„Tudom, mire képesek a magyarok!” – ellenfeleink kapitányai is reagáltak az Eb-sorsolásra

2023. december 02. 22:35

A szakemberek tisztelettel beszéltek egymás csapatairól.

2023. december 02. 22:35
02 December 2023, Hamburg: Soccer: European Championship, draw in Hamburg, Elbphilharmonie. Group A coaches, (from right) Germany's national coach Julian Nagelsmann, Murat Yakin, coach of Switzerland, and Marco Rossi, coach of Hungary, stand next to the European Championship trophy. Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Szombaton este kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar labdarúgó-válogatott az A csoportba került, ahol ellenfeleink Németország, Skócia és Svájc nemzeti tizenegyei lesznek. Az eredményre a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya mellett természetesen ellenfeleink szakvezetői is reagáltak. Íme! 

Julien Nagelsmann: Edzettem már pár magyar játékost, tudom, mire képesek

„Ez nem egy halálcsoport,  simán csak egy jó csoport. De nincsenek gyenge ellenfelek. Ez egy érdekes csoport, amelyben természetesen szeretnénk a csoportelsőséget kiharcolni” – nyilatkozta a Magenta TV-nek a sorsolást követően németek szövetségi kapitánya. Julien Nagelsmann különösen a skótok elleni első mérkőzést várja. „Nehéz, de jó nyitómeccs lesz Münchenben. A skótoknak nagyszerű szurkolóik vannak!”

Felidézte, hogy korábban több magyar játékossal is dolgozott együtt: „Az ellenfeleink csapataiból több játékost is ismerek, többnek is voltam edzője. Külön örülök, hogy a Lipcsében edzett játékosaimmal újra találkozhatok majd. 

Edzettem már pár magyar játékost, tudom, mire képesek. A magyar válogatott nagyon érdekesen futballozik, a svájciak ellen meg egy kis szomszéd-derbit vívunk”. 

Rudi Völler a Német Labdarúgó Szövetség sportigazgatója is elégedett volt a sorsolással, de figyelmeztetett: „Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy egyetlen ellenfelet sem tiszteletlenül vagy félvállról vegyünk. Azoknak az időknek vége”.

Steve Clarke: Izgalmas csoportba kerültünk

 Steve Clarke, a skót csapat szövetségi kapitánya a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, „A németek a házigazdák, jó lesz ellenük kezdeni a tornát. Izgalmas az egész csoport, Magyarország és Svájc remek csapat, mind a ketten versenyképesek. Amondó vagyok, az egész kvartett jó, kiegyensúlyozott, de előretekintünk!”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Murat Yakin, a svájci- és Julien Nagelsmann a német nemzeti csapat szakvezetője, Christian Charisius / DPA /AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
concrete
2024. március 24. 18:30
Azért nagyon jó érzés ezt olvasni, különösen, mert nem üres udvariaskodás.
Hohokam
2023. december 02. 22:06
Ez így egész kulturáltnak tűnik, jó kezdés.
FreeEurope
2023. december 02. 22:05
Így kell hozzáállni! 10/10
Vata Aripeit
2023. december 02. 21:59
Jó lesz ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!