A 68. percben Owusu harcolt ki büntetőt, Sztankovics utasítására Lisztes állt a labda mögé, és – bár Varga Bence jó irányba vetődött – pontosan helyezett a jobb alsó sarokba, 1-2. A 18 éves ferencvárosi támadó a 8. bajnokiján a 4. gólját lőtte a 2023-2024-es szezonban.

A hajrára Tokmac is érkezett a vendégcsapatba, visszazártak, de veszélyesen kontráztak a kecskemétiek. A 10 perces ráadásban nagyon beszorította hősiesen harcoló ellenfelét Dejan Sztankovics együttese, az egyenlítést azonban nem tudta kicsikarni. A Ferencváros hazai- és nemzetközi szinten 16 veretlenül megvívott mérkőzés után veszített, a szerb edzővel először. 

A kora délutáni mérkőzésen a Zalaegerszeg Sajbán Máté góljával idegenben 1-0-ra legyőzte a sereghajtó, 12. helyezett Kisvárdát. A forduló előtti utolsó szabolcsiak a legutóbbi 9 bajnokijukból 8-at elbuktak! A 10. ZTE a 12. találkozóján először úszta meg kapott gól nélkül, amiben nagy szerepe volt a korábban a kisvárdaiakkal ezüstérmes kapusnak, Dombó Dávidnak. A zalaiak 4 ponttal elléptek legyőzöttjüktől.

Az esti találkozón: Paks – MTK 0-0

Az NB I szombati eredményei: Mezőkövesd – Debrecen 2-1, Puskás Akadémia – Diósgyőr 0-0, Fehérvár FC – Újpest 2-1

Az állás: 1. FTC 25 pont (11 mérkőzésből), 2. Paks 25 pont, 3. Újpest 20 pont

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. november 05. 22:54
Még most sem vagyok biztos benne, hogy nem sérült le senki. Ezt a libalegelőt egyszerűen bűn volt játékra alkalmasnak minősíteni. Akkor is ez lenne a véleményem, ha történetesen a Fradi nyert volna. Egyszerűen nem szabad a sportolók testi épségét szándékosan veszélyeztetni. Ez a játékvezető lelkiismeretén szárad. Néhány ítéletéről nem is beszélve.
bodrigyuri
2023. november 05. 21:47
Győzike öngyi lesz.
zakar zoltán béla
2023. november 05. 19:28
"Fradi" volt ukránoroszszerb edző -2-3 magyar a pályán! Hajrá KTE_ZTE-Paks-MTK...
Aegopolis.
2023. november 05. 19:15
Szó mi szó, a pálya tényleg egy rakás szar, de ezért ott tessék reklamálni, ahol stadiont szoktak osztogatni. A pofátlanság csúcsa ajándékba kapott stadionból nagyképűsködni más nyomorán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!